biszkopt - 17572 przepisów (strona:155/1172)

Marysieńka 111

Pyszne kakaowe ciasto z kremem i bezą orzechową. Biszkopt jest delikatny, a jajeczna masa w połączeniu z chrupiącymi orzechami daje nie lada wrażenia smakowe! Składniki na biszkopt kakaowy: 5 jaj 10,5 szklanki cukru 1,5 łyżki kakao 5 łyżek mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na warstwę orzechową: 4 białka  3/4 szklanki cukru 2 łyżki(...)budyń śmietankowy 2 płaskie łyżki mąki pszennej 3 szklanki mleka 200g masła Poncz: 1 szklanka wody 2 łyżeczki cukru Cytryna Polewa: 100g czekolady 20g masła 3 łyżki mleka Biszkopt kakaowy: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na puszystą pianę. Ddodajemy cukier, miksujemy do momentu całkowitego rozpuszczenia kryształków. Dodajemy żółtka, miksujemy. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy

Słodki Zakątek
Niby tiramisu na gotowcach. 1802

serek mascarpone 250 g. Masa tiramisu: 2 paczki kremu tiramisu (miałam 2x50 g. Jeśli będzie większy to 1 opakowanie) 350 ml. mleka 1 serek mascarpone 250 g. Nasączenie biszkoptów: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1-2 łyżeczki cukru 3/4 szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 paczki biszkoptów kakao Wykonanie: Kawę zalać gorącą wodą. Posłodzić i zostawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć papierem(...)pieczenia. Biszkopty moczyć w kawie i układać w przygotowanej tortownicy. Sernik na zimno wsypać do naczynia. Wlać 500 ml. mleka i zmiksować. Następnie dodać 1 serek mascarpone (250 g ) i ponownie zmiksować. Tak przygotowaną masę, wyłożyć na biszkopty. Na masę sernikową, wyłożyć kolejną warstwę biszkoptów, namoczonych w kawie. Przygotować masę tiramisu. Zawartość opakowań wsypać do naczynia. Wlać 350 ml. mleka

Agusiowe smakołyki
Tort z owocami 161

Jeden z najlepszych tortów jakie udało mi się upiec. Krem mascarpone w połączeniu z owocami oraz biszkoptem to przysłowiowe niebo w gębie. Spróbujcie sami! Biszkopt (tortownica o średnicy 26cm): przepis - TU Krem: 500 g serka mascarpone 350 śmietany 30% cukier puder do smaku sok z cytryny do smaku Dodatkowo: dowolne świeże owoce - u mnie maliny, banan i kiwi(...)zimnego mocnego naparu z herbaty z cukrem powidło lub dżem (u mnie dżem malinowy) sok z cytryny do skropienia bananów Sposób wykonania: 1. Upiec biszkopt według przepisu. Całkowicie ostudzić. Przekroić na 3 blaty. 2. Zrobić krem - zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać partiami ser i sok z cytryny. 3. Przełożyć tort (od dołu): biszkopt nasączony zimną herbatą cienka warstwa

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z rogalikami 7 days 113

ciasto okazało się strzałem w dziesiątkę. Na pozór nie jest bardzo słodkie! Kakaowy biszkopt, krem śmietankowy i czekoladowe rogaliki idealnie do siebie pasują! Słodycz przełamuje dżem porzeczkowy. Ciasto jest rewelacyjne i zaskakujące w smaku! Biszkopt: 4 jajka (L) 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka ciemnego kakao (z czubkiem) 0,5 łyżeczki proszku(...)żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody Polewa: 100 g mlecznej czekolady 30 g masła 5 łyżek mleka Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu porzeczkowego 1 opakowanie rogalików 7 days o smaku czekoladowym Biszkopt: Suche produkty (mąkę tortową, kakao i proszek do pieczenia) przesiewamy przez sitko. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.Pod koniec miksowania stopniowo, partiami wsypujemy

VioletoweKucharzenie
TORCIK KAWOWO - KARMELOWY NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 125

Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2,5 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Masa karmelowa: 2 opakowania budyniu toffi 250 g margaryny 0,5 litra mleka 3/4 szklanki cukru kryształ 1 olejek spirytusowy rumowy Nasączenie: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 300 ml gorącej wody 2 - 3 łyżeczki syropu barmańskiego o smaku karmelu Dodatkowo(...)opakowania galaretki truskawkowej 700 ml gorącej wody  0,5 kg truskawek ok. 20 sztuk okrągłych biszkoptów Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszek do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem na kogel mogel

Ciastka - domowe słodkości
Prosty Tort Truskawkowy Bez Pieczenia 445

Prosty Tort Truskawkowy Bez Pieczenia Na Zimno – W Małej Cukierence nowa pychotka na sezon truskawkowy :). Uwielbiam takie torciki! Zapraszam na pyszny tort z dużą ilością owoców bez pieczenia, na biszkoptach z musem truskawkowym. Jest nie za słodki, trochę waniliowy, orzeźwiający i wygląda fantastycznie. Uważam, że w przygotowaniu nie jest trudny, nikt nie powinien mieć z nim problemu. Bardzo polecam! Proszę(...)Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Prosty Tort Truskawkowy Bez Pieczenia Składniki: Spód i wierzch: około 300g podłużnych biszkoptów około 140ml likieru pomarańczowego lub cytrynówki (w wersji bezalkoholowej woda z sokiem z cytryny trochę posłodzona) 40-50ml wody Środek: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 300g

Mała Cukierenka
Tort caffe latte z truskawkami 143

Torcik caffe latte (choć można nazwać go również tiramisu:) w letniej odsłonie - z truskawkami!  Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki kakao 3/4 szklanki cukru  Dodatkowo: 300g śmietanki 30% 250g mascarpone  4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 250ml mocnej, przestudzonej kawy 400g truskawek  1. Przygotowujemy biszkopt: białka oddzielamy od żółtek. Kakao mieszamy(...)temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. 2. Przygotowujemy krem: śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, miksujemy do połączenia mas.  3. Biszkopt przekrawamy na pół. Pierwszy blat smarujemy masą śmietanową, na całą powierzchnię ciasta układamy zamoczone w kawie biszkopty. Ponownie smarujemy śmietaną, układamy pokrojone truskawki (kilka zostawiamy do dekoracji), przykrywamy drugim blatem

Szefowa kuchni
Ciasto truskawkowiec 120

prostu „ciasto z truskawkami”. U mnie występuje jako wykwintny truskawkowiec. Niestety przy robieniu tego ciasta, potrzebujemy trochę czasu, aby galaretka nie wsiąkła nam w biszkopt. Ale uwierzcie mi-warto! Dla „truskawkowyjadaczów”. Składniki: * biszkopt (na blachę o wymiarach 27x27cm): – 50g masła – 4 jajka – 0,5 szklanki cukru – 3/4 szklanki mąki – 1 łyżeczka(...)połączenia się składników. Masę wylewamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180C przez 15-20 minut ( do tzw.”suchego patyczka”). Po wyjęciu biszkoptu z piekarnika, biszkopt przekładamy (razem z papierem) do keksówki i delikatnie dociskamy brzegi. Studzimy. W między czasie przygotowujemy masę truskawkową. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Połowę truskawek miksujemy w blenderze

CookYourself
żyrafa- rolada z truskawkami i galaretką 162

Tegoroczny Dzień Dziecka nie mógł obyć się bez deseru. Tym razem nie była to niespodzianka a zrobiłyśmy go z dziewczynami wspólnie. Ala pomagała robić biszkopt a Emilka wypełnienie. Z takimi pomocnikami uwinęłyśmy się ekspresowo a ciasto wyszło nie dość, że bardzo dobre to jeszcze ciekawie wyglądało. Doskonale wpisało się w klimat dziecięcego święta.  *duża blaszka z piekarnika Składniki(...)biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju 3 łyżki zimnej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao na masę serową: 200 g serka białego  200 ml śmietanki kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru zielona galaretka pokrojona w kostki 150 g truskawek banan Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasto miętowo-czekoladowe 131

tylko pyszne ale też bardzo orzeźwiające. Doskonałe będzie na upały, nie zapycha i jest lekkie. A połączenie mięty z czekoladą jest boskie:) *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao szczypta soli 2 łyżki oleju 2 łyżki zimnej wody łyżeczka proszku do pieczenia na masę(...)miętową: 2 opakowanie galaretki agrestowej 150 g miętowych landrynek na mus miętowo-czekoladowy: 200 g czekolady z miętowym nadzieniem 100 g czekolady gorzkiej 330 ml kremówki  dodatkowo: paczka biszkoptów z kakaową plamką wiórki czekoladowe  Przygotowanie ciasta zacząć od upieczenia kakaowego biszkoptu (można to zrobić nawet dzień wcześniej). Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort szachownica z kremem budyniowym 147

