Jakoś nie miałam przekonania do owocowo warzywnych koktajli. Ten wyszedł rewelacyjny w smaku. Czuć w nim każdy smak z osobna, a schłodzony jest wyśmienity. Znakomity dla naszego organizmu. 1 banan 1 średniej wielkości słodkie jabłko 200 g jogurtu naturalnego 1 zielony ogórek (średniej wielkości) 1 łyżka miodu 2 łyżki płatków owsianych Garść natki pietruszki Do blendera wkładamy kawałki obranych owoców(...)banana i jabłko. Następnie dokładamy obranego i pokrojonego zielonego ogórka oraz listki pietruszki.. Owoce i warzywa zalewamy jogurtem naturalny. Wlewamy miód i wsypujemy płatki owsiane. Całość miksujemy na wysokich obrotach przez kilka minut. Przelewamy do szklanek. Najlepiej smakuje bardzo schłodzony
VioletoweKucharzeniepancakes to dlatego dziś ląduje na blogu! SKŁADNIKI: - 1/2 szklanki mąki jęczmiennej - 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej - 1/2 szklanki wody - 1/4 szklanki mleka - 1/4 szklanka jogurtu naturalnego (lub 1/2 banana dojrzałego) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 duże jajko eko - ja nie dodaje cukru ponieważ pancakes polewam zawsze syropem z agawy lub syropem klonowym, ale jeśli lubisz słodkie(...)rozgrzanej patelni, na minimalnej ilości oleju kokosowego. *zamiennie możesz użyć masła lub oleju *zamiast mąki jęczmiennej możesz użyć pszennej *jeśli nie jesz jajek dodaj po prostu 1 całego banana i zmiksuj masę Pankejki podaję z sezonowymi owocami i polewam syropem klonowym
SMYKWKUCHNIużyłam liofilizowanej borówki brusznicy . Pyszny dodatek, który doskonale sprawdza się nie tylko w koktajlach, ale również np. jako dodatek do ciast na placuszki, naleśniki czy babeczki. Składniki: 1 banan 2 łyżeczki liofilizowanej borówki brusznicy Premium Rosa 3/4 szklanki mleka krowiego lub roślinnego Przygotowanie: Banana obieramy i przekładamy do misy blendera z nożami. Dodajemy 2 łyżeczki liofilizowanej borówki brusznicy, dolewamy
Słodkie okruszkihelps liver function, cellular reproduction and aids in the creation of carnitine in the body 💜 . SKŁADNIKI | INGREDIENTS 100g malin | 100g of raspberries 1/2 banana | 1/2 banana 1 łyżka nasion goji, np. Sante | 1 tablespoon of goji seeds, e.g. Sante 3 łyżki wody | 3 tablespoons of water 1 / 2 łyżeczka
Better Life By Auntie Jubyli cukru. Składniki na dużą prostokątną blachę: 500 g mąki pszennej 200 g cukru 250 ml oleju roślinnego (słonecznikowego, rzepakowego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 3 średnie banany łyżka cynamonu 1 kg owoców : brzoskwiń, jabłek, gruszek Przygotowanie: Zblenduj cukier (3 łyżki odłóż do posypania owoców i wierzchu ciasta), banany i olej na puszystą masę. Do drugiej miski przesiej
greenscarfpiasku, za to zdecydowanie bardziej przyjazne są dla naszych jelit i sylwetki. Składniki na ok 20 szt. Czas przygotowania: 28 min 4 łyżki oleju kokosowego 2 dojrzałe banany 250 g cukru muscavado 200 g mąki kokosowej 1 jajko ok 100-150 ml mleka roślinnego 2 łyżki kakao 3 łyżki pasty tahini 200 g gorzkiej czekolady 100 g białej czekolady(...)nasiona sezamu Przygotowanie: 1. W misce blendera miksujemy miksujemy banany, olej kokosowy, cukier, jajko, tahini i mleko 2. W misce łączymy mąkę i kakao 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia 4. Łączymy składniki suche z mokrymi za pomocą szpatułki lub miksera planetarnego, dodajemy posiekaną gorzką czekoladę 5. Ciasto będzie dość sypkie, gdyby
Słodki Kompromisherbaty zachęcam do odwiedzenia sklepu VarieTea Składniki: 150 ml wody 3 łyżeczki białej herbaty „Pai Mu Tan Mgiełka Delikatności” – do nabicia w VarieTea (!polecam) 1 duży banan 1 nektarynka listki mięty Przygotowanie: W 150 ml zaparzamy herbatę pod przykryciem przez około 3 minuty. Studzimy, jeśli nie macie zaparzacza, to uprzednio przecedzamy przez sito. Do misy blendera(...)nożami przelewamy wystudzoną herbatę, dodajemy pokrojonego banana, obraną i pokrojoną nektarynkę (oczywiście bez pestki). Całość miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji smoothie. Podajemy z listkami świeżej mięty. Smacznego
