nektarynki 1 czubata łyżka kremu czekoladowo-orzechowego od Super Krówka 2 łyżki śmietany ryżowej 2 łyżki borówek do podania: chipsy kokosowe, borówki, listki świeżej mięty *opcjonalnie do zagęszczenia kawałek banana Przygotowanie: Do misy blendera z nożami przekładamy nektarynki (bez pestek), dodajemy czubatą łyżkę kremu czekoladowo-orzechowego i 2 łyżki borówek. Miksujemy. Następnie dodajemy śmietanę i opcjonalnie banana (jeśli chcemy uzyskać
Słodkie okruszkibananowa z orzechami. Taka owsianka niesamowicie syci i nadaje energii na cały dzień. Mocno schłodzona jest też fajnym pomysłem na lekki, dietetyczny deser. Spróbujcie! Gwarantuję, że posmakuje! SKŁADNIKI: * banan – 1 szt * pasta tahini Primavika – 1 łyżka * masło migdałowe Primavika – 1 łyżka * płatki owsiane – 3 łyżki * mleko 2% – 100 ml * miód – 1 łyżki * jabłko(...)orzechy laskowe * migdały SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Płatki owsiane gotujemy z mlekiem. Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem. Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ). Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka. Zajadamy! Smacznego! Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA
Ostra na Słodkosoli 100 g cukru (pudru najlepiej) 100 g zimnego oleju kokosowego (rafinowanego) szczypta soli „krem”: tabliczka 100 g gorzkiej czekolady 200 g gęstego mleka kokosowego 2 średnie banany 200 g malin Przygotowanie: Przełóż mąkę, cukier i sól na blat. Dodaj zimny olej kokosowy. Siekaj wszystko razem, aż ciasto będzie mozna zagnieść w kulę. Jeżeli lubisz wałkować zimnie ciasto(...)chwilkę je przestudź. Czas gdy ciasto chłodzie się w lodówce, a potem piecze jest wystarczający do przygotowanie kremu. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej razem z mlekiem kokosowym. Zblenduj banany połącz z roztopiona czekoladą, po czym delikatnie przemieszaj z malinami. Przełóż masę na podpieczony spód tarty. Całość piecz około 25 minut w temp. 180 C. Po wystudzeniu schowaj tartę przechowuj
greenscarfBardzo zdrowy koktajl, który możemy przygotować na śniadanie lub podwieczorek. Pomimo niezachęcającego koloru jest pyszny w smaku! 1 szklanka truskawek 1 banan 1 szklanka mineralnej wody lekko gazowanej Garść świeżych liści szpinaku 1 łyżka miodu gryczanego Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Banana kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze, podlewamy lekko
VioletoweKucharzeniesłodkie. Doskonałe na przyjęcia. I co najważniejsze: bez pieczenia. *foremka 25*34 cm Składniki duża paczka herbatników kakaowych duża paczka herbatników maślanych puszka masy krówkowej 4 banany 2 opakowania zielonej galaretki 3 opakowania budyniu waniliowego litr mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 300 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki słonecznika(...)cukier rozmieszać w odrobinie mleka. Resztę mleka zagotować z masłem i wlać rozrobione budynie, zagotować. Gorący budyń wylać na herbatniki i przykryć warstwą ciemnych ciastek. Na nich ułożyć banany pokrojone w plasterki i zalać gęstniejącą galaretką, odczekać aż całkowicie stężeje i przykryć herbatnikami kakaowymi. Posmarować resztą kajmaku. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozmieszać w odrobinie wrzątku
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniarewelacyjna! Całość świetnie się komponuję, polecam! Składniki: Tarta 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 jajo 2 łyżki ksylitolu 2,5 łyżki oleju Budyń 1/2 torebki ugotowanej kaszy jaglanej 1 banan Wierzch 2 garści agrestu Sposób przygotowania: Tarta Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajo, dodajemy ksylitol i olej. Całość szybko i dokładnie zagniatamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie(...)czasu ciasto przekładamy do natłuszczonej formy. Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach. Budyń Kaszę jaglaną gotujmy według instrukcji na opakowaniu. Lekko studzimy i dodajmy banana. Całość blendujemy na gęsty krem. Na wystudzone ciasto przekładamy budyń, a następnie układamy umyty i oczyszczony agrest. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Smacznego
Truskawkowa Fiestanaturalnego | 2 cups plain yogurt 2 łyżki oleju z winogron | 2 teaspoon grape seed oil 2 szt. mango | 2 pieces of mango owoce (np. maliny, borówki, truskawki, banan) | fruits (eg. raspberries, blueberries, strawberries, banana) PRZYGOTOWANIE Zmiksuj (zblednuj) płatki owsiane do uzyskania grudkowatego proszku. Przygotuj mus z mango (obierz mango, wrzuć do pojemnika, zblenduj na jednolitą masę). Wsyp wszystkie
Better Life By Auntie JuBlackberry smoothie with kale SKŁADNIKI: 1 porcja| INGREDIENTS: 1 serving 250g kefiru/jogurtu naturalnego| 250g kefir/ natural yoghurt 1 banan| 1 banana ok. 7 jażyn | ca. 7 blackberries 1 łyżka nasion siemienia lnianego| 1 spoon flaxseed garść liści jarmużu (tylko część miękka, bez ogonka)| handful of kale leaves (only soft part, without mid-rib) miód
