potraktować jako inspirację. Możliwości w wyborze dodatków nieograniczone, bananowe łódki zabiorą na pokład wszystko. Bo czasami coś zwykłego i oczywistego podanego inaczej smakuje po prostu lepiej. Spróbujcie. Składniki: 2 banany 4 łyżeczki masła orzechowego kilka malin kilka borówek kilka jeżyn klika kostek czekolady Przygotowanie: 1) Banany obrać i przekroić na pół. 2) Każdą połówkę posmarować łyżeczką masła orzechowego
Fitsweet.mepieczenia 3 łyżki kakao 125 ml wody masa 300 ml śmietanki 30 % 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 łyżki cukru waniliowego 1/3 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny 3-4 banany 3-4 łyżki dżemu wiśniowego Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej, jedynie śmietanka musi być schłodzona. Przygotować ciasto. Do rondelka wlać wodę. Dodać masło, cukier(...)Całość dobrze wymieszać a następnie połączyć z żelatyną. Ok 1/3 masy wyłożyć na schłodzone ciasto posmarowane dżemem, ładnie rozsmarować. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa lekko stężała. Banany obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół. Przekrojone panany ułożyć na cieście. Przykryć resztą masy. Ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Gdy masa zrobi się już lekko
Monia miesza i gotujeSkładniki: - 5 bananów - 1 i 1/2 szklanki orzechów arachidowych - 2 szklanki mąki arachidowej lub 2 szklanki zmielonych orzechów arachidowych - 2 łyżki kakao prawdziwego Przygotowanie: Obrane banany blendujemy. Dodajemy mąkę arachidową, kakao i jeszcze chwilę blendujemy. Dodajemy orzechy, mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 25 minut. Kroimy po wystudzeniu. Najlepiej
Szkrab Je Samjaglanych pieczonych w piekarniku, oczywiście bezglutenowych. Serdecznie polecam :-) Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 łyżka stołowa masła 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 jajko 2 banany 1 garść sparzonych rodzynków garść sezamu Wykonanie: 1. Do tego przepisu użyłam kaszy jaglanej zakupionej w Rossmanie. Przekonałam się, że ta kasza nie nadaje się do płukania. Trzeba ją wyprażyć(...)łyżkę masła, dwie łyżki cukru brązowego i gotujemy na wolnym ogniu bez mieszania, aż wchłonie się cała woda. 2. Ugotowaną kaszę studzimy. 3. Do wystudzonej kaszy dodajemy dwa pokrojone banany, rodzynki, można sypnąć sezam, jajko, cukier z wanilią. 4. Mieszamy blenderem na jednolitą masę. 5. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni (z termoobiegiem), wykładamy blachę papierem do pieczenia i łyżką nakładamy
Kawa z mlekiemfantastyczna drewniana kolejka ECO TOYS Składniki: - 2 jajka - 3 banany - 1 jabłko - około 1cm korzenia imbiru - 2 łyżki mąki arachidowej lub 2 łyżki zmielonych orzechów arachidówych - 2 łyżki mąki jaglanej -1/2 łyżeczki pasty z kurkumy przepis tutaj Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki bananów, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy potarty imbir i obydwie mąki, miksujemy. Jabłko obieramy
Szkrab Je Samjednym Spróbujcie i Wy, polecam. Składniki: 200g mąki pszennej – u mnie od Swoja Mąka (polecam! i pamiętajcie o rabacie*) 50g mąki ziemniaczanej* 125g cukru pudru 1 średni miękki banan 75g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka sztuk suszonej żurawiny (1 na ciastko) do nabycia w sklepie eDana *Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło: #slodkieokruszki Przygotowanie(...)miski wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier puder, posiekane masło i miękkiego banana. Całość zagniatamy ręką tak długo aż uzyskamy gładkie ciasto, z którego będziemy mogli stworzyć kulę. Uwaga! Ciasto będzie się lekko lepić (nie należy dodawać za dużo mąki, opcjonalnie posypujemy wyłącznie delikatnie dłoń podczas wyrabiania). Z ciasta formujemy w dłoniach kulki (u mnie większe
Słodkie okruszkiSkładniki: - 5 bananów - 1 szklanka mąki pszennej żarnowej z pełnego przemiału - można użyć zwykłej pszennej - dżem 100% wiśni - użyłam tego Przygotowanie: Banany blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę i miksujemy. Nakładamy po łyżce ciasta na rozgrzaną patelnię, pieczemy bez tłuszczu około minuty z każdej strony. Należy uważać przy przewracaniu, są delikatne. Ja delikatnie podnosiłam drewnianą łyżką brzeg, łapałam palcami
