naleśnikowych (u mnie pól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej)na pierwsze nadzienie- serek kremowy (np. Almette)- sałata lodowa- szynka- ser na drugie nadzienie- ok. 200 g białego sera- koncentrat pomidorowy- 2 ząbki czosnku - kawałki papryki czerwonej +wykałaczkiPrzygotowanie:Pierwsze nadzienie - połowę naleśników posmarować kremowym serkiem, nałożyć liście sałaty, kawałki sera oraz szynki, zawinąć w rulon
Kuchnia Elliekapustnych (nazywana jest rowniez Sommerkohl).Mozemy sie delektowac jej smakiem juz w maju.Glowki ma podluzne ,charakterystycznie zwezajace sie ku dolowi w szpic.Ma luzniejszy pokroj lisci w porownaniu ze zwykla biala kapusta.Jest rowniez duzo delikatniejsza w smaku i lzej strawna od innych rodzajow kapustnych.Rowniez mniej klopotliwa przy gotowaniu,gdyz jest duzo ubozsza w zwiazki siarki,tym samym caly dom nie jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!obiad! Składniki (2 osoby) 2 x pierś z kurczaka 1 x por 1 x papryka czerwona 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki masła mój sekretny składnik: 2 łyzki białego serka (np. Almette, ja użyłam Tartare z czosnkiem i ziołami) 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 7 ziemniaczków przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka, czosnek, bazylia/oregano Przygotowanie: Kurczaka marynujemy
Kitchens AlphabetSłodko kwaśna masa serowa ze śliwek węgierek, złagodzona bitą śmietaną z dodatkiem wiórek kokosowych. Masa śliwkowa 20 sztuk śliwek 250 g sera białego 2 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru 1 łyżka żelatyny Biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku
RAROSSAmasłaszklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka śmietany 18%2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy laska wanilii 2 budynie waniliowe (jeżeli używamy budyniu z cukrem, wtedy należy użyć mniej zwykłego cukru) 2 jajka Opcjonalnie bakalie (zalać
RAROSSAwędzonego pstrąga szklanka kaszy pęczak 2 szklanki wody sól ziołowa, pieprz świeżo mielony 2 ząbki czosnku pęczek świeżej natki pietruszki sok z całej cytryny pomidorki koktajlowe twaróg biały półtłusty 100g + galaretka z rozmarynu i chili (możemy dodać do sałatki w celu podniesienia walorów smakowych) Pstrąga obieramy z skóry, usuwamy ości i wyjmujemy mięso, które skrapiamy sokiem z cytryny
Sajkofanka smakuDzisiaj propozycja dania na Wielkanoc. Przepyszna, soczysta i aromatyczna biała kielbasa zapiekana w cebuli i piwie. Gwarantuje, że szybko zniknie z waszych stołów. Smakować będzie podana
Pani M - kuchnia smakowitagdzie znajdziecie mnóstwo ciekawostek na temat słodyczy! Zdecydowanie jest to strona, którą warto poznać jeśli wszelkie słodkości kochacie tak jak my. Oprócz strony internetowej zajrzyjcie koniecznie także na Instagram @biala_czekolada_pl aby być z nowinkami na bieżąco. Na początek na zaostrzenie słodkiego apetytu przedstawiamy Wam dziesięć przykładowych tytułów, napiszcie w komentarzu, który tytuł Was zainteresował najbardziej! 😋 1. Jakie zdrowe
Candy Pandastwardych pomidorowego 150 -200ml oliwy z oliwek 2 cebule u mnie biala i czerwona 2-3 lyzki soku z cytryny do smaku 3-4 lyzeczki miodu do smaku sol do smaku u mnie sol svanska -skladniki== gruba sól (kamienna lub morska kolendra, kozieradka błękitna,czosnek ,czerwona papryczka ostra suszona 2 lyzeczki ziola prowansalskie Wykonanie pomidory pokroic w cwiartki
mojej kuchnitwardych pomidorowego 150 -200ml oliwy z oliwek 2 cebule u mnie biala i czerwona 2-3 lyzki soku z cytryny do smaku 3-4 lyzeczki miodu do smaku sol do smaku u mnie sol svanska -skladniki== gruba sól (kamienna lub morska kolendra, kozieradka błękitna,czosnek ,czerwona papryczka ostra suszona 2 lyzeczki ziola prowansalskie Wykonanie pomidory pokroic w cwiartki
w mojej kuchniCałosć z patelni przekładamy do garnka z kapustą i dokładnie mieszamy. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Na dno wkladamy ugotowaną kapustę i smarujemy ja 3 łyzkami kwaśnej śmietany. Na wierzchu układamy biala kiełbasę i trochę ją wciskamy w kapustę. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C. z funkcją góra – dół bez termoobiegu. Wstawiamy naczynie z kiełbasa do piekarnika i piec około
Olcia gotuje!skorzystania z tego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotleciki gyros składniki: jeden podwójny filet z piersi kurczaka 1 średnia papryka czerwona jedna mała czerwona cebula około 10 cm grubszego pora ( biala część i trochę zielonej) 1 średnia czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 2 jaja rozmiar M 5 lekko czubatych łyżek łyżek bułki tartej sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Olcia gotuje!puszka czerwonej fasoli 200 gram żółtego sera ( dałam gouda) 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasów 1 mała czerwona cebula ok. 50 gram 1 mały por ( tylko biala część- około 60 gram) 3 czubate łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku odrobinę papryki ostrej mielonej trochę pietruszki do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka meksykańska – wykonanie
Olcia gotuje!kremem z brzoskwiniami i posypane prażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest delikatne w smaku. Brzoskwinie nadają mu świeżości, a serek philadelphia dodaje fajnego i wyrazistego akcentu. Jak zrobić takie ciasto biala dama pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi filmami, lub zapisz się do newslettera, to raz w tygodniu wyślę
RITA food channel