biszkopt idealny - 2241 przepisów (strona:115/150)

Torcik z adwokatem i brzoskwiniami 131

bidi-theme-font:minor-bidi;} Ten torcik piekłam już wiele razy najczęściej dla znajomych i rodziny.  Tym razem przygotowałam go na Dzień Matki. Jest pyszny i elegancki idealny na takie święto. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki na biszkopt: 3 jajka 0,5szklanki cukru 0,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mikserem ubić białka z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka

W garach u Gosi
Recenzja książki Kuchnia włoska krok po kroku 144

ciasta i przygotowania wstępne: a w nim przepisy na makaron jajeczny, makaron z nadzieniem, kluski ziemniaczane, ciasto francuskie, ciasto kruche, ciasto drożdżowe oraz biszkopt. Drugi rozdział to sosy , a w nim przepisy na buliny, wywary, sosy oraz majonez. Trzeci rozdział to  mięsa a w nim przepisy, pokazane(...)końcu książki znajdziecie słowniczek, w którym zostały wyjaśnione wszystkie pojęcia oraz indeks, z którym bez problemu znajdziecie szukane przez was potrawy. Taka książka to idealny przewodnik, encyklopedia po kuchni włoskiej, z recepturami na najlepsze przepisy najpopularniejszych, włoskich dani takich jak: makarony, pizze, risotto czy tiramisu. Ja osobiście uwielbiam kuchnię włoską, a dzięki

Marta Gotuje
Lodowiec z truskawkami 153

blendera, dodać 2 łyżki soku z cytryny i 2 łyżki cukru pudru. Wszystko zmiksować na gładką masę, pod koniec dodając wystudzoną, lekko tężejącą galaretkę cytrynową. Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki by stężała. Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, odłożyć 15 truskawek, a pozostałe włożyć do blendera. Dodać 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego(...)wylać na wyłożone truskawki (powinny być pokryte masą, gdyż szybko ciemnieją). Lodowiec wstawić do lodówki i cierpliwie czekać, aż dokładnie zastygnie. Najlepiej robić go wieczorem, po nocy jest idealnie zastygnięty

Kuchcik gotuje
ROLADA SZPINAKOWO-ŁOSOSIOWA 291

ukochanych. Jedna z nas usłyszała nawet: "zakochałem się w Tobie na nowo", także musi w tej zielono-różowej pyszności być coś, co przez żołądek zaprowadzi prościutko do serca. PRZEPIS (Idealny na diecie Bezglutenowej): SKŁADNIKI: - 2 opakowania szpinaku mrożonego Hortex lub 1 opakowanie świeżego, - łosoś wędzony - 1 opakowanie, - odrobina masła (aczkolwiek spokojnie można pominąć), - 3 jajka, - 2 serki do smarowania - ważne(...)przygotowanym szpinakiem. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylewamy nasze dzieło i wkładamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy 15 minut, góra-dół z termoobiegiem. Szpinakowy biszkopt studzimy a następnie delikatnie ściągamy z papieru, aby łatwiej nam było później zawinąć. Smarujemy serkiem (do którego możemy dodać to na co mamy ochotę - czosnek, papryka, szczypiorek, posiekane zioła, przyprawy

Wypisz Wymaluj
Leśny mech z malinami 195

Lekkie, orzeźwiające ciasto, na szpinakowym spodzie z śmietankową pianką, malinami i galaretką. Ciasto idealne na lato! Zapraszam!   Składniki: Ciasto: mąka pszenna 70 g, mąka krupczatka 250 g, jajka 4 szt, cukier 250 g, szpinak mrożony rozdrobniony 450 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, olej 1 szklanka, Śmietankowa pianka: śmietanka 30% 500 ml, galaretka malinowa lub truskawkowa 1 szt, woda(...)przez ok 1 h. do suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, następnie odrywamy papier i odcinamy z wierzchu ciasta 1/3 wysokości. Pozostałe ciasto nasączamy wodą wymieszaną z sokiem. Biszkopt umieszczamy w blaszce lub w specjalnym rancie do ciast z galaretką.  Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.  Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy lekko tężejącą galaretkę

