bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:596/1508)

Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 202

wstawic do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut .Brzoskwinie pokroic na małe kawałki i poukładac na wierzchu ostudzonego ciasta .Polac tężejącą galaretką.Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobic wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:)Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem.Smacznego

Słodkości i nie tylko
Cykoria z pomidorami cherry 141

Pomidory koktajlowe  PrzygotowanieRozgrzewamy piekarnik do 200C. Formę wykładamy ciastem i wkładamy do lodówki, cykorie gotujemy 3 minuty i dokładnie odsączamy . Jajka wraz z przyprawami i śmietaną mieszamy, dokładamy do tego połowę sera. Na formie układamy przekrojone cykorie bez twardego środka. Polewamy masą układamy połówki pomidorów i posypujemy serem. Pieczemy 40 min .Smacznego

cookpl
Szarlotka z bezową pianką 645

słodka beza - połączenie idealne! Polecam! Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Mąkę wsypać do miski, dodać cukier puder, wymieszać. Masło pokroić na małe kawałki dodać do sypkich składników. Lekko zagnieść. Dodać żółtka, wlać ekstrakt waniliowy. Zagnieść jednolite, gładkie ciasto. Uformować z ciasta kulę, owinąć(...)folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno okrągłej formy do tarty o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę a następnie ponakłuwać widelcem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C . Podpiec spód przez około 15 minut, do lekkiego zarumienia. Wyjąć, wystudzić. Nadzienie: 1,5 kg kwaśnych jabłek (Antonówka, Szara Reneta

maniapieczenia
Proste ciasto czekoladowe z awokado i fasoli 160

Można je nawet zjeść na śniadanie - z dodatkiem mlekaczy ulubionych owoców;) Składniki na ok. 9 porcji: 1 i 3/4 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka kakao bez cukru 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka czerwonej fasoli z puszki 1 dojrzałe awokado 3/4 filiżanki zaparzonej mocnej kawy 1/4 szklanki masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka(...)masłem, dodajemy do reszty składników. Miksujemy na gładką masę, dolewając powoli kawę. Wlewamy do formy. Pieczemy ok. 30-45 minut w 180 stopniach. Studzimy 15 minut w piekarniku, następnie wyciągamy i studzimy w chłodnym miejscu. Roztapiamy czekoladę w mikrofalówce lub kąpieli wodnej, smarujemy ciasto i ozdabiamy

Powiedz dietom nie
Churros cynamonowe (Churros de canela) 202

Churros cynamonowe (Churros de canela) Churros, to tardycyjny hiszpańsko-meksykański przysmak, jednak obecnie popularny również w wielu innych krajach. Churros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego i smażonego w gorącym oleju. Dzięki temu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Dla nas churros mogą kojarzyć się z pączkami, gniazdkami i tłustym czwartkiem, natomiast w Hiszpanii są bardzo popularne(...)Szczególnie w chłodniejsze dni w towarzystwie sosu czekoladowego (polecam!) lub dulche de leche. Przepisów na churros jest wiele. Mniej i bardziej tradycyjne. Z ziemniakami, z jajkami lub bez, z proszkiem do pieczenia, mąka kukurydzianą, kakao. Dlatego czasami trudno odszukać zapamiętany smak. Ja bazowałam na tej stronie: www.recetachurros.com . Churros wyszły trochę inne niż je zapamiętałam, ale bardzo nam smakowały

Pełny talerz
Przepis #51 Lekka dietetyczna pianka z truskawkami na biszkopcie kokosowym - bez glutenu 105

wiele ma z nim wspólnego:) Ciasto jest bez glutenu i laktozy! Jest bardzo lekkie i na prawdę zawiera bardzo mało kalorii. Jedna porcja to: 65 kcal w tym: W: 7,67 g; B: 4,5 g; T: 1,76 g. Składniki: Spód - 40 mąki kokosowej - 4 jajka - 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżeczki słodzika lub cukru(...)sztywną pianę. Dodajemy cukier i dalej miksujemy. Następnie wlewamy po jednym żółtku cały czas ubijając. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Energicznie i szybko mieszamy. Przekłada my masę do okrągłej foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20-25 minut. Po tym czasie wyciągamy i zostawiamy do wystygnięcia. Pianka Żelatynę łączymy z wodą i pozostawiamy

Health-Fit-Life
Ryż z warzywami i schab w cieście 154

mnie sam ryż i warzywa wystarczyłyby na obiad jednak męska część moim konsumentów bez mięsa nie wyobraża sobie żadnego obiadu;) Dlatego też aby nie przejadł się im klasyczny schabowy w panierce z bułki tartej postanowiłam zrobić im schabowego w pysznym, pulchnym cieście. Całość skomponowała się idealnie;) Polecam;)  Składniki: 3 woreczki ryżu około 700 ml bulionu warzywnego sól pieprz(...)pokrojonych na mniejsze kawałki jarzyn (u mnie fasolka szparagowa, kukurydza, brokuł, marchewka, zielony groszek) 5 plastrów schabu 3 jajka 3-4 łyżki mąki pszennej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Na rozgrzaną patelnie przełożyć pokrojone na mniejsze kawałki warzywa (jeżeli używamy  mrożonych to wcześniej ich nie rozmrażamy), smażymy przez około 15 minut bądź do czasu aż będą

