bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:592/1508)

Bezy w polewie z gorzkiej czekolady 183

PRZYGOTOWANIE:  Naszykuj blachy i wyłóż je papierem do pieczenie ( u mnie to była jedna duża płaska blacha i zwykła blacha na ciasto ułożona na kratce do góry dnem i na to dałam papier do pieczenia) Do dużej miski ubij białka z solą do chwili, aż będzie sztywna. Stopniowo wsypuj cukier i miksuj, aż piana będzie lśniąca, cukier(...)wyciśnij bezowe guziczki. Włóż blachy do nagrzanego piekarnika i piecz przez 1 godzinę, zmieniając blachy co 20 minut. Jeżeli z łatwością odchodzą od pergaminu i nabiorą jasnozłotej barwy to znaczy, że są już gotowe. Do szklanki daj kostki czekolady i daj do mikrofalówki na minutę-półtora, by czekolad się roztopiła. Bezy polej roztopiona czekolada. Smacznego

Misz-masz by Domi
Naczynia żeliwne – jak gotować w garnkach żeliwnych i jak o nie dbać 275

potrawy. Żeliwny garnek świetnie działa też jako piec i tak był wcześniej (już w XVII wieku) wykorzystywany– przy wysokiej temperaturze i jej równomiernym rozkładzie działa perfekcyjnie przy pieczeniu chleba, mięsa czy ciasta. Garnek rozgrzewamy zaczynając od włożenia go do zimnego piekarnika, a następnie do już mocno rozgrzanego garnka wkładamy chlebowe ciasto lub mięso i zamykamy garnek rozgrzaną pokrywką(...)jeszcze ciepłe, w gorącej wodzie – im nie przeszkodzi odrobina płynu do mycia naczyń. Można je myć w zmywarce, ale mocne środki myjące mogą zmatowić emaliowaną powierzchnię.   Naczynia żeliwne bez warstwy emalii wymagają od nas większej troski – myjemy je jeszcze gorące, w gorącej wodzie, nie używając do mycia mydeł i detergentów, co najwyżej pasty zrobionej z soli kuchennej rozrobionej

Karo in the Kitchen
Sernik z malinami 146

przesiać przez sito na stolnicę, dodać cukier puder, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Składniki wymieszać, dodać margarynę i posiekać razem z sypkimi składnikami. Następnie dodać żółtka (czasami dodaję 2 łyżki kwaśnej śmietany) i zagnieść ciasto. 1/3 ciasta odłożyć do lodówki (lekko zmrozić), natomiast pozostałe ciasto należy rozwałkować, wyłożyć do przygotowanej formy i posmarować dżemem malinowym. Składniki na masę(...)Składniki na bezę: 5 białek (te co zostały od ciasta); 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 kisiel cytrynowy; Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać kisiel i delikatnie wymieszać. Pianę wyłożyć na maliny. Na wyłożoną pianę zetrzeć na tarce (na grubych oczkach) pozostawione, lekko zmrożone ciasto. Sernik piec w temperaturze

In my kitchen
Mazurek różany 117

również dodałam płatki, dzięki czemu mazurek jest bardzo aromatyczny i w pięknym różowym kolorze. Udekorowałam cukrem różanym i płatkami migdałów. Ciasto : 3 jajka, 2,5 łyżki płatków róży utartych z cukrem, 250 ml cukru pudru, 120 g migdałów bez skórki – mączki migdałowej, 60 g bułki tartej, lukier : 250 g cukru pudru, 50 - 60 g płatków róży utartych z cukrem(...)migdały, należy je zetrzeć). Masę przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie forma o wymiarach 30 x 21 cm ). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na około 35 minut. Lukier : u trzeć cukier z płatkami róży i sokiem cytrynowym. Pokryć lukrem przestudzone ciasto. Udekrować.  Pisanki od Ewy Mitowskiej z  Mitowska Zagroda

królestwo garów
Snikers -moja ulepszona wersja 201

stolnicę dodajemy miód,olejek, cukier, margarynę, jajka i sodę wymieszaną ze śmietaną, szybko zagniatamy ciasto i dzielimy na 3 równe części. Blaszki jednakowej wielkości wykładamy papierem do pieczenia, ciasta rozwałkowujemy i układamy na blaszce lekko nakłuwając widelcem.  W garnku roztapiamy masło z miodem i cukrem następnie dodajemy kilka kropli olejku waniliowego i posiekane orzechy, chwilkę podsmażamy cały czas(...)wkładamy jeden placek bez orzechów i deikatnie go nasączamy herbatą, następnie wykładamy puszkę masy orzechowej i przykrywamy drugim plackiem bez orzechów. Wierzch placka również delikatnie nasączamy i wykładamy połowę budyniu, na budyniu rozprowadzamy 3/4 puszki masy krówkowej czekoladowej i wykładamy drugą warstwę herbatników.Na herbatniki wykładamy resztę budyniu i przykrywamy plackiem z orzechami. Ciasto odstawiamy

