bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2197/3453)

Sernik tiramisu 193

Przepyszny sernik o smaku popularnego deseru “tiramisu” był moim ciastem świątecznym i chyba nie skłamie jeżeli powiem, że smakował naprawde wszystkim Spód to czekoladowe

Relaxtime
Błyskawiczne ciasteczka jaglane 124

Błyskawiczne ciasteczka jaglane - przepis Składniki: - 2 jaja - 1 szklanka płatków jaglanych - 150g jogurtu naturalnego - 3 łyżki miodu - 2 łyżki ulubionej mąki Sposób przygotowania: - płatki jaglane połącz

MintTaste
FRITATA rodem z piekła (Pomidor,chili,bekon,cebula,ser) 207

Wśród moich bliskich mam przynajmniej dwóch wielkich miłośników jajek i potraw jajecznych. Mój mąż może je zjadać pod każdą postacią, za równo na słodko jak i

vaniliowoczekoladowa
Odpowiednia dieta a ćwiczenia 211

Czy dieta jest faktycznie taka ważna? Czy, aby schudnąć nie wystarczy po prostu duża ilość ćwiczeń? Te i wiele innych pytań zadaje sobie mnóstwo osób, które

Słodkie okruszki
PIECZYWO BEZ GLUTENU – PODSUMOWANIE AKCJI 306

Akcję na zdrowe, bezglutenowe pieczywo uważam za niezwykle udaną. Wiele ciekawych pomysłów, jeszcze więcej inspiracji. Dziękuję wszystkim uczestnikom. Mam nadzieję, że nie tylko mnie ułatwiliście życie

Mam To Na Widelcu
Pasztetowa ze słoika 242

Dzisiaj polecam przepis na pyszną pasztetową ze słoika. Przepis ten przygotowałam już jakiś czas temu, dzisiaj znalazłam zdjęcie i postanowiłam koniecznie się nim z Wami podzielić

Tradycyjna kuchnia Kasi
Piernik bezglutenowy 121

550 g miodu, 320 g mąki ziemniaczanej, 2 żółtka 130 g białka, płaska łyżeczka sody, 1 łyżka przyprawy korzennej: cynamon, goździki, imbir mielony Jest to stary

królestwo garów
Najszybsze i najłatwiejsze wegańskie ciasteczka otrębowe! | bez cukru | dietetyczne 612

Kolejny przepis, który jest bardzo prosty i zdrowy. Lubię siedzieć w kuchni, ale nie cały dzień nad jedną rzeczą. Kombinator to moje drugie imię haha :) Z

Czarnawisienka
Piernik bez jajek 385

Ciasta piernikowe kojarzą nam się głównie ze świętami, ale czasami mam ochotę na mocno czekoladowe ciasto z nutą piernikową i takie właśnie ono jest. A by

Zainspirowana w kuchni
Pączki wiedeńskie bez glutenu 696

glutenu. Są pyszne nawet drugiego dnia! Powstały metodą prób i błędów w poszukiwaniu idealnego smaku i konsystencji, bez gotowych mieszanek, tylko z naturalnych łatwo dostępnych mąk, bez dodatku gumy ksantanowej i innych polepszaczy. Przetestowane na "glutenożercach" z efektem "wow!". Jestem z nich bardzo dumna :-) Gorąco polecam! Składniki: Na 15 - 18 szt.: 100 g mąki ryżowej 50 g skrobi(...)pieczenia lub pergaminu wyciąć kwadraty o boku 10 x 10 cm. Do masy wbijać kolejno po jednym jajku cały czas ucierając. Masa stopniowo wchłonie wszystkie jajka. Dodać sodę oczyszczoną. Zmiksować. Powstanie gęste, gładkie ciasto. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego zakończonego dużą gwizdką (np. tylka 1 M). Wyciskać okręgi o średnicy 8 cm na przygotowane kwadraty z papieru do pieczenia

maniapieczenia
Steki z tuńczyka po prowansalsku / Tuna provencale 254

Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu. Danie to robi się dosłownie w 30 minut, a jest bardzo zdrowe i bardzo(...)sól i pieprz do smaku 2 średnie cukinie, z przyciętymi końcami, pokrojone w kostkę 400 g puszka krojonych pomidorów 1 gałązka tymianku 1 gałązka rozmarynu 50 g czarnych oliwek bez pestek 1 pomarańcza lub cytryna, pokrojona w plasterki listki bazylii, do podania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 ° C. W szerokiej patelni rozgrzej olej, włóż cebulę, czosnek

karmelowy
Pierogi z powidłem i serem – kuchnia podkarpacka 75

własne potrzeby i wynajmowali sąsiadom. Trzeba było czekać w kolejce, by w sezonie móc z nich skorzystać. Często smażenie kończono nad ranem, a już następni gospodarze zaczynali swoje smażenie bez wygaszania ognia pod kotłem. Na początku same śliwki mieszano tak zwanym wiosłem, czyli płaskim drewnianym narzędziem kuchennym przypominającym wiosło. Kiedy śliwki się rozgotowały do mieszania powidła używano paciocha, czyli(...)ognia w trakcie wielogodzinnego smażenia było ciężkim i czasochłonnym zajęciem, stąd pomagano sobie w tej pracy i niejednokrotnie smażono wspólnie. Usmażone powidło wkładano do glinianych naczyń i zapiekano w piecu, by na wierzchu powstała skorupa chroniąca powidło przed zepsuciem. Tak zabezpieczone naczynia z powidłem zanoszono na strych, gdzie mogły czekać na swoją porę przez wiele miesięcy. Powidło do przechowywania

Trzeci talerz
NAJLEPSZY sernik kakaowy pod pierzynką 68

Tego sernika nie da się opisać słowami… ale spróbuję. Aksamitnie kremowy, delikatny, mocno kakaowy, idealnie słodki, rozpływający się w ustach i do tego bez spodu! W połączeniu pierzynki ze śmietanki i mascarpone oraz świeżej figi tworzy niezwykły deser, od którego ciężko jest się oderwać. To właśnie taki powinien być każdy sernik. Tym przepisem skradniecie serca swoim bliskim(...)musicie to nadrobić ( przepis TUTAJ )! Do dzieła Składniki na formę o średnicy 21 cm. Składniki: – 1 kg twarogu sernikowego bez cukru – 100g masła klarowanego – 100g erytrolu – 4 jajka – 4 łyżki kakao bez cukru – 1 budyń czekoladowy bez cukru – 1 laska wanilii – aromat migdałowy (opcjonalnie) Dodatkowo: – 125g mascarpone – 100ml śmietanki 30% – 3-4 świeże

Be Fit Be Strong
Kremowy dahl z soczewicy z chlebkami 124

pomidorowego olej 1 łyżka chili w płatkach 2-3 kostki mrożonego szpinaku Na chlebki szklanka mąki orkiszowej  2-3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody W rondlu rozgrzać ole, dodać przyprawy lekko podprażyć, dodać wypłukaną soczewicę. Wlać 2 szklanki wody, posolić do smaku i gotować 15 minut. Po tym czasie dodać koncentrat(...)ciasto na chlebki. Jeśli będzie za tępe dodaj trochę jogurtu, aby ciasto miało odpowiednią konsystencje. Podziel na równe części i podsypując mąką rozwałkuj na cienkie placki. Na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu wypiecz chlebki.  Rozłóż na miseczki, podaj pieczywa i dodaj łyżkę jogurtu ( opcjonalnie). Jeśli masz kolendrę dodaj do potrawy

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania