biszkopt - 17572 przepisów (strona:145/1172)

Biszkopt z kremem czekoladowym. 62

Delikatny, miękki biszkopt pokryty kremem czekoladowym. Proste w wykonaniu  ciasto, które zachwyci Waszych gości. Nie ma przy nim dużo pracy, a efekt  jest naprawdę super.  Krem czekoladowy najprostszy. Czekolady rozpuszczone w ciepłej śmietance,  schłodzone i zmiksowane z mascarpone. Prościej chyba być nie może.  Wierzch udekorowałam okruchami, które zrobiłam ze ściętej góry biszkoptu.  Nie wiem(...)szklanka cukru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 200 g. śmietanki 30% 100 g. czekolady mlecznej 100 g. czekolady gorzkiej Nasączenia biszkoptu: 1/3 szklanki wody 1 łyżka rumu 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.  Następnie powoli wsypywać cukier cały czas ubijając. Następnie dodać żółtka.  Miksować

Agusiowe smakołyki
Tort jak "Venus" 67

jest tradycyjny tort z kremem maślanym czy budyniowym… Jego środek skrywa masa śmietankowo- serkowa – jak w cieście Venus - pyszności! Kto lubi śmietankowe, ale "sernikowe smaki" - będzie zadowolony. Mocno nasączony biszkopt( bo kto lubi suche biszkopty w torcie? ; ) ) , porzeczkowe „przełamanie” smaku i niebiańska, delikatna masa. Tort powstał już jakiś czas temu,  zupełnie przy okazji przygotowywania innych ciast, a okazał się(...)font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } a:link { color: #000080; so-language: zxx; text-decoration: underline } Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka oleju łyżka mąki ziemniaczanej Mąki przesiewamy z proszkiem. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo

Domowe ciasta
Tort malinowy z pistacjową chrupką 128

mnie najbardziej i sprawiacie, że w chwilach zwątpienia i chęci rezygnacji mam motywację, by działać dalej.  Za wszystko co to dziękuję, proszę o więcej i zapraszam na tort. Biszkopt:  7 jaj szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki zimnej wody Białka oddzielamy od żółtek(...)będzie płynna mieszamy ją z pistacjami i płatkami. Wymieszane składniki wykładamy na papier do pieczenia lub matę, przykrywamy drugim arkuszem papieru i wałkujemy na okrąg o średnicy naszego biszkoptu. Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia, a następnie Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki 30 lub 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru W misie miksera umieszczamy zimną śmietankę,mascarpone oraz cukier

Cynamonowe szczęście
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 122

smaku nie tylko przypomina oryginalnego batonika, ale jest nawet lepsze. Wygląda jak tort na specjalną okazję. Kinder Bueno na herbatnikach jest lżejsze i prostsze do zrobienia, niż na biszkopcie. Pomimo tego, że jest czasochłonne i nie najtańsze, warto je wykonać dla całej rodziny. Moje dzieci i mąż uwielbiają to ciasto. Domowe łasuchy jednogłośnie orzekły, że jest najsmaczniejsze na świecie! Jeśli(...)zamiast herbatników dasz biszkopt, to otrzymasz odświętny tort. Polecam. Kinder Bueno – składniki. Podane składniki są na blachę o wymiarach 25cm x 35cm. Szklanka to pojemność 250ml. Masło oraz krem orzechowy powinny być w temperaturze pokojowej. Natomiast serek mascarpone i śmietanka 36% muszą być mocno schłodzone w lodówce. Kaloryczność: 335 kcal w 100g ciasta. 600g herbatników (300g jasnych i 300g

Ania gotuje
MALINOWA BAJKA Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ 65

tych ciast, które wymagają większej ilości pracy, a zarazem tych, których efekt końcowy wynagradza trud przygotowania. Ciasto przygotowała mama, a przepis otrzymała od koleżanki z pracy. Połączenie puszystego biszkoptu, z waniliowym, budyniowym kremem, malinowym dżemem i śmietankową pianką tworzy fantastyczną całość, której absolutnie nikt się nie oprze. Troszkę można powiedzieć, że to trochę taki malinowy 3Bit. Koniecznie spróbujcie! Będzie hitem(...)Waszym stole! Polecam! SKŁADNIKI: ( 24×30 ) BISZKOPT: * mąka pszenna – 60 g * mąka ziemniaczana – 20 g * jajko – 3 szt * cukier – 60 g KREM BUDYNIOWY: * mleko tłuste – 1 l * budyń waniliowy ( bez cukru ) – 120 g * mąka pszenna – 30 g * żółtko – 5 szt * cukier – 150 g * masło min. 82% – 250 g PIANKA

