bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:589/1508)

Panpepato. 223

mnóstwem bakalii, zbliżone do Panforte , ale mniej ciągnące, a bardziej miękkie. Jeśli macie ochotę na słodkie, pyszne ciasto, zapraszam! Składniki na Panpepato:  na formę o średnicy 20 cm 50 g migdałów bez skórek 50 g orzechów laskowych bez skórek 50 g orzechów włoskich 40 g orzechów piniowych 60 g owoców kandyzowanych (lub suszonych moreli, żurawin(...)śmietanki 30%      Bakalie mieszamy z suchymi składnikami, dodajemy miód, śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Formę o średnicy 20 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy doń bakaliowe ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 165°C około 30 minut (przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem). Studzimy. GLAZURA: (z powodzeniem zastąpimy ją polewą z 100 g czekolady gorzkiej

Rozpustne gotowanie
Pizza ze szparagami i jajem sadzonym 336

Następnie dodaję mąkę i suszone drożdże. Zagniatam ręcznie lub mikserem na gładkie ciasto przez ok. 15 minut (w maszynie do wypieku chleba ustawiam na program do wyrabiania ciasta drożdżowego bez wyrastania, np. program do wypieku chleba). Odstawiam na ok. godzinkę do wyrośnięcia. W tym czasie przygotowuję pozostałe składniki: 1. Jeśli nie mam wcześniej przygotowanego sosu, robię go według podanego(...)Mozzarellę kroję na plasterki Włączam piekarnik do nagrzania (250 stopni). Robię to wcześniej, bo najlepsza pizza wychodzi z mocno nagrzanego pieca. Po wyrośnięciu ciasta dzielę je na dwie części. Każdą rozwałkowuję i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na ciasto wyciskam czosnek (robię to tylko wtedy, gdy nie dodam czosnku do sosu). Ciasto smaruję grubą warstwą sosu pomidorowego

Ale Proste
Słodkie pizzerinki z masłem orzechowym, malinami, borówkami i bezami 198

czasie odrywamy po małym kawałku ciasta, formujemy kulę. Rozwałkowujemy ją cienko, brzegi sklejamy na kształt pizzy. Postępujemy tak do wyczerpania składników. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 10-15 minut. Studzimy.  3. Wcześniej przygotowane spody smarujemy masłem orzechowym, wykładamy maliny, borówki, pokruszone bezy. Polewamy sosem czekoladowym, posypujemy czekoladową posypką, dekorujemy liśćmi

Szefowa kuchni
Ciasto jogurtowe z rabarbarem bez miksowania 167

Prosty przepis na ciasto z rabarbarem bez użycia miksera. Pyszne sezonowe i proste ciasto :) Po sezonie można rabarbar zastąpić innym ulubionym owocem :) Polecam! Składniki: * jajka 3 * mąka 2,5 szklanki * olej 0,5 szklanki * cukier 0,5 szklanki * cukier z wanilią łyżeczka * soda 0,5 łyżeczki * proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Przygotowanie: Jajka wymieszać z cukrem

Kulinarne przygody
Drożdżówki z makiem. 184

samo postąpić z każdą częścią ciasta. Gotowe bułeczki wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdej bułeczki posmarować rozmieszanym jajkiem. Zostawić do wyrośnięcia na 15-20 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25 minut do zrumienienia. Przestudzone bułeczki polukrowałam, ale nie jest to konieczne, bo bez lukru też są pyszne. Lukier: Sok z połowy

Agusiowe smakołyki
ciasto kremowe z borówkami lub jagodami 151

okres letni polecam ciasto z lekkim kremem i owocami ,ja użyłam jagód + borówek ale można także z truskawkami,porzeczkami ,wiśniami/których zresztą nie ma w tym roku 🙁 /oraz innymi. Jest bardzo smaczny i nie za bardzo słodki orzeżwiający .Bardzo łatwy w wykonaniu i najważniejszy bez pieczenia w gorące dni. składniki: blacha

