Kolejny smakowity przepis Jamiego Olivera. Bardzo lubię te szybkie przepisy ;). W oryginale użyto mieszanych grzybów, ja akurat miałam w domu brązowe pieczarki. Sprawdziły się bardzo dobrze. Tak więc można użyć takich grzybów, jakie akurat są dostępne. Jeżeli nie macie odpowiedniej patelni, trzeba po prostu usmażone składniki przenieść do naczynia żaroodpornego. Też wyjdzie smacznie. Polecam! składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i pokrojona grube plastry 250 g brąz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...