Słodkie okruszkidzieci, ale rodzicom też zdecydowanie zasmakuje. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Tym bardziej, że danie to przygotowuje się ekspresowo. SKŁADNIKI 300 g makaronu np. kokardki 1 kg brzoskwiń 2 banany 200 g śmietany 30% dodatkowo: 1 brzoskwinia do dekoracji, liście mięty WYKONANIE Brzoskwinie umyć, obrać ze skórki (wystarczy je dobrze zmoczyć, dzięki czemu skórkę się łatwo obiera), przekroić na pół(...)drobną kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Wlać śmietanę i podgrzewać mieszając od czasu do czasu. Gdy brzoskwinie już odpowiednio zmiękną, dodać obrane ze skóry i pogniecione widelcem banany. Całość podgrzewać do momentu, aż śmietana zrobi się gęsta. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente, odcedzić z wody i przełożyć do sosu brzoskwiniowego. Całość wymieszać podgrzewając chwilę. Podawać
Passions hobbies lifeoctu jabłkowego lub 400 ml wegańskiego jogurtu naturalnego czubata łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia łyżeczka soli 3 łyżki oleju roślinnego 100 g kukurydzy z puszki 1 średni banan Przygotowanie: W dużej misce zblenduj kukurydzę z bananem. Przesiej do tej papki mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sól. Dodaj olej i wymieszaj. Wlej do masy zakwaszone octem jabłkowym mleko lub jogurt
greenscarfzbliża się jesień, więc następuje sezon na śliwki. Można je wykorzystać na różnorodne sposoby. Ja przygotowałam szybkie i bardzo smaczne ciasto bananowe ze śliwami. Polecam! Składniki: 2 jaja 1 banan 2 łyżki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki mąki grycznaej 2 łyżki mąki kukurydzianej cynamon aromat 2 wydrylowane śliwki Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą(...)masę. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, proszek do pieczenia, cynamon, oba rodzaje mąk i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Na wierzch (do skórą do wewnątrz) układamy śliwki. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestamoje nerwy, jednocześnie pozwalając się lepiej skupić. A teraz zapraszam Was na moje pyszne zielone matcha smoothie – na dobry dzień Składniki: 1 banan (u mnie już dość dojrzały) 3/4 płaskiej łyżeczki matcha 300 ml mleka krowiego lub migdałowego Do podania: wafle ryżowe Sonko Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy banana, dodajemy 3/4 łyżeczki matcha, dolewamy zimne mleko
Słodkie okruszkiponieważ od kiedy zaczęłam trenować zwracam też uwagę na to co jem. Oczywiście nie zawsze :-) ale przynajmniej się staram :-) 6 łyżek kaszy jaglanej 1 szklanka mleka 3,2% 1 banan 150 g malin 1 nektarynka Borówki Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Następnie gotujemy do miękkości w 2/3 szklanki mleka. Kasza wchłonie nam całe mleko. Po ugotowaniu dolewamy resztę mleka(...)ciepłego lub zimnego), dodajemy kawałki banana i blend ujemy na gładki krem. Maliny miksujemy na mus. W słoiczku lub pucharku układamy warstwami: budyń, mus malinowy, budyń, mus malinowy. Wierzch dekorujemy ulubionymi owocami
VioletoweKucharzeniepostanowiłam zmodyfikować ten przepis. I tak powstały doskonałe ciasteczka kokosowe – bez dodatku cukru i chemii. Doskonałe dla maluchów. Takimi łakociami mogą rozkoszować się już 8 miesięczne dzieci. 2 duże banany ok. 200 g wiórków kokosowych ( mogą być wiórki, które zostały nam po przygotowywaniu mleka kokosowego ) Banany blendujemy. Dodajemy do nich wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Przekładamy do silikonowej formy
Dieta bez mlekaPrzelać koktajl do szklanek. Smacznego! Z podanych składników wychodzą ok. 3 porcje koktajlu (każda po ok. 450ml) i wartości 105 kcal. Zobacz również przepisy na: Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Odchudzający koktajl z buraka i awokado wg Ewy Chodakowskiej Fit budyń jaglany z bananem i brzoskwiniami Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad
Kulinarne PrzebojeMoniki: https://www.youtube.com/channel/UCGS4TGrv9JCXFVP26KEN6Hg Blog Moniki : http://viagusto.pl/ Składniki : na ciasto 70 g płatków jaglanych 30 g płatków owsianych błyskawicznych 1 łyżka płynnego masła orzechowego 1 rozdrobniony banan mąka pszenna odrobina mleka sojowego odrobina ksylitolu do smaku na budyń szklanka mleka roślinnego 1/2 opakowania proszku budyniowego waniliowego ksylitol do smaku łyżeczka oleju kokosowego + ulubione(...)owoce do dekoracji Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy płatki, dodaję rozdrobnionego banana, masło orzechowe, ksylitol i mleko sojowe. Całość blendujemy i dosypujemy odrobinę mąki pszennej. Tak przygotowanym ciastem wykładamy małą, prostokątną formę do pieczenia, którą wcześniej natłuszczamy olejem roślinnym i oproszamy płatkami owsianymi. Spód nakłuwamy widelcem i podpiekamy przez ok. 10 minut w temp. 220 stopni
Kuchnia Ellie