biszkopt - 17572 przepisów (strona:144/1172)

Ciasto biszkoptowa inka 66

Pyszne biszkoptowe ciasto z kawą inką i kremem budyniowym robionym na ciepło. Polecam serdecznie! Składniki (blaszka 23x33 lub mniejsza): Biszkopt kawowy: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki kawy inki (proszku) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Biszkopt jasny: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki(...)oleju Krem: 500 ml mleka 150 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g masła Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt kawowy, białka ubić, porcjami dodawać cukier, potem żółtka, olej, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kawą inką. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blaszkę, piec w 180*C przez

Kuchnia domowa Ani
Tort czekoladowy z żelką pomarańczową 70

udało? Zobaczcie. Tort ma 3 warstwy kremu. Od dołu: krem czekoladowy z żelką pomarańczową, krem czekoladowy i krem waniliowy z żelką pomarańczową. Uwaga szklanka 200 ml Składniki na dwa biszkopty o średnicy 21 cm: 8 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Składniki podzieliłam na pół i upiekłam dwa biszkopty, każdy z 4 jajek. Białka ubijam(...)jednym żółtku cały czas ubijając. Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i dodaję do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 30-35 minut do suchego patyczka. Drugi biszkopt piekę dokładnie w ten sam sposób (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Każdy biszkopt

Słodki sentyment
Ciasto truskawkowa Dama 273

Ciasto truskawkowa rozkosz Ciasto z truskawkami i masą śmietanową Ciasto z trusk a wkami Leśny mech z truskawkami Ciasto truskawkowa kostka Truskawkowa finezja PRZEPIS NA CIASTO TRUSKAWKOWA DAMA Składniki BISZKOPT 1/2 szklanki mąki 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki proszku do pieczenia * należy upiec dwa takie biszkopty MUS TRUSKAWKOWY 300 ml wody 2 truskawkowe galaretki 800 g truskawek mrożonych(...)śmietany 30% 4 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru pudru DODATKOWO 250 g dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 800 ml wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając stopniowo dodawać cukier. Do ubitych białek stopniowo dodawać żółtka, ubijając na małych obrotach. Do masy jajecznej wsypać mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać. Masę przelać

Przepiski.pl
Ciasto karmelowy puch 682

Karmelowy puch to połączenie mięciutkiego biszkoptu z delikatnym kremem śmietanowym. Natomiast dodany karmel z orzechami dopełnia smak całości. Ciasto jest tak pyszne, ze trudno mu się oprzeć i chce się więcej. Zaskakuje zarówno smakiem jak i wyglądem. Świetnie sprawdza się na różnego rodzaju przyjęciach do kawusi. Zapraszam do skorzystania z przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skladniki na biszkopt: 5 jajek(...)cukru pudru 1cukier waniliowy 2 opakowania śmietany y fix DODATKOWO: 1 puszka masy kajmakowej 150 g orzechów włoskich łuskanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto kremowy puch sposób wykonania: Zaczynamy od biszkoptu. W tym celu białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy stopniowo po łyzce cukru dalej ubijając. Następnie dodajemy

Olcia gotuje!
Jak zrobić tort? TORT ŚMIETANKOWO -WANILIOWY Z POMARAŃCZAMI I MANDARYNKAMI! 68

dzisiaj krok po kroku pokaże Ci jak wykonać tort. Jeśli wolisz oglądać film na moi kanale na IG w wyróżnionej relacji TORT znajdziesz film krok po kroku. Najpierw wypiecz biszkopt - przepis na BISZKOPT znajdziesz na moim blogu. Krem do biszkoptu wykonujemy na bazie serka mascarpone i śmietany 36% Moja tortownica ma średnicę 21 cm  SKŁADNIKI NA KREM(...)muszą być z lodówki mocno schłodzone, co najmniej przez 6 godzin!) ubijamy na puch w misie blendera razem. Kiedy masa jest gotowa dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze chwilę. Biszkopt na tort nasączamy zawsze ponczem, w innym przypadku tort byłby suchy - nie ma nic gorszego, jak suchy tort! PONCZ: - szklanka przegotowanej wody - sok z 1 cytryny/pomarańczy

SMYKWKUCHNI
Pijana bajka 84

Dziś propozycja dla dorosłych, pyszny mięciutki biszkopt, do tego warstwa galaretki malinowej, krem karpatkowy (tym razem użyłam sklepowego gotowca, taka mała oszczędność czasu) pijane biszkopty i chrupiące płatki migdałów. Jest delikatnie, kremowo i co tu dużo pisać to idealna propozycja na świąteczne ciasto. Ja użyłam konfitury i nalewki malinowej, ale idealne będą tutaj także wiśnie, czy porzeczki.   Biszkopt(...)rozpuszczenia. Studzimy.  Poncz: 1 szklanka wody 1 łyżeczka soku z cytryny cukier do smaku 50 ml nalewki malinowej  Wszystkie składniki pączu mieszamy ze sobą. Dodatkowo: kilkanaście okrągłych biszkoptów gotowa masa do karpatki (ja użyłam jednego opakowania, ale kremu było troszkę mało, dlatego proponuję dać 2 opakowania) ok 50 g płatków migdałów  Krem do karpatki przygotowujemy zgodnie

Cynamonowe szczęście
Ciasto Marysieńka z konfiturą wiśniową 893

wykonania, raczej czasochłonne. Polecane na wszelkie imprezy i uroczystości rodzinne. Dobrze sprawdzi się także na świątecznym stole.  Klasyka z lekkim twistem.   Ciasto na blaszkę 25/30 cm Kakaowy biszkopt: 6 jajek 18 dag cukru 16 dag maki pszennej tortowej Młynomag 30 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 ml oleju   Beza orzechowa: 5 dużych białek(...)Dodatkowo: ½ szklanki konfitury wiśniowej   Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao Dr.Oetker 1 czubata łyżeczka żelatyny Dr.Oetker   Przygotowanie: Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę, cały czas miksując dodawać stopniowo, partiami cukier i miksować aż masa będzie gęsta i lśniąca, dodać żółtka i olej   i ponownie

Wanilia i Kardamon
Ciasto „Wenus” 64

Ciasto Wenus czyli delikatny, piankowy sernik o cytrynowym smaku, na biszkopcie i z kokosową posypką. Pyszne ciasto na każda okazje. Jego dużą zaletą jest prostota wykonania no i oczywiście smak. Bardzo polecam użycie kremu cytrynowego do tego przepisu, ale jak najbardziej możecie zastąpić go ulubionym dżemem. Składniki: Biszkopt: 5 białek 5 żółtek szczypta soli 3/4 szklanki cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)pudru Posypka: 50 g masła 2 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych Dodatkowo: 4 łyżki kremu cytrynowego / lemon curd lub ulubionego dżemu Zapraszam również do obejrzenia filmu Wykonanie: Zrobić biszkopt: do białek dodać szczyptę soli i utrzeć na sztywną pianę wraz z cukrem. Do ubitych białek dodawać po jednym żółtku, cały czas mieszając. Następnie dodać ekstrakt waniliowy, obie mąki

Pani M - kuchnia smakowita