Sama słodycz i szczypta chili
Piernik z wiśniową galaretką. 156

kolejno mąkę z kakao, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i kakao cały czas mieszając delikatnie łyżką aż do powstania jednolitej masy. Ciasto wylewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 80-90 min w 180 stopniach do suchego patyczka. Po kwadransie od wyłączenia piekarnika wyjmujemy piernik, studzimy go w foremce, a kiedy jest(...)ognia. Dodajemy 2 galaretki wiśniowe, dokładnie mieszamy do jej rozpuszczenia. Gdy galaretka zacznie tężeć, dodajemy do niej wiśnie (bez pestek). Odkładamy, aby galaretka jeszcze lekko stężała i przekładamy nią piernik. Jedną część ciasta - spód, wkładamy do foremki, wyłożonej folią aluminiową. Wykładamy nadzienie i przyciskamy wierzchem piernika. Odstawiamy do całkowitego stężenia na ok. 3-5 godzin

Symfonia smakowa
Liść, orkiszowy chleb dekoracyjny 187

bochenki i dalej postępujemy w/g tego filmiku. Uformowane ciasto w kształcie liścia posypujemy maką i pozostawiamy do wyrośnięcia na blasze z piekarnika wyłożonym papierem do pieczenia na około 1,5 – 2 godzin. Pieczemy w naparowanym piekarniku 15 minut w 240st, następnie dopiekamy około 30 minut w temperaturze 200st. już bez pary

Leśny Zakątek
Pizza mozzarella z oliwkami i suszonymi pomidorami. Pizza wege 184

pędzelkiem) rozcierając dłońmi na boki tworząc cienką pizzę. Na ciasto wykładaj: sos pomidorowy, tarty ser i resztę składników. Jak już ułożysz wszystkie składniki posyp jedną pizzę dodatkowo mieloną roztartą w dłoniach bazylią, a drugą ziołami prowansalskimi (opcjonalnie). Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 200C przez 20 minut (bez termoobiegu, grzaniem góra-dół). Upieczone posyp świeżymi liśćmi rukoli

Zasmakuj Kuchni
SZAMPAŃSKIE BABECZKI Z LUSETTE W WAFLU 110

Jest karnawał, jest zabawa. Nie wyobrażam sobie zakończenia karnawału bez dobrego szampana i odrobiny słodyczy. Przygotowałam dla Was dzisiaj babeczki z dodatkiem szampana, wafelków Lusette zapieczonych w wafelkach do lodów. Brzmi wspaniale, prawda? Składniki: 12 wafelków do lodów CIASTO: 230 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 110 g cukru  120 g miękkiego

Kuchnia w oparach
Racuszki bezglutenowe 117

ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 płaskie łyżki mąki jaglanej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni i lekko studzimy. Do miseczki przekładamy ricottę, rozpuszczone masło, jajko, cukier, ekstrakt, proszek do pieczenia i mąkę. Przez chwilę razem miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i na gorącą nakładamy porcję ciasta, lekko dociskamy. Smażymy z obu stron na rumiano. Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Orkiszowy chleb dekoracyjny 151

bochenki i dalej postępujemy w/g tego filmiku . Uformowane ciasto w kształcie liścia posypujemy mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia na blasze z piekarnika wyłożonym papierem do pieczenia na około 1,5 – 2 godzin. Pieczemy w naparowanym piekarniku 15 minut w 240st, następnie dopiekamy około 30 minut w temperaturze 200st. już bez pary. Orkiszowy chleb dekoracyjny By Published: Total time

Pieguskowa Kuchnia
Aromatyczny chleb z podsmażaną cebulką 192

ciasto wyrasta. Dobrze jest w trakcie wyrastania odgazować ciasto, uderzając w nie kilkukrotnie pięścią. Po wyrośnięciu zagnieść je rękami, złożyć kilka razy i uformować w podłużny bochenek oprószając go mąką i umieszczając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 40-60 minut do napuszenia w ciepłe miejsce bez przeciągów. Spryskać bochenek wodą i piec w piekarniku nagrzanym

