Bardzo smaczne i wilgotne ciasto przekładane kremem maślanym z warstwą orzechowej chrupiącej bezy i konfitury wiśniowej. Nie jest to trudne ciasto do wykonania, raczej czasochłonne. Polecane na wszelkie imprezy i uroczystości rodzinne. Dobrze sprawdzi się także na świątecznym stole. Klasyka z lekkim twistem. Ciasto na blaszkę 25/30 cm Kakaowy biszkopt: 6 jajek 18 dag cukru 16 dag maki pszennej tortowej Młynomag 30 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 ml oleju &n... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...