Ciasto Popapraniec to kolorowy biszkopt z dodatkiem maku, kakao i wiórków kokosowych, przełożony masą budyniową i dżemem z czarnej porzeczki. Ciasto choć proste, jest bardzo smaczne. U mnie zniknęło w mgnieniu oka. Jeżeli lubisz ciasto biszkoptowe z masą budyniową, ciasto Popapraniec jest właśnie dla Ciebie 1 szklanka = 250 ml Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. drobnego cukru około 1/3 szkl. oleju 1 szkl. mąki pszennej (około 140 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1/2 szkl. wiórków kokosowych 1/2 szkl. ma...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...