Better Life By Auntie Justandardową 36×25 cm to użyć składników 1,5 raza. 400 g mąki, u mnie było po pół na pół pszenna z żytnią 50 g mąki kukurydzianej 1 banan 100 g cukru, najlepiej pudru 200 g zimnego oleju kokosowego szczypta soli około 600 g owoców, u mnie to był agrest, ale mogą to być porzeczki, rabarbar pokrojony(...)kostkę ,a nawet maliny 50 g mąki kukurydzianej 50 g cukru pudru Przygotowanie: Na dużą deskę/blat wysypać mąkę, cukier i sól, dodać banana i twardy olej kokosowy. Wszystkie składniki siekać dużym nożem, aż do uzyskania ciasta w formie bułki tartej. Siekasz, zagarniasz do środka, siekasz, zagarniasz, tak około 10 minut. Powstałą kruszonkę przełóż do dużej miski, przykryj folią spożywczą
greenscarfSkładniki: 2 banany 3 duże jajka 2/3 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki kukurydzianej skórka starta z wyszorowanej cytryny i łyżka soku 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g borówki amerykańskiej Banany rozgnieść widelcem. Zmiksować z jajkami, jogurtem, olejem, cukrem oraz skórką i sokiem z cytryny. Mąkę przesiać z proszkiem i, miksując utrzeć na gładką masę
Czerwień i błękitSkładniki: 1 biszkopt 1 kg twarogu w wiaderku 1 kg truskawek cukier 5 łyżeczek żelatyny 5 bananów 3 galaretki (użyłam 2 cytrynowe i 1 pomarańczową) Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować według wcześniej podanego PRZEPISU 2. Umyte truskawki dokładnie zblędować. Dodać cukier do smaku. 3. Twaróg przełożyć do dużej miski, miksować dodając stopniowo truskawki (jeśli masa będzie zbyt mało(...)twarogowej dodać rozpuszczoną żelatynę. Dokładnie wymieszać i wylać na biszkopt. Wstawić ciasto do lodówki. 5. Galaretki rozpuścić w 5 szklankach wrzątku. Gdy już będzie tężeć na sernik wyłożyć pokrojone banany (można skropić sokiem z cytryny - ja zapomniałam i trochę zmieniły kolor) i zalać galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin
A Ty Smakuj Mnieksylitolu -50g mąki kukurydziana -40g mąki z ciecierzycy -40g skrobi kukurydzianej Czekoladowe nadzienie -340g silken tofu -400ml napoju kokosowego Koko -½ szkl. gorzkiego kakao -dojrzały banan -ksylitol -5 łyżeczek żelatyny Polewa daktylowo-kakaowa -80g suszonych daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao -½ szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Dodatkowo -ciasteczka(...)szklankę ;). Z wyciętych fragmentów ściąć nieco doły i wyłożyć nimi dno (jak na zdjęciu powyżej). Z wyciętych okręgów można zrobić również piętro tortu. CZEKOLADOWE NADZIENIE Tofu, napój kokosowy, banan i kakao zmiksować na gładko. Dosłodzić ksylitolem. Żelatynę namoczyć w ¼ szkl. wody na 5 minut. Następnie podgrzać w kąpieli wodnej lub mikrofali i mieszać do rozpuszczenia. Wlać żelatynę do czekoladowej masy
Candy Pandaswanilii Suche: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 1/2 łyżeczki herbaty japońskiej matcha 1/2 szklanki cukru kokosowego (lub brązowego) Dodatkowo: 1 dojrzały banan 1 garść ulubionych orzechów do ozdobienia (opcjonalnie) Wykonanie: Mleko, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i siemię lniane mieszamy w naczyniu. Odstawiamy na około 5 minut. W drugim naczyniu przesiewamy(...)mąkę, matchę, sodę i proszek do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do suchych składników razem z mokrymi. Całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut. Praktyczna uwaga: Ktoś może zapytać czy można użyć zamiast cukru syropu
Lamarida.plpieczenia 1 szklanka mleka 3,2% 1 szklanka oleju Krem: 500 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1,5 łyżki cukru pudru 50 g mlecznej czekolady 2 banany 1 szklanka truskawek Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem na puszysty, jasny krem. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia oraz sodę przesiewamy przez sitko. Naprzemiennie do jajek wsypujemy mąkę oraz wlewamy olej(...)śmietanki dodajemy serek mascarpone i czekoladę. Miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Spód ciasta smarujemy kilkoma łyżkami kremu. Po zewnętrznej stronie układamy truskawki, w środku banany. Na owocach rozsmarowujemy krem (tworząc kopiec). Górę ciasta obsypujemy wcześniej wydrążonym ciastem. Delikatnie dociskamy do kremu. Chłodzimy w lodówce przez 1-2 godziny
VioletoweKucharzeniebłyskawiczne i zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem masła orzechowego bez cukru i mąki. Składniki - szklanka płatków owsianych - 1/4 szklanki wody - dwie łyżki masła orzechowego - pół szklanki wiórek kokosowych - rodzynki - banan Przygotowanie 1. Płatki owsiane zalać wodą i odczekać chwilę aż nasiąkną. 2. Posiekać na drobne kawałki rodzynki. 2. Do płatków dodać wiórek kokosowych, masła orzechowego i rodzynek. 3. Pokroić(...)drobną kostkę banana i mieszać z pozostałymi składnikami aż do uzyskania lepkiej konsystencji. 4. Natrzeć blachę do pieczenia masłem i wyłożyć uformowane ciastka. 5. Piec około 20 minut w temperaturze 180 °C. Smacznego
Kuchenne innowacje