Ostra na Słodko
Deserowe latte z frużeliną wiśniową 58

miejscu rabatowym kod: BLOG15, zyskacie 15% zniżki na całe zakupy. Warto skorzystać! Kupon rabatowy działa do końca września ;) Składniki na ok 12 pucharków o poj. 100ml każdy   Biszkopt, forma o wymiarach: 20 x 24cm 2 jajka 70g drobnego cukru 3 łyżki espresso (np. kawa Corrida- Palarnia Cafe Panamera) szczypta soli 70g mąki pszennej 40g mąki ziemniaczanej Espresso do ponczowania(...)tabliczki białej czekolady Frużelina wiśniowa: 150g mrożonych wiśni 3 łyżki wody 40g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 8g mąki ziemniaczanej rozmieszane w 3 łyżkach wody Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli, a gdy ubiją po odrobinie cukru. W kolejnym kroku dodajemy żółtka oraz powoli wystudzoną kawę espresso. Do masy biszkoptowej

Kuchnia w czekoladzie
Tort czekoladowy z owocami 55

Czekoladowy biszkopt i czekoladowy mus, do tego świeże owoce. Tort czekoladowy z owocami to doskonała propozycja na lato, kiedy z łatwością możemy dostać mnóstwo świeżych owoców. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt (tortownica 20 cm): 6 jajek dużych ½ szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 ½  łyżki kakao Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec(...)cukier i ubijam jak na bezę. Zmniejszam obroty o połowę i dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną oraz kakao mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. (Biszkopt piekę zawsze 1 dzień lub 2 dni wcześniej, żeby dobrze się kroił). Po wystygnięciu kroję biszkopt na trzy

Słodki sentyment
Tort owocowy z kremem oreo 111

poprzez wiadomość prywatną na e-mail. Zachęcam także do obserwacji profilu na Instagramie i czynnego udziału w budowaniu naszego wspólnego miejsca ;)   Składniki na tortownicę o śr. ok 24cm Biszkopt: 6 jajek 1 niepełna szklanka drobnego cukru 1 niepełna szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem śmietanowy: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 2 łyżki cukru pudru(...)70ml mleka 70g drobnego cukru 100g mleka w proszku Kropla różowego barwnika w żelu Drip: 100g białej czekolady 70ml słodkiej 30% śmietanki odrobina różowego barwnika w żelu Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Do lekko spienionych dodajemy szczyptę soli, a następnie do sztywnej piany stopniowo dodajemy po 2 łyżki cukru. Gdy cukier nie będzie wyczuwalny między palcami

Kuchnia w czekoladzie
Biszkopt z kremem z białej czekolady i owocami. 64

Biszkopt, krem z białej czekolady i owoce. To moja propozycja dla Was na weekend.  Coś pysznego. Zrobiłam sobie taką przyjemność na urodziny.  Krem z białej czekolady to poezja. Jestem nim zachwycona. Oprócz tego,  że jest pyszny, to jest prosty w wykonaniu. Można go wykorzystać również do tarty,  lub przełożyć nim tort.   Pomysł na posmarowanie(...)owoców dżemem, od Moniki  z bloga  Pysznie czy przepysznie Krem z białej czekolady również od Moniki. U mnie tylko inne proporcje. Składniki: Biszkopt: 4  jajka  3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) szczypta soli 4 pełne łyżki mąki pszennej tortowej (80 g.) 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej (60 g.) Krem z białej czekolady

Agusiowe smakołyki
Torcik z truskawkami 95

przepis. Przyznam, ze jeszcze nie próbowałam ale zamierzam zrobić to ciasto z mrożonych truskawek, wówczas ten orzeźwiający smak będę mogła poczuć także zimą. Składniki: Szklanka to pojemność 250 ml. Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka maki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (lub 1 łyżka) Krem – masa budyniowa: 1 budyń(...)blaszki o wielkości 26 x 26 cm. Moja jest kwadratowa ale może być również tradycyjna tortownica. Blaszkę wyścieliłam papierem do pieczenia, piekarnik nastawiłam na 180 stopni C. Krok 1. Biszkopt. Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam na wysokich obrotach, aż stały się sztywne. Następnie dodałam żółtka i obie mąki połączone ze sobą. Po wsypaniu mąki do białek, całość wymieszałam