Krakowskie smaki Ani
CIASTO SHREK 425

delikatnym , piankowym ciastem  … jak ptasie mleczko … a swój kolor zawdzięcza dodatkowi zielonego , gęstego soku Pysio.Pokryte delicjami i galaretką jest istną mieszanką smaków , która napewno znajdzie wielu zwolenników!A zatem do dzieła! SKŁADNIKI :BISZKOPT :* jajko – 4 szt* mąka pszenna – 4 łyżki* budyń waniliowy bez cukru – 1,5 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Miodownik z kremem budyniowym i biszkoptem. 142

bardzo polecam Wam mój przepis. Pyszne jest to ciasto i to bardzo. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień ( pod warunkiem, że doczeka ) gdy placki miodowe choć troszkę zmiękną. Zapraszam :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek pół szklanki cukru pół szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Placki miodowe: 3 i pół szklanki mąki tortowej(...)sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy około 25 -30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Biszkopt sprawdzamy

Izabelawkuchni
Sernik ze śliwkami i borówką amerykańską - prosty i szybki 308

Serniczek na czasie, bo z dodatkiem sezonowych owoców - borówki amerykańskiej i śliwek. Borówkę amerykańską jak do tej pory używałam jedynie w stanie surowym. Nie wiem dlaczego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto makowo-kokosowe 250

piekno tego ciasta tkwi w jego prostocie :) pyszne, rozpływające się ustach i pozostające na długo  w pamięci  BISZKOPT KOKOS I CZEKOLADA <3 Składniki: Biszkopt (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)(22x30): 6 jajek szczypta soli 125g drobnego cukru 150g całego maku 150g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem + dekoracja (bez dekoracji): 700ml mleka kokosowego(...)stopniowo dodawać cukier i dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać mak, a końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do blaszki i piec przez w temp. 180*C przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem: Żółtka i jajka utrzeć z cukrem na jasną

Malinowo w kuchni
46. Słoneczny poranek i bananowe ciasto z karobem (bez jajek!) 198

dżem.  Łączymy składniki suche z mokrymi, wsypujemy pokrojone orzechy i po wymieszaniu wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczeniaCiasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok. 40 minut - do suchego patyczka. Smacznego :) Ciasto po upieczeniu jest naprawdę mięciutkie i wilgotne, ale nie gliniaste. Można je udekorować polewą karobową (1 łyżki masła, 1 karobu(...)wspomaga odporność organizmu.Zastosowanie: - do samodzielnego spożycia np. 2 łyżki dziennie,- jako słodzik do ciast, ciepłych i zimnych napojów, jogurtów, mleka,- jako polewa do lodów i deserów- do pieczenia chleba, ciast i ciasteczekWartość energetyczna i odżywcza 100g produktu: - wartość energetyczna 1155 kJ/275kcal,- białko: 1,16-1,18g,- węglowodany 62 g,- tłuszcz 0,2-0,6g  PROSZEK

Symfonia Smaków
Babka piaskowa dwukolorowa 202

niej nie pozostać żaden okruszek. Jeśli jednak się ostanie, pamiętajcie by taką babkę trzymać pod kloszem!  Składniki: ✔ 3 szklanki mąki tortowej ✔ 3 łyżeczki proszku do pieczenia ✔ 1/2 szklanki kakao bez cukru ✔ 1/3 szklanki wody ✔ szczypta soli ✔ 250 g masła lub margaryny mlecznej ✔ 5 dużych jajek ✔ łyżeczka pasty waniliowej (lub pół łyżeczki ulubionego aromatu) ✔ 2 szklanki cukru białego(...)mąkę (pamiętajcie by ją przesiać) i mleko. Mniej więcej 1/3 ciasta białego przelewamy do naszej kakaowej papki i dobrze miksujemy. Teraz zaczyna się zabawa, albowiem trzeba, najlepiej dużą stołową łyżką, wlewać do foremki ciasto tak, aby powstawały nam warstwy. Technika jest dowolna. Jeśli chcecie uzyskać zebrę, to na białe ciasto wylewacie ciemne i czynność powtarzacie cały czas wlewając w jednym

Karczma Honorietty
Sernik Gotowany Na Ciemnym Kruchym Cieście z Polewą Mocno Czekoladową 164

aromat waniliowy cukier wanilinowy mleko 3 łyżki skrobi pół kostki masła Polewa: Tabliczka gorzkiej czekolady 2 łyżki masła lub margaryny Wykonanie: Z wymienionych wyżej składników zagnieść ciasto kruche. uformować spód do tortownicy i piec 15 minut w 175 stopniach. Wystudzić. Można zwilżyć przegotowaną zimną wodą. Przygotować patelnię najlepiej taką do której nic nie przywiera. Wbić jajka dodać ser masło cukier(...)można było wymieszać budyń ale nie za dużo! Ser powoli podgrzewać ciągle mieszając.  Gdy ser będzie gorący powoli dodać budyń i energicznie mieszać bez przerwy. Gorący ser wylać na spód z kruchego ciasta który znajduje się w tortownicy. Całość schłodzić do temperatury pokojowej. Czekoladę połamać na mniejsze okienka rozpuścić w garnuszku wraz masłem lub margaryną. Gdy sernik będzie

Pychotkaaa
Murzynek z konfiturą z pomarańczy i chałwy 144

Dodać do kakaowej masy. Delikatnie wymieszać. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C przez 50-55 minut (do tzw."suchego patyczka"). Konfitura: Pomarańcze dokładnie umyć i sparzyć. Obrać i usunąć albedo (białą skórkę) i pokroić na kawałki. Skórkę bez albedo, drobno pokroić w paseczki. Razem z pomarańczą umieścić w garnku, zalać(...)minut. Zdjąć z ognia, wrzucić pokruszoną chałwę i dokładnie wymieszać. Dosłodzić cukrem do smaku. Odstawić do wystudzenia (najlepiej na całą noc). Następnie ponownie doprowadzić do wrzenia i wystudzić.  Ciasto wystudzić. Przekroić wzdłuż i przełożyć konfitura z pomarańczy i chałwy. Ciasto polać odlaną masą kakaową. Smacznego

CookYourself