bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:593/1508)

SZAMPAŃSKIE BABECZKI Z LUSETTE W WAFLU 104

Jest karnawał, jest zabawa. Nie wyobrażam sobie zakończenia karnawału bez dobrego szampana i odrobiny słodyczy. Przygotowałam dla Was dzisiaj babeczki z dodatkiem szampana, wafelków Lusette zapieczonych w wafelkach do lodów. Brzmi wspaniale, prawda? Składniki: 12 wafelków do lodów CIASTO: 230 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 110 g cukru  120 g miękkiego

Kuchnia w oparach
Racuszki bezglutenowe 109

ekstraktu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 płaskie łyżki mąki jaglanej Przygotowanie: Masło rozpuszczamy na patelni i lekko studzimy. Do miseczki przekładamy ricottę, rozpuszczone masło, jajko, cukier, ekstrakt, proszek do pieczenia i mąkę. Przez chwilę razem miksujemy. Rozgrzewamy patelnię i na gorącą nakładamy porcję ciasta, lekko dociskamy. Smażymy z obu stron na rumiano. Przepis

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Orkiszowy chleb dekoracyjny 146

bochenki i dalej postępujemy w/g tego filmiku . Uformowane ciasto w kształcie liścia posypujemy mąką i pozostawiamy do wyrośnięcia na blasze z piekarnika wyłożonym papierem do pieczenia na około 1,5 – 2 godzin. Pieczemy w naparowanym piekarniku 15 minut w 240st, następnie dopiekamy około 30 minut w temperaturze 200st. już bez pary. Orkiszowy chleb dekoracyjny By Published: Total time

Pieguskowa Kuchnia
Aromatyczny chleb z podsmażaną cebulką 187

ciasto wyrasta. Dobrze jest w trakcie wyrastania odgazować ciasto, uderzając w nie kilkukrotnie pięścią. Po wyrośnięciu zagnieść je rękami, złożyć kilka razy i uformować w podłużny bochenek oprószając go mąką i umieszczając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 40-60 minut do napuszenia w ciepłe miejsce bez przeciągów. Spryskać bochenek wodą i piec w piekarniku nagrzanym

Nastoletnie Wypiekanie
Pomidorki i kapary w cieście francuskim 85

oliwek suszona natka pietruszki, estragon, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto rozkładamy, kroimy na małe kwadraciki. Na każdym układamy o ciut mniejszy kwadracik żółtego sera, na to pokrojone w talarki pomidorki, gdzieniegdzie kapary. Każdy kwadracik polewamy kilkoma kroplami oliwy, posypujemy przyprawami. Pieczemy w temp. 200C grzaniem góra plus dół, bez termoobiegu przez 15 minut. Gotowe! Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Babeczki marchewkowe na wzór szwajcarskiego Rueblitorte 142

delikatnie. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy. Dodajemy po odrobinie do ciasta cały czas mieszając. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Pianę delikatnie przekładamy do reszty, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników i przekładamy do papierowych papilotek (mniej więcej do ⅔ wysokości). Pieczemy ok 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180⁰C, bez termoobiegu. Jeszcze ciepłe babeczki dekorujemy przygotowanym

Kuchnia w czekoladzie
Serowe knedle migdałowe w sosie brzoskwiniowym 151

macie zastąpcie go tradycyjnym olejkiem (aromatem). Sos, bez niego kluski nie funkcjonują. Dzisiaj prosty i niezwykle aromatyczny sos z pieczonych brzoskwiń. Macie dzieci, to koniecznie musicie zaserwować im takie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech.  Zatem zapraszam do lektury i kuchni...  \ Składniki : Na ciasto 250 g chudego twarogu 40 g mąki kokosowej

vaniliowoczekoladowa
Ciasto z kremem z serka President 254

stale mieszając) dodać cukier puder. Krem włożyć na czas pieczenia ciasta do lodówki.  Przygotowanie ciasta: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu kakao i lekko wymieszać Wylać na natłuszczoną formę, piec w temp. 160- 180* C przez około 35 min. Piec w formie o średnicy 24 cm z kominem(...)przestudzeniu przekroić na 2 części Jedną część przekrojonego, przestudzonego ciasta posmarować powidłami, na to rozsmarować krem i przykryć drugą warstwą ciasta Udekorować polewą czekoladową, może być gotowa. Na wierzchu pokruszyłam bezę:) Wg mnie można ewentualnie dodatkowo nasączyć ciasto naparem z kawy, będzie bardziej wilgotne, bo sam biszkopt kakaowy jest dość suchy. Ale ciasto najlepsze na drugi dzień