Ugotujmy Coś
Pierniczki „last minute” 131

wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto, uformować kulę, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce kilka godzin. Odrywać po kawałku, wałkować tradycyjnie na stolnicy, podsypując mąką  lub między dwoma warstwami folii spożywczej. Wykrawać ciasteczka w dowolnych kształtach, kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15min w temp 180C. Piekłam bez termoobiegu. Dekorować po całkowitych wystudzeniu. Smacznego

Raj dla Podniebienia
TARTA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 141

użyłam ciasta gotowego ale można bez problemu użyć takiego jakie robimy.  Polecam :)  SKŁADNIKI: 400 g ciasta kruchego 4 jabłka 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka cukru z wanilią 1 łyżka cynamonu   PRZYGOTOWANIE:  Jabłka obieram a następnie wyrajam środek. Kroję w plastry. Ciasto przekładam do tarty wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wykładam plastrami jabłka

Gotowanie Patki
Bułki ” codzienne „ 202

dzielimy na części i formujemy niewielkie kulki ( ciasto jeszcze urośnie , więc kulki muszą być odrobinę mniejsze od oczekiwanych ) . Układamy na papierze do pieczenia , podsypanym mąką . Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na następne 30 minut w ciepłe miejsce . Na każdej bułce robimy nożem wgłębienie ( jak na zdjęciu ) . Rozgrzewamy piekarnik do 220 C , bez termoobiegu i do tak nagrzanego wkładamy bułki

Ogrodnik w podróży
Piernikowe ciasteczka owsiane bez cukru 220

jajko 2 łyżeczki przyprawy do piernika bez cukru 4 łyżki ksylitolu/erytrolu 70g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 opakowanie budyniu śmietankowego (ok. 40 g) 1 łyżka miodu Płatki połączyć z mąką, wiórkami, przyprawą, proszkiem, ksylitolem i budyniem. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wszystko wymieszać i zagnieść. Odrywać kawałki ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformować kulę i spłaszczyć

FitKot
Torcik winogronowy 168

łyżką. • Ciasto wlać do średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. • Piec 10-15 minut w temp. 170 st.C. • Po wystudzeniu zdjąć papier i położyć biszkopt na dnie tortownicy. Krem • Wino zagotować z cytryną, goździkiem i cynamonem, zostawić na 10 minut, po czym odcedzić, aby było bez dodatków. • Jajka

To co kocham
Metrowiec 191

wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koń cu dodać ubitą pianę z białek. Ciasto rozdzielić na 2 części, do jednej dodać łyzżkę kakao, a do drugiej łyżkę mąki. Wymieszać, przełożyć ciasto do dwóch identycznych foremek keksówek i upiec w temp 180 st przez 45 min. Budyń ugotować bez cukru . wystudzić przykryty folią. Masło utrzeć

Gotowanie jest łatwe
śniadaniowe ciastko bananowe 234

śniadaniowy, jednoporcjowy, razowy chlebek (ciastko, ciasto) bananowe (bez cukru i laktozy) z polewą z kakao i orzechami "Muszę zacząć lepiej organizować swój czas" - taka myśl ogarnia mnie, kiedy do zrobienia jeszcze stos zadań z matematyki. Przepis: / własny, jedna porcja/ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki cynamonu w proszku średnie jajko banan (około

tost z dżemem
ciasto tygrysek 305

blaszkę (ok. 35x35cm) wyłożoną papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 15-20 min., w 180 st. C. Po upieczeniu delikatnie usuwamy papier, wykładamy biszkopt na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w rulon. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy ciasto wystygnie rozwijamy je, smarujemy np. marmoladą i ponownie zwijamy w rulon (bez ściereczki). Gotową roladę owijamy np. folią

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z lemon curd 246

kroimy na drobne kawałki), zagniatamy.  Gotowe ciasto zawijamy w folię i wkładamy na 60 minut do lodówki. Po tym czasie odrywamy kawałki, wałkujemy na grubość około 4 mm, wykrawamy ciasteczka (musimy pamiętać żeby zrobić tyle samo z dziurką i tyle samo bez dziurki), przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem i pieczemy w 180 stopniach jakieś 15 minut (ciasteczka muszą

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania