Dziś chciałam Wam przedstawić przepis na ciasto idealne na różne przyjęcia i okazje. Jest to ciasto na ciemnym biszkopcie, z dżemem wiśniowym i kremem budyniowym domowej roboty. Ciasto jest stabilne, dobrze się kroi i długo zachowuje świeżość. Jest wilgotne, nie za słodkie a do tego ładnie wygląda. Oto przepis: Biszkopt: 4 jajka ok. 0,5szkl. cukru 1 kostka masła (200g) 200g mąki pszennej tortowej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki kakao ok. 0,5szkl. mleka K... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...