Szkrab Je Samzapomniałam, że to mokre ciasto i wszystko w minutę wsiąkło😁😁,stąd te białe plamki na zdjęciu.😅 Składniki na formę 20 cm: -150 g kaszy jaglanej -2 dojrzałe banany -3 szt. kiwi -100 g twarogu chudego (lub 200 g białka jaj) +2 kostki startej gorzkiej czekolady do posypania Przygotowanie: 1. Kaszę jaglaną gotujemy. Polecam swoje wskazówki . 2. Ostudzoną kaszę wrzucamy(...)blendera/melaksera, dodajemy pokrojone w plastry banany, jedno kiwi, twaróg/białka jaj (możecie wedle uznania dosłodzić) i miksujemy wszystko na jednolitą masę. 3. Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pozostałe 2 szt. kiwi kroimy w talarki i wciskamy w ciasto. Pieczemy 45 min. 180 stopni. Po upieczeniu możecie posypać startą czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuJeśli mamy w domu osoby uczulone na orzechy można z nich zrezygnować. Taka zdrowa dawka energii. Składniki: (na około 10 szt.) 1,5 szklanki płatków owsianych 0,5 dojrzałego banana 0,5 marchewki średniej wielkości 0,5 jabłka 3 łyżki miodu 2 garści rodzynek 2 garści posiekanych orzechów 3-4 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Miód rozpuścić w rondelku. Dodać płatki(...)owsiane, obrane i starte jabłko oraz marchewkę. Banana rozdrobnić widelcem lub pokroić w drobną kosteczkę, dodać do reszty wraz z rodzynkami, orzechami i kokosem. Całość połączyć. Jeśli masa byłaby zbyt sucha należy dodać odrobinę miodu, jeśli natomiast zbyt płynna wystarczy dodać wiórków kokosowych. Ciasteczka nakładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 20-25 min (w zależności
My sweet a lifezmieniać proporcji składników należy smażyć mniejsze placuszki. Możesz też dodać więcej mąki migdałowej, aby zagęścić masę. Placuszki są wyśmienite, idealne na lekkie śniadanie. Składniki: duży dojrzały banan (125 g) 30 g mąki migdałowej (Targroch) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 1 łyżeczka oleju kokosowego (Targroch) dodatki: morele niesiarkowane (Targroch) i maliny Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem
Zdrowie na języku :Pracuchy. Nie takie tradycyjne, drożdżowe, a w mojej odchudzonej wersji. Słodkie, mięciutkie, pełne smaku - z ulubionymi dodatkami staną się najlepszą śniadaniową lub podwieczorkową propozycją. Polecam! :) Racuchy jabłkowo-bananowe: 1 banan 2 jabłka ok. 350g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego 6 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej 6 czubatych łyżek mąki ryżowej/kukurydzianej/owsianej 1 łyżeczka cynamonu Banana
Cooking Monsterdokładną recepturą. Tak przygotowany shake smakuje wyśmienicie. Zaliczam go do jednego z lepszych. Jego struktura jest bardzo puszysta, jakby piankowa, pewnie za sprawą mrożonych truskawek, które są tu nieodzowne. Banan nadał słodyczy i kremowości, podobnie jak mleko. Całość dopełnia wysokiej jakości białko wegańskie od Siła Roślin , o którym więcej poniżej. Składniki: 1 szklanka mrożonych truskawek 1 świeży banan 1 miarka
Zdrowie na języku :Pskrobi ziemniaczanej 0,5 szklanki erytrytolu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki babki jajowatej 1 szklanka (40 g) ekspandowanej quinoi (można zamienić np. na ekspandowaną kaszę jaglaną) 2 przejrzałe banany 2 jajka 1 szklanka mleka (u mnie owsiane) 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temperatury 180° C. W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche(...)pierwszych 7 składników). W drugiej misce rozgnieść dokładnie banany lub zmiksować za pomocą blendera. Dodać pozostałe składniki mokre, wymieszać. Połączyć składniki suche z mokrymi i dokładnie wymieszać. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, piec przez ok. 60 min. - do suchego patyczka
Domowa Cookierenka Agiprzepis na wilgotne brownie z fasoli. Zakochacie się w nim, obiecuję! Składniki: – 2 puszki fasoli czerwonej (480g po odsączeniu) – 100g orzechów włoskich – 4 jajka – 2 banany – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 4 łyżki kakao – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oleju – 30g suszonej żurawiny (można pominąć) – 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)łyżki mleka – 1 łyżeczka oleju kokosowego/masła – do dekoracji: orzechy włoskie, chipsy kokosowe Fasolę odsączamy i płuczemy wodą na sitku. Wrzucamy do misy blendera wraz z kawałkami bananów, jajkami, kakao, miodem, olejem, sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Miksujemy na gładką masę. Gdy masa już nie będzie miała grudek, dodajemy orzechy, połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i żurawinę
Be Fit Be Strongpodawany w słodkiej odsłonie. Spróbujcie :) Składniki (16 sztuk): 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 1/2 pomarańczy 100g świeżego szpinaku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 dojrzały banan 2 jajka szczypta soli 120 ml oleju 130 ml mleka łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Wszystkie suche składniki (oprócz cukru) mieszamy w miseczce. Szpinak i banan w drugiej miseczce blendujemy
ChilliJemy