Proste Potrawy
Ciasto jogurtowe z galaretką i brzoskwinią 125

wstawiamy do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut . Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i układamy na wierzchu ostudzonego ciasta .Polewamy tężejącą galaretką. Można na końcu na każdym kawałeczku ciasta zrobić wzorek z bitej śmietany , tak jak ja to uczyniłam.:) Ciasto to również bardzo dobrze smakuje bez galaretki i posypane tylko cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Wielkanocna babka piaskowa- bezglutenowa. 162

należy się przyłożyć do ubijania bo od tego zależy czy będzie puszysta bez zakalca). Stopniowo po łyżce dodawać cukier dalej ubijając Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej - nie miksować tylko zamieszać do połączenia. Dodać skórkę(...)cytrynową lub ulubiony aromat. Masło rozpuścić w garnuszku i takie wrzące wlać do ciasta dokładnie zamieszać do połączenia - nie miksować. Ciasto wlać do formy- rośnie jak szalone wiec nie powinno zajmować więcej niż 2/3 wysokości. Piec 50-60 minut w 170 stopniach Celsjusza (do suchego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
bulki żytnie z ziarnami 114

miejscu przykryte ściereczką do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto dzielę na 8 części, formuję okrągłe bułeczki, układam na blaszce wyłożonej papierem. Przykrywam i zostawiam na 30 minut do napuchnięcia. Piekę 25 minut w temperaturze 180 stopni. Zwykle tuż przed pieczeniem smaruję bułki jajkiem rozmieszanym z mlekiem ale dziś piekły się bez glazury

babka w formie
drożdżowe bułeczki na jogurcie greckim 150

elastyczne ciasto. Ciasto odstawić pod przykryciem w ciepłym miejscu bez przeciągów na 1,5 godziny. Składniki kruszonki wyrobić palcami. Wyrośnięte ciasto uformować w wałek, podzielić na kawałki. Każdy rozwałkować na grubość ok 5 mm, na środek nakładać porcję dżemu, składać w kopertę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą bułeczkę lekko spłaszczyć, posypać kruszonką. Wstawić do piekarnika

6niebo
Pizza "na bogato" z pomidorami, mozzarellą, wędliną i szpinakiem 136

zmielonym pieprzem oraz lekko roztartym w dłoniach cząbrem. 3. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim blachę (ja użyłam i uformowałam okrągłą), posmarować sosem pomidorowym, posypać zeszklonymi piórkami cebuli oraz udekorować równomiernie plastrami mozzarelli, świeżych pomidorów, tartego sera, szpinaku i wędliny. Posypać bazylią i majerankiem. Piec 20 minut w temp. 200C bez włączonego termoobiegu na środkowej półce piekarnika.   Smacznego

Zasmakuj Kuchni
ze śliwkami, budyniem francuskie ciasto na deser... 128

mniejszej od ciasta, nałożyć nie gorący budyń, połówki śliwek bez pestek, posypać przyprawą korzenną wystające ciasto naciąć na paski i nakładać na śliwki, dwa paski zbędne odciąć i nałożyć na środek, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać cukrem brązowym piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35-40 minut, zostawić do wystudzenia przy uchylonych

W Mojej Kuchni Lubię
Środa na bogato 176

jajkami. Dodajemy borówki i mieszamy delikatnie. Formę do pieczenia wykładamy ciastem francuskim, wykładamy masę jaglaną. Na wierzch możemy dodać jeszcze owoców. Pieczemy w 180 st. C, najpierw 15 minut od dołu, a następnie z góry i dołu przez kolejne 15 minut. Podawać z miodem. Na koniec jeszcze chleb orkiszowy. Bez finezji, z mieszanki Gdańskich Młynów, ale z dodatkiem

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania