Pyszny shake czekoladowy – koktajl czekoladowy z mrożonego dojrzałego banana, świeżych daktyli, masła orzechowego i mleka roślinnego. Słodki, a bez cukru . Obłędnie czekoladowy, ale zdrowy i wegański . Idealny na śniadanie, drugie śniadanie, deser lub podwieczorek. Jeśli nie macie mrożonych bananów i nie chcecie czekać, aż się zmrożą – użyjcie takich w temperaturze pokojowej. Też będzie pysznie! Szczególnie, jeśli cierpicie
Moja Delicjazarówno do zjedzenia w domu przy filiżance herbaty ale także możemy spakować je ze sobą na spacer czy piknik. Składniki na bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe (12 sztuk): 2 dojrzałe banany, 230g mąki, 1 jajko, 1 czubata łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia, 3 łyżeczki kakao 100%, 100ml oleju, 100ml mleka. Jak przygotować bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe? Banany rozgniatamy widelcem
Natka Pietruszkismaczne, cóż chcieć więcej? Z przepisu wychodzi 12-15 tartaletek. Przy podziale na 12 tartaletek, jedna to około 120kcal, B: 3g, T: 2g, W: 21,6g. Składniki: – 2 banany – 220g płatków owsianych Incola – 45ml miodu/syropu klonowego – 200g jogurtu naturalnego (sojowego) lub skyr’u – ulubione owoce (u mnie mini kiwi i borówki) Banany umieszczamy
Be Fit Be Stronglekki posiłek lub zdrową przekąskę nie tylko dla najmłodszych. Zapewniam, że dorosłym również posmakują! Placuszki są niezwykle puszyste oraz delikatne i tak... przyjemnie bananowe. Polecam! (około 6 sztuk) 1 banan (dojrzały) 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej (płaskie) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: olej/masło do smażenia Banana należy rozdusić widelcem na gładkie puree i następnie kolejno bardzo dokładnie zmiksować
Di gotujesztuk) 1,5 szklanki płatków jaglanych/owsianych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki miodu (płynnego) 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka rozynek 1 dojrzały banan Banana z dodatkiem miodu rozgnieść na gładkie puree. Następnie należy dodać pozostałe składniki i wszystko razem dokładnie wymieszać. Z masy uformować kuleczki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kulkę delikatnie spłaszczyć oraz
Di gotujedzieła! Przepis na formę o średnicy 21cm. Przy podziale na 12 kawałków, jeden to 166kcal, B: 8,2g, T: 8,2g, W: 15,6g. Składniki na spód: – 1 banan (około 100g) – 100g płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 łyżki erytrolu – 15g oleju kokosowego Składniki na masę serowa: – 450g skyru naturalnego (3 opakowania) – 400ml mleczka kokosowego(...)gorącej wody – 4 łyżki erytrolu Składniki na galaretkę: – 300g borówek (mogą być każde inne owoce) – 1 opakowanie galaretki krystalicznej o smaku cytrynowym + 250ml gorącej wody SPÓD: Banana rozgniatamy przy pomocy widelca i dokładnie łączymy z płatkami owsianymi, erytrolem i olejem kokosowym. Spód formy z obręczą wykładamy papierem do pieczenia. Na papier, na dno formy wykładamy równomiernie spód
Be Fit Be StrongRYŻOWY Z JABŁKIEM LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 456 kcal B 23 g W 62 g T 12 g Składniki na 2 porcję: ▸2 większe marchewki ▸1 banan ▸1 jabłko ▸120 g płatków jaglanych lub innych ▸30 g wiórków kokosowych ▸150 g twarogu ▸ok. pół szklanki wody Przygotowanie: Marchew, jabłko i banana obieramy. Kroimy w talarki i wrzucamy
zdrowo i aktywniekiedy nie zawsze mam więcej czasu i muszę coś na szybko przełknąć. Z tych samych składników można przyrządzić oczywiście mniej płynną wersje, którą również polecam → JAGLANKA CZEKOLADOWO ORZECHOWA Z BANANEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcję: -1 banan -60 g płatków jaglanych lub innych (suche) -2 łyżki masła orzechowego -50 g twarogu chudego -woda ok. szklanki Przygotowanie: Wszystkie składniki
zdrowo i aktywniekcal B 30 g W 55 g T 17 g Składniki na 1 porcje: ▸50 g mąki jaglanej ▸2 jaja ▸3 białka lub 15 g odżywki białkowej ▸1 mały banan ▸ łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Przygotowanie: Mąkę, jaja, banana i odżywkę białkową miksujemy za pomocą blendera ręcznego na jednolitą masę i smażymy placki na rozgrzanym oleju kokosowym. W wersji
zdrowo i aktywnieparę godzin bez chłodzenia spokojnie wytrzymają. Podobny przepis na KULE MOCY znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -160 g płatków (u mnie jaglanych) -pół szklanki daktyli bez pestek -1 banan -3 łyżki masła orzechowego +wiórki kokosowe do obtoczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Daktyle jeśli suszone zalewamy wrzątkiem na 30 min, aby namiękły. Potem odsączamy z wody. Świeżych nie trzeba(...)Płatki (suche) podprażamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości. 3. Do naczynia wrzucamy daktyle, banana, masło orzechowe i blendujemy na mus (nie musi być idealnie gładki, jeśli nie przeszkadzają Wam grudki w kulce). Na koniec dodajemy podprażone płatki i mieszamy już łyżką. 4. Tworzymy kulki wielkości orzecha włoskiego i wedle uznania możecie obtoczyć je w dodatkach (u mnie wiórki
zdrowo i aktywniemyliłam się! Połączenie tylu smaków owocowych powaliło moje kubki smakowe i sprawiło, że stał się on moim punktem obowiązkowym wśród koktajli. Polecam wykorzystać do przepisu schłodzone truskawki oraz banana, taki zimny koktajl doskonale schłodzi organizm w upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 porcji: 168 kcal B 6 g W 20 g T 7 g Składniki na 2 porcje(...)szklanka zaparzonej herbaty Bifix żurawina z granatem ▸ pół szklanki jogurtu naturalnego ▸ 200 g truskawek ▸ 1 banan ▸ 2 łyżki płatków migdałowych ▸ łyżka miodu (u mnie gryczany, można zastąpić słodzikiem lub cukrem wedle uznania) Przygotowanie: Zaparzoną herbatę studzimy i wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywniełyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 banan pokrojowy w półplasterki Kilka łyżeczek nutelli Szczypta soli Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, proszkiem do pieczenia, solą i cukrem waniliowym. Jajka wymieszać z olejem i maślanką. Suche składniki wymieszać z płynnymi(...)rózgą. Do foremek do muffinek wlewać po ok. łyżce ciasta, a następnie po pół łyżeczki nutelli. Foremki dopełnić ciastem do ok. ¾ pojemności. Na wierzchu ułożyć po 2-3 półplasterków bananów. Piec ok. 20 min. w 180 C. Gotowe
Gotujemy i jemy