Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim

Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim

Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim

Kolejny smakowity przepis Jamiego Olivera. Bardzo lubię te szybkie przepisy ;). W oryginale użyto mieszanych grzybów, ja akurat miałam w domu brązowe pieczarki. Sprawdziły się bardzo dobrze. Tak więc można użyć takich grzybów, jakie akurat są dostępne. Jeżeli nie macie odpowiedniej patelni, trzeba po prostu usmażone składniki przenieść do naczynia żaroodpornego. Też wyjdzie smacznie. Polecam!  składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i  pokrojona grube plastry 250 g brąz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, mięso, pieczarki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, kurczak, udka , udka z kurczaka, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, szybkie ciasto, mięsa pieczone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, kurczak pieczony, pieczone udka, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.