Nastoletnie Wypiekanie
Pomidorki i kapary w cieście francuskim 89

oliwek suszona natka pietruszki, estragon, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto rozkładamy, kroimy na małe kwadraciki. Na każdym układamy o ciut mniejszy kwadracik żółtego sera, na to pokrojone w talarki pomidorki, gdzieniegdzie kapary. Każdy kwadracik polewamy kilkoma kroplami oliwy, posypujemy przyprawami. Pieczemy w temp. 200C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez 15 minut. Gotowe! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Babeczki marchewkowe na wzór szwajcarskiego Rueblitorte 145

delikatnie. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy. Dodajemy po odrobinie do ciasta cały czas mieszając. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę delikatnie przekładamy do reszty, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników i przekładamy do papierowych papilotek (mniej więcej do ⅔ wysokości). Pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C, bez termoobiegu. Jeszcze ciepłe babeczki dekorujemy przygotowanym

Kuchnia w czekoladzie
Serowe knedle migdałowe w sosie brzoskwiniowym 155

macie zastąpcie go tradycyjnym olejkiem (aromatem). Sos, bez niego kluski nie funkcjonują. Dzisiaj prosty i niezwykle aromatyczny sos z pieczonych brzoskwiń. Macie dzieci, to koniecznie musicie zaserwować im takie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech.  Zatem zapraszam do lektury i kuchni...  \ Składniki : Na ciasto 250 g chudego twarogu 40 g mąki kokosowej

vaniliowoczekoladowa
Ciasto z kremem z serka President 260

stale mieszając) dodać cukier puder. Krem włożyć na czas pieczenia ciasta do lodówki.  Przygotowanie ciasta: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać Wylać na natłuszczoną formę, piec w temp. 160- 180* C przez około 35 min. Piec w formie o średnicy 24 cm z kominem(...)przestudzeniu przekroić na 2 części Jedną część przekrojonego, przestudzonego ciasta posmarować powidłami, na to rozsmarować krem i przykryć drugą warstwą ciasta Udekorować polewą czekoladową, może być gotowa. Na wierzchu pokruszyłam bezę:) Wg mnie można ewentualnie dodatkowo nasączyć ciasto naparem z kawy, będzie bardziej wilgotne, bo sam biszkopt kakaowy jest dość suchy. Ale ciasto najlepsze na drugi dzień

Proste Potrawy
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 133

wstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i układamy na wierzchu ostudzonego ciasta .Polewamy tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobić wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Wielkanocna babka piaskowa- bezglutenowa. 169

należy się przyłożyć do ubijania bo od tego zależy czy będzie puszysta bez zakalca). Stopniowo po łyżce dodawać cukier dalej ubijając Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej - nie miksować tylko zamieszać do połączenia. Dodać skórkę(...)cytrynową lub ulubiony aromat. Masło rozpuścić w garnuszku i takie wrzące wlać do ciasta dokładnie zamieszać do połączenia - nie miksować. Ciasto wlać do formy- rośnie jak szalone wiec nie powinno zajmować więcej niż 2/3 wysokości. Piec 50-60 minut w 170 stopniach Celsjusza (do suchego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
bulki żytnie z ziarnami 119

miejscu przykryte ściereczką do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części, formuję okrągłe bułeczki, układam na blaszce wyłożonej papierem. Przykrywam i zostawiam na 30 minut do napuchnięcia. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Zwykle tuż przed pieczeniem smaruję bułki jajkiem rozmieszanym z mlekiem ale dziś piekły się bez glazury

babka w formie
drożdżowe bułeczki na jogurcie greckim 153

elastyczne ciasto. Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu bez przeciągów na 1,5 godziny. Składniki kruszonki wyrobić palcami. Wyrośnięte ciasto uformować w wałek, podzielić na kawałki. Każdy rozwałkować na grubość ok 5 mm, na środek nakładać porcję dżemu, składać w kopertę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę lekko spłaszczyć, posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika

6niebo
Pizza "na bogato" z pomidorami, mozzarellą, wędliną i szpinakiem 142

zmielonym pieprzem oraz lekko roztartym w dłoniach cząbrem. 3. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim blachę (ja użyłam i uformowałam okrągłą), posmarować sosem pomidorowym, posypać zeszklonymi piórkami cebuli oraz udekorować równomiernie plastrami mozzarelli, świeżych pomidorów, tartego sera, szpinaku i wędliny. Posypać bazylią i majerankiem. Piec 20 minut w temp. 200C bez włączonego termoobiegu na środkowej półce piekarnika.   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 134

mniejszej od ciasta, nałożyć nie gorący budyń, połówki śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych

W Mojej Kuchni Lubię
Środa na bogato 180

jajkami. Dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim, wykładamy masę jaglaną. Na wierzch możemy dodać jeszcze owoców. Pieczemy w 180 st. C, najpierw 15 minut od dołu, a następnie z góry i dołu przez kolejne 15 minut. Podawać z miodem. Na koniec jeszcze chleb orkiszowy. Bez finezji, z mieszanki Gdańskich Młynów, ale z dodatkiem

Kucharzyca
CYCKI MURZYNKI 301

Żartobliwa nazwa dla tego pysznego deseru. Ciemne ciasto, przełożone kakaowym kremem, oblane czekoladą z rodzynką na wierzchu ... nie tylko dla panów, myślę że każdy się skusi ;) SKŁADNIKI Biszkopt: 7 jajek, 1 szkl. mąki, ¾ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 2 budynie śmietankowe bez cukru, ½ l mleka, ¾ szkl. cukru pudru, 1 kostka masła

słodki bratek
Leśny Mech ciasto szpinakowe 382

Ciasto-blat szpinakowy:   450 gram szpinaku mrożonego rozdrobnionego 4 jaja 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka oleju  2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 330 gram śmietany 30% (użyłam z Biedronki Firmy Piątnica) 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1,4 szklanki wody  DODATKOWO: Połówka granatu, maliny lub borówki  Przygotowanie: Blat szpinakowy(...)wlewamy olej i wsypujemy wcześniej przesianą mąkę z proszkiem, delikatnie mieszamy za pomocą łyżki.  Wylewamy do okrągłej tortownicy wcześniej spód wyłożyć pergaminem i pieczemy ok 55-60 minut w 180* do tzw. suchego patyczka, bez termoobiegu. Krem: Żelatynę namaczamy w wodzie, kiedy napęcznieje wstawiamy na ok 30 sekund do mikrofalówki, żeby zrobiła się lejąca i całkowicie się rozpuściła

Moje Słodkie Piekiełko
Orzechowiec z gotowanym sernikiem kajmakowym 28089

sposób na ich wykorzystanie, jeśli ktoś nie przepada za bezami . Orzechowca przełożyłam gotowanym sernikiem o smaku kajmaku. Połączenie, które smakuje rewelacyjnie :) Polecam! CIASTO ORZECHOWE: 1 1/2 szklanki białek (ok 8szt) szczypta soli 2 jajka 3/4 szklanki cukru 250g orzechów włoskich 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia SERNIK GOTOWANY: 1 kg twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 400g

https:KKuchniaMniam
KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWO - CYNAMONOWE 114

przepisu wychodzi około 50 sztuk ciasteczek. Piec w temperaturze 200 stopni C około 15 - 20  minut. Rada: Pamiętajmy o zasadzie, aby ciasto było kruchutkie należy wyrabiać ciasto szybko, by nie zdążyło się ogrzać od rąk.   Jak zrobić mączkę migdałową, gdy nie możemy kupić gotowej - wystarczy migdały bez skórki (powstanie jasna) jeśli ze skórką (powstanie ciemniejsza

Ciastka - domowe słodkości
Kruche rogaliki... 146

świeżość utrzymuje się bardzo długo, dlatego można je bez problemu przechowywać. Składniki na ciasto: 100g mąki pszennej 250g cukru pudru 125g mielonych orzechów włoskich 125g masła 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Sposób wykonania: Wszystkie składniki razem ugniatamy w misce. Wypełniamy foremki małą ilością ciasta, gdyż rogaliki szybko urosną podczas pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni Celsjusza

Kuchnia Pani Wiosny
MURZYNEK Z WIŚNIAMI 178

rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam przez około 40 minut.   Polałam ciasto odlaną wcześniej polewą. Można ale nie trzeba do niej dodać roztopioną czekoladę. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Smacznego! Polecam przepisy dla lubiących podobne ciasta: MURZYNEK    CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI BEZ MĄKI MUFFINY CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY CIASTO CZEKOLADOWE

potrawyregionalne
Brownie z rozmarynem i gruszkami 123

pieczenia, wlewacie masę, wrzucacie pokrojoną gruszkę (możecie trochę powpychać palcem jej kawałki w ciasto) i pieczecie w temperaturze 160 stopni przez 20-30 minut, potem w 180 stopniach przez kolejne 10-20 minut. Ten czas zależy trochę od soczystości gruszki, więc sprawdzajcie pod koniec stan ciasta patykiem (już nie palcem, bo będzie gorące!) Jedzcie bez wyrzutów sumienia! Click

GRUBY WAŁEK
Francja: Crêpes Suzette 166

jajka szczypta soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mleka zmiksować z jajkami, olejem, solą i cukrem waniliowym. Gdy masa będzie gładka, a na wierzchu pojawi się pianka, dodać po łyżce mąkę i proszek. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, na wolnym ogniu, bez tłuszczu. Wylewać po jednej wazówce ciasta i rozprowadzić po całym dnie patelnii. Crêpes Suzette

Przepysznik - BLW i nie tylko
Paluch we włoskim stylu 140

roladę. Boki zawijamy pod spód i zaklejamy delikatnie smarując ciasto wodą. Palucha umieszczamy w keksówce nasmarowanej tłuszczem. Wierzch można delikatnie posmarować olejem z suszonych pomidorów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 220 stopni i pieczemy 40 minut. Po tym czasie zostawiamy palucha jeszcze na 15 minut w nagrzanym piekarniku. Bez oliwek nie ma kuchni śródziemnomorskiej. Nie każdy wie, że oliwki

My Chcemy Jeść
Tęczowa tarta warzywna 229

blaszkę do tarty (wcześniej wysmarowaną olejem), posmarować ciasto wcześniej przygotowanym sosem. Włączyć piekarnik, ustawić temperaturę 200 stopni, program góra/dół bez termoobiegu. Układać kompozycję z warzyw, zaczynając od środka. Skończywszy każdy "okrąg" smarować boki warzyw sosem. Jako ostatnią warstwę zewnętrzną proponuję ułożyć bakłażana lub cukinię (podczas pieczenia nie zrobią się twarde i suche). Piec około

Garniec Magalie
Tarta z boczkiem i suszonymi śliwkami 145

duża, czerwona cebula 1/4 łyżeczki karobu garść suszonych śliwek (bez pestek) 2 jaja 400 ml jogurtu naturalnego sól kolorowy pieprz olej rzepakowy do smażenia ulubiona mieszanka sałat ulubione kiełki Sposób przygotowania: Składniki na ciasto zagnieść szybko zimnymi rękoma. Wykleić nim formę do tarty i zapiec obciążone (papier do pieczenia przysypany kuleczkami ceramicznymi, suchym grochem lub suchą fasolą) przez

Wielki apetyt
pizza na cienkim cieście 173

plasterki salami 1 kulka sera mozzarella 16 oliwek bez pestek 16 kaparów z zalewy 1/2 papryki świeże listki bazylii wykonanie: Ciasto smarujemy sosem. Ser rozdrabniamy palcami i układamy na sosie. Następnie układamy plasterki salami przekrojone na pół, paprykę pokrojoną w paseczki, kapary oraz całe oliwki oliwki. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka kisielowe 218

waniliowy - 1 łyżeczka skórki cytrynowej - 3 kisiele truskawkowe bez cukru - 20 łyżek mąki pszennej - ulubiony dżem (ja użyłam pomarańczowego) Przygotowanie: Margarynę ucieramy z cukrami, dodajemy kisiel, mąkę oraz skórkę cytrynową. Całość zagniatamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Z ciasta formujemy kulki, lekko je spłaszczamy i pieczemy około 20 minut w 180 C. Przestudzone ciasteczka smarujemy

Zainspirowana w kuchni
Bułeczki pszenno - pełnoziarniste z papryką - sposób na niedzielny kryzys chlebowy i pyszne domowe kanapki 101

przykryciem do wyrośnięcia (ok. 30 minut) Ciasto wyrobiłam ponownie. Uformowałam okrągłe bułeczki. Ułożyłam w blasze na papierze do pieczenia. Przykryłam i pozostawiła do ponownego wyrośnięcia (ok 20 minut). Przed samym pieczeniem posmarowałam pędzelkiem odrobiną mleka i posypałam szczyptą ziół prowansalskich. Piekłam przez ok 20 minut w temperaturze 200 stopni (bez termoobiegu). Ciepłe bułeczki przykryłam ściereczką. Tuż

Kuchnia po mojemu