ciebie mamo życiowy torcik. Manufaktura Wielkopolska  organizator konkursu udziela rabat 10 % na zakupy w e-sklepie na hasło: durszlak10 . Promocja trwa do 30 czerwca 2019 r. biszkopt jasny: 4 jajka wielkość M 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru trzcinowego biszkopt ciemny: 4 jajka wielkość M 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mąki tortowej(...)wina białego 1 cytryna polewa biała: 125 g serka mascarpone 100 g czekolady białej 1/2 łyżeczki żelatyny obręcz czekoladowa, kwadraty czekoladowe: 150 g czekolady gorzkiej 2 łyżki oleju rzepakowego Biszkopt jasny: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały temperaturę pokojową. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję stopniowo cukier po łyżce ubijam minutę i kolejna łyżką cukru. Jak piana jest lśniąca

wesoła kuchnia
Torcik z kremem jogurtowym dla Gosi 118

tortów z elementami, które pasują do ich adresatów. Takie ciacha cieszą jeszcze bardziej i na długo zostają w pamięci. Podoba Wam się taki motyw?       Składniki: Biszkopt łaciaty (śr: 18 cm) -5 dużych jajek -40g skrobi z tapioki (lub ziemniaczanej/kukurydzianej) -130 ryżowej -20g kakao -150g ksylitolu -szczypta soli Krem jogurtowo-kokosowy(...)kokosowa ok 4 łyżki -słoik dżemu truskawkowego Dodatkowo -truskawki -woda + sok z cytryny + ksylitol (do nasączania blatów) -kilka kostek czekolady gorzkiej -tabliczka czekolady białej + proszek z buraka/liofilizowana malina ŁACIATY BISZKOPT 1. Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol  i miksować do jego rozpuszczenia

Candy Pandas
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 234

Toskanii,  który nie wymaga pieczenia a jego przygotowanie jest łatwiejsze niż może si ę  wydawać .   Baz ą  tortu s ą  biszkopty savoiardi nasączone syropem truskawkowym, które odpowiednio uformowane tworz ą  kształt kuli. I tu czeka na nas smaczna niespodzianka. Zuccotto wypełnione jest przepysznym,  delikatnym kremem na bazie serka mascarpone(...)sarà anche apprezzata per il suo gusto davvero unico. Non posso quindi che consigliarVela di cuore! SKŁADNIKI 400 g truskawek 50 g cukru 100 ml wody 250 g biszkoptów typu savoiardi 300 ml śmietany kremówki 400 g mascarpone 1 laska wanilii 3 łyżki cukru pudru  **** INGREDIENTI 400 g di fragole 50 g di zucchero

La grande e la piccola cuoca
Gotowany sernik z kajmakiem na biszkopcie. 143

Najczęściej serniki piekę. Muszę się poprawić. Już mam kilka nowych pomysłów. Nie ukrywam, że sernik wychodzi bardzo pyszny. Taki inny niż pieczony. Tym razem postanowiłam przygotować go na puszystym biszkopcie i udekorować bardzo słodkim kajmakiem i małymi herbatnikami. Wyszło i pięknie i pysznie i aż miło było patrzeć gdy proszono o dokładkę. Polecam, zróbcie taki sernik :) Słodkich inspiracji Wam życzę(...)Potrzebujemy: Na biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 małe płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Na sernik 1 kg sera na sernik gotowego w wiadereczku ( użyłam o smaku waniliowym ) 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru  3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy

Izabelawkuchni
Wielkanocny tort pod motylem 144

kisielem zielone jabłuszko. Jest bardzo prosty do zrobienia. A smak, nie można się od niego oderwać. Jest puszysty, kwaskowy, rozpływa się w ustach. Jeden z lepszych które robiłam.  biszkopt: 6 jajek wielkość M 1/2 szklanki cukru 2 kisiele zielone jabłko / 60g/ 3/4 szklanki mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia zielony barwnik mango curd: 500 ml pulpy z mango(...)czekolady białej lukier biały ciastka kruche: 100 g mąki pszennej 40 g masła 1 jajko małe szczypta soli 50 g cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej wlewam do miski i ubijam mikserem na sztywno. Dodaję po łyżce cukru stopniowo i dalej ubijam, kolejna porcja cukru jak poprzedni rozpuści się. Na końcu dodaję żółtka

wesoła kuchnia