kulinarne odsłony pati
Ciasto Kilimandżaro 636

ciasto kilimandżaro Przepis pochodzi z książki " 183 nowe przepisy" siostry Anastazji , niezwykle proste w wykonaniu, a przy tym bardzo smaczne , idealne do niedzielnej kawki :-) Polecam. Ciasto Kilimandżaro   Składniki na ciasto ciemne:  6 jajek 1 szklanka cukru kryształu 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki oleju(...)proszek do pieczenia, 1 łyżkę wody, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 równe części.  Masa jabłkowa: jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć, dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę

Aromatyczne Podróże
Wesołych Świąt! I tort z galaretką z cydru 204

wymieszać. Po łyżce dodawać do masy jajecznej. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć do tortownicy, delikatnie wyrównać wierzch. Piec 25-35 minut w 160 st. C. Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, zrzucić z wysokości 60 cm (w formie) na podłogę, wstawić z powrotem do lekko uchylonego piekarnika, wystudzić. Brzegi odkroić ostrym nożem, kiedy ciasto będzie już zupełnie ostudzone(...)Ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto, schłodzić, aż zupełnie zastygnie. Smacznego! Ponieważ to już ostatni wpis przed Świętami, chciałabym życzyć Wam cudownej Wielkiej Nocy, spędzonej z rodzinami. Zapomnijcie o idealnie wysprzątanym mieszkaniu, o jajkach jak spod igły, skupcie się na celebrowaniu i zapamiętywaniu tych wspaniałych chwil. Wesołych Świąt

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt z jabłkami 116

ciasta, przeszukałam notatniki Mamy i znalazłam. Niemożliwe, żeby się nie udał, tak przynajmniej mi się wydaję. Dostałam reklamówkę jabłek, które w smaku są dość kwaśne, a w cieście były idealne. Składniki (forma 24 x 24 cm) - 5 jajek; - 2/3 szklanki mąki pszennej; - 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej; - 3/4 szklanki cukru pudru; - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia; - 4 jabłka; Wykonanie: Żółtka(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/biszkopt-z-jablkami/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('9fe202dd85b9a02cb75c2bbafbaba2c5').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: biszkopt z jabłkami biszkopt z jablkami The post Biszkopt z jabłkami appeared first

dom-agi.pl
Torcik z truskawkami 205

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Otrzymałam wiele próśb na fecebooku o podanie przepisu na te ciasto, a więc dzisiaj wrzucam obiecany przepis " class

Marta Gotuje
Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową 126

takie owoce, które idealnie nadają się do mrożenia. Jagody czy borówki właśnie do nich należą. Ciasto czekoladowe z masą jogurtowo-jagodową Wiadomo, że owoce najlepiej smakują na świeżo. Jednak bardzo często, zwłaszcza w zimie czy po prostu po sezonie, pewnych owoców nie jesteśmy w stanie kupić. Świeże borówki w sklepach do kupienia są przez kilka miesięcy w roku. Z jagodami(...)wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na ciasto czekoladowe z jogurtem. Biszkopt czekoladowy: 5 jajek 5 dkg mąki orkiszowej 5 dkg mąki pszennej 2,5 dkg kakao 10 dkg cukru pudru 1 łyżeczka sody szczypta soli Masa jogurtowo-jagodowa: 40 dkg mrożonych

mecooks
Sernik mojito czyli limonkowo-miętowe orzeźwienie 117

pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie dodać syrop miętowy, drobno posiekane listki mięty i pozostawić do lekkiego stężenia. 5. Składanie ciasta: Na dnie tortownicy o średnicy 23 cm ułożyć biszkopt, nasączyć ponczem, wylać masę serową i wstawić do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie wylać galaretkę limonkową z miętą i ponownie wstawić do lodówki na około(...)upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji do przygotowania domowych słodkości. Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło. Jedno opakowanie to dokładnie wymierzona porcja, z której możemy upiec pyszny, domowy sernik

Szalona Kuchnia Eweliny
Krem z białymi michałkami 704

Krem z białymi michałkami to idealny dodatek do tortów, ciast, babeczek i deserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego(...)delikatnie mieszamy całość.   Uwagi: Serek mascarpone i krem czekoladowy musi być schłodzony przed ubiciem. Ilość kremu z przepisu wystarczy na przełożenie 1 blatu biszkoptu o średnicy 20-21 cm . Jeśli masa wyjdzie za rzadka (nie zwarzona), włóż krem do lodówki, aby trochę zgęstniał. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka

Słodki Pomysł
Suflet czekoladowy 123

jest suchy, ale też nie jest płynny, ma konsystencję delikatnej pianki, jest lekki, puszysty, a gdy wbijemy do niego łyżeczkę, ona powoli opada. Nie ukrywam, mój nie był idealny. Następnym razem na pewno wyjdzie lepszy! Trening czyni mistrza :) Co do samego sufletu- jest to deser z utartych żółtek i ubitych białek, dzięki którym jest niewyobrażalnie lekki i pięknie wyrasta(...)wykonywane jak najszybciej, by one nie opadły. Ważne również, by łącząc białka z czekoladową masą robić to naprawdę bardzo DELIKATNIE, najlepiej szpatułką (to tak samo jak w przypadku biszkoptu ).  Kolejnym ważnym etapem jest pieczenie. Każdy piekarnik jest inny, zatem u każdego czas pieczenia będzie się nieco różnił. U niektórych 12 minut będzie w sam raz, a u innych

Nastoletnie Wypiekanie
BEZGLUTENOWA ROLADA BISZKOPTOWA ZE SZPINAKIEM 138

Wykonana z mąki ryżowej jest lekka i puszysta, choć bardziej zbita niż w przypadku mąki pszennej. Jest to świetna opcja dla osób, które nie mogą jeść glutenu. Sprawdzi się idealnie jako przystawka na różnego rodzaju imprezach, ale również spełni rolę zdrowego i lekkiego drugiego śniadania na wynos, np. do lunchboxa.   Składniki: 5 jajek 4-5 łyżek mąki ryżowej szczypta(...)rozmrażania). Gdy szpinak się rozmrozi i woda z niego wyparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Na gorącym biszkopcie rozsmarowujemy gorącą masę szpinakową i posypujemy pokrojonym serem feta. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia. Zawijamy w ten papier i pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
BEZGLUTENOWA ROLADA BISZKOPTOWA ZE SZPINAKIEM 139

Wykonana z mąki ryżowej jest lekka i puszysta, choć bardziej zbita niż w przypadku mąki pszennej. Jest to świetna opcja dla osób, które nie mogą jeść glutenu. Sprawdzi się idealnie jako przystawka na różnego rodzaju imprezach, ale również spełni rolę zdrowego i lekkiego drugiego śniadania na wynos, np. do lunchboxa.   Składniki: 5 jajek 4-5 łyżek mąki ryżowej szczypta(...)rozmrażania). Gdy szpinak się rozmrozi i woda z niego wyparuje, wtedy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Na gorącym biszkopcie rozsmarowujemy gorącą masę szpinakową i posypujemy pokrojonym serem feta. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia. Zawijamy w ten papier i pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto słonecznikowe 295

Ciasto biszkoptowe, krem budyniowy, a do tego prażony słonecznik i czekoladowa polewa. Czy może być coś lepszego? Jak dla mnie połączenie idealne. Nie wiem skąd wzięłam pomysł na takie ciasto. Po prostu nie pamiętam. Możliwe, że szukałam sposobu na coś innego z kremem budyniowym, lub ktoś coś podpowiedział. W każdym razie ciacho wyszło pyszne. Polecam :) PS. Ciasto słonecznikowe można zrobić(...)miksujemy, po czym dodajemy kolejno żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 5 minut, po czym dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką lub szpatułką. Biszkopt przelewamy do średniej wielkości blaszki wyłożonej pergaminem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C , około 22 minut. W 2/3 szklanki mleka rozrabiamy budynie, resztę mleka zagotowujemy, gdy zewrze wsypujemy

Smakowy Raj