Ania gotuje
Tort truskawkowo- kokosowy na szpinakowym biszkopcie 65

wzięła się za naszą dekorację, czyli pierniczkowy Fendt. Całość choć delikatna, była spójna i bardzo smaczna. A pierniczek do dzisiejszego dnia ma swoje honorowe miejsce w pokoju! Średnica 22cm Biszkopt (Inspiracja-Kęsy codzienności) 6 jajek 180g świeżego szpinaku 130g drobnego cukru 180ml oleju roślinnego 320g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 300ml mleka kokosowego 60g wiórek kokosowych(...)łyżka wody 1 płaska łyżka żelatyny+ 1 łyżka zimnej wody Tynk: 200g masła 82% 1 puszka mleka skondensowanego Kilka kropelek zielonego barwnika w  żelu (2-3) Sposób przygotowania Biszkopt: Szpinak miksujemy z olejem, tyle, by nie było żadnych grudek. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany stopniowo dodajemy cukier, następnie żółtka, a na końcu

Kuchnia w czekoladzie
Tort słony karmel w truskawkami 104

lepszego. Dużo w nim likieru słony karmel, oczywiście karmelu który bardzo łatwo się robi. Do tego truskawki świeże i liofilizowane.                   biszkopt: 6 jajek wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru kokosowego   karmel: 200 g cukru kokosowego(...)porcji sosu karmelowego   pozostałe: 100 g orzechów laskowych prażonych 20 dkg truskawek truskawki liofilizowane 5 cukierków krówki dekoracja karmelowa  250 ml likieru słony karmel Bocian   Biszkopt: Białka ubijam na sztywno. Dodaję stopniowo cukier i dalej ubijam aż cukier dobrze się rozpuści. Dodaję po jednym żółtku i miksuję na puszystą masę. Mąkę, kakao i proszek przesiewam.Dodaję stopniowo

wesoła kuchnia
Biszkopt z kremem i truskawkami 61

Sezon na truskawki trwa w najlepsze, więc nie mogłam się oprzeć, żeby przygotować jakieś pyszne ciasto z tymi owocami. Postawiłam na ciasto na jasnym biszkopcie, z budyniem, pianką śmietankową, i truskawkami oblanymi galaretką. Ciasto jest mało pracochłonne, ładnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 3 płaskie(...)ubijałam, aż piana zrobiła się błyszcząca. Następnie dodawałam po jednym żółtku i olej i miksowałam do połączenia składników. Do masy jajecznej przesiałam mąkę i wymieszałam delikatnie drewnianą łyżką. Biszkopt przelałam do kwadratowej tortownicy o wymiarach 25x25cm, wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Biszkopt piekłam do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni (ok. 30min.). Po upieczeniu biszkopt wystudziłam.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Waniliowe Improwizacje
Biszkopt z serem i truskawkami 61

Uwielbiacie babciny biszkopt z truskawkami, ale uważacie że ciasto mogłoby być bardziej wilgotne? Wypróbujcie biszkopt olejowy z dodatkiem sera. Jest puszysty, wilgotny, a dzięki twarogowi ciasto jest idealne nawet na drugi czy trzeci dzień. Biszkopt z serem i truskawkami ma kilka etapów (trzeba przygotować ser, kruszonkę itd) – niech Was to jednak nie zraża, bo ciasto jest bardzo łatwe(...)smaku jest to coś pomiędzy klasycznym biszkoptem z truskawkami, a wilgotną serową struclą. Dla mnie zdecydowanie smak lata. Biszkopt z serem i truskawkami: 500 g twarogu (w kostkach/zmielonego) w temp. pokojowej 8 jajek w temp. pokojowej 2 łyżki cukru z wanilią 4 łyżki drobnego cukru do wypieków skórka otarta z cytryny 400 g świeżych truskawek ¾ szklanki drobnego cukru do wypieków

Poezja smaku
Łatwe Ciasto MARGARETKA-super wygląda i smakuje+FILM 98

Cześć, dziś zapraszam Was na przepyszne ciasto Margaretka. Ciasto wspaniale smakuje i ślicznie wygląda. Na pewno zwróci uwagę każdego. Składa się z kakaowego biszkoptu, kremu, warstwy ciasteczek margaretek oraz galaretki cytrynowej. Bardzo polecam i zapraszam. Zapraszam na FILM  Duża blaszka ok 25x35cm BISZKOPT KAKAOWY -4 jajka -1/3  szkl cukru  -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 łyżka(...)galaretki cytrynowe -800ml wrzątku Na początek robimy bazę kremu-do garbka dajemy mleko, cukier, mąkę ziemniaczaną oraz budynie. Wszystko dokładnie mieszamy i gotujemy mieszając. Powstały budyń studzimy.  BISZKOPT żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka-miksujemy. Dodajemy  mąkę, proszek do pieczenia i kakao-miksujemy na najniższych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku