Składniki: (na 4 porcje) 1 zielona galaretka agrestowa+450 ml gorącej wody 1 galaretka malinowa+ 450 ml gorącej wody 1 niebieska galaretka+450 ml gorącej wody 1 pomarańcza 1 banan garść truskawek bita śmietana do dekoracji (polecam z odrobiną serka mascarpone- będzie sztywniejsza) Przygotowanie: Wszystkie galaretki rozpuścić w 3 osobnych miseczkach w 450 ml gorącej wodzie. Pozostawić na kuchennym blacie(...)blacie w temperaturze pokojowej, by za szybko się nie ścięły. Na stężałą zieloną galaretkę z pomarańczami wylać galaretkę malinową, a gdy lekko zacznie tężeć wrzucić do niej plasterki bananów. Schłodzić. Ostatnia warstwa to warstwa z galaretki niebieskiej. Wylać ja na malinową, wrzucić pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Deserki schłodzić do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować kapką bitej śmietany
Nastoletnie WypiekanieZielony koktajl, który doda Wam energii i dostarczy niezbędnych witamin i minerałów. Banany, kiwi i awokado połączenie idealne i bardzo smaczne A w dodatku „samo się robi” i nie może nie wyjść Także do dzieła sięgnijcie po zdrowie i wypróbujcie koniecznie ten przepis ! Składniki /1 porcja: – 1 banan – 1 połówka dojrzałego awokado – 1 kiwi
I LOVE LIFEjednocześnie dietetycznym koktajlem. Cała mieszanka ma w sobie około 260 kalorii i przez dodatek serku wiejskiego jest bardzo sycąca, więc na śniadanie jest idealna. Składniki: 1 mocno dojrzały banan 180g twarożku wiejskiego, chudego 50ml mleka łyżeczka gorzkiego kakao Przygotowanie: Banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera i dodać pozostałe składniki. Przeczytaj cały przepis - Koktajl bananowy
AleTorcikszklanki mąki tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta krem ok.400-450 ml śmietanki 30% 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru pół tabliczki czekolady(mleczna lub gorzka) 4-5 bananów sok z połówki cytryny WYKONANIE Na początek tortownicę smarujemy tłuszczem(masło lub margaryna,ew.olej) i wysypujemy bułką tartą. Jajka razem z cukrem ubijamy tak żeby wyszły bardzo puszyste prawie białe(...)wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy-musi być zimne.Następnie ścinamy kopułę ciasta i wydrążamy środek zostawiając ok.1cm brzegów. Ciasto,które wycięliśmy kruszymy na drobne okruszki.Na dnie wydrążonego ciasta kładziemy banany-ile się zmieści i smarujemy je sokiem z cytryny by nie zmieniły koloru. Czas na przygotowanie kremu.Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia
Mała w garnku mieszasitko. Piec około 40 minut na 150 stopni ( termoobieg ). Nadzienie -mleko kokosowe 80 procent 3 puszki -szklanka daktyli -2 limonki -cytryna -3 banany -kilka malin -kokos -żurawina liofilizowana do dekoracji Daktyle namoczyć przez noc, zblendowac i tak z 20 minut prazyc na malutkim gazie. Zostawić do ostudzenia(...)Mleko zostawić dobę w lodówce. Ubić tylko twarda biała cześć. 2/3 kremu ubijamy z rozgniecionymi widelcem bananami,malinami, połowa daktyli. Włożyć do lodówki. Biszkopt mocno nasaczyc sokiem z limonek i cytryny . Posmarować pozostałymi daktylami. Przełożyć kremem. Posypać kokosem. Pozostałe 1/3 ubitego mleko kokosowego wykorzystujemy do dekoracji. Układamy żurawine liofilizowana a boki posypujemy
Szkrab Je SamSkładniki : - 3 duże łyżki surowej kaszy jaglanej - 1 łyżeczka oleju kokosowego - 2 banany - 3 łyżki kakao - 5 łyżek płatków owsianych - 2 jajka - garść orzechów włoskich - 2 łyżki słonecznika - sezam do posypania Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę w młynku do kawy. Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, następnie gotujemy. Do gorącej dodajemy olej(...)kokosowy, zostawiamy do przestudzenia. Orzechy włoskie mielimy w młynku do kawy. Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy: jajko, banany i zmielone orzechy włoskie. Wszystko blendujemy na gładką masę. Do powstałej masy dodajemy pozostałe składniki (oprócz sezamu), wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Ciasto będzie dość gęste. By ułatwić sobie zadanie, nakładamy łyżką którą przed nabraniem masy moczymy
Szkrab Je SamSkładniki: -kiwi - mandarynka - banan - sezam - 1 łyżka - pestki dyni - 1 łyżka - amarantus ekspandowany Przygotowanie: Banan kroimy w kostkę i panierujemy w zmielonych pestkach dyni, zielonym sezamie i amarantusie ekspandowanym . Podajemy z mandarynka i kiwi
Szkrab Je Samkopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego 1/2 banana 2 kiwi 1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki. Pieczemy około 20 minut
Szkrab Je SamPlacki : - 2 łyżki quinochy ekspandowanej - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżki lnu złocistego - 1 banan - 4 łyżki mleka owsianego Przepis tutaj Mus z kiwi: 2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około(...)minut. Banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Łączymy wszystkie składniki. Pieczemy placuszki na patelni bez tłuszczu. Podajemy posmarowane pasta z kiwi
Szkrab Je SamBiszkoptowe babeczki z kremem Babeczki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej Krem 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 banan 1/4 owocu granata Do nasączenia Sok z 1/2 cytryny Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. Białka ubijamy na sztywna pianę, osobno ubijamy żółtka. Dodajemy żółtka do białek delikatnie mieszając drewniana(...)silikonowych foremek na mufinki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni Pieczemy około 20 minut. Po wystygnieciu, kroimy babeczki na pol i skrapiamy sokiem z cytryny. Banany rozgniatamy widelcem. Łączymy wszystkie składniki na krem i przekładamy babeczki
Szkrab Je Samwiorek kokosowych - pozostałość po mleku kokosowym - 1 banan - 2 łyżki pestek dyni - zmielic w młynku do kawy - 1 łyżka mąki kokosowej Banan dokładnie rozgniatamy widelcem. Mieszamy wszystkie składniki. Formujemy ciasteczka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 25-30 minut
Szkrab Je Samjajko - 1 łyżka mąki kokosowej - 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej - 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego - szczypta imbiru Nadzienie - 2 łyżki krajanki półtlustej - 1 banan - 2 łyżki soku z cytryny - 2 łyżki mleka kokosowego - 1 łyżka quinoa ekspandowanej - 1 łyżka amarantusa ekspandowanego Naleśniki Ser łączymy z mlekiem kokosowym. Rozgniatamy widelcem grudki(...)Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Nadzienie Banan rozgniatamy widelcem dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy. Upieczone naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy
Szkrab Je SamSkładniki : -2 dojrzałe banany - 5 łyżek wiorek kokosowych - 15 orzechów laskowych - 10 migdałów - pół szklanki płatków jaglanych - pół szklanki płatków owsianych - 1 jajko Orzechy i płatki mielimy. Jajka ubijamy. Dodajemy banany miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki dalej miksujac. Pieczemy do zarumienienia z obydwu stron na patelni bez tłuszczu. Podajemy z świeżymi owocami
Szkrab Je SamSkładniki: - 2 dojrzałe banany - 5 łyżek sezamu - 1 jajko Przygotowanie : Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę Dodajemy zmielony sezam oraz banany. Miksujemy na gładką masę. Masę nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 50 stopni, po wstawieniu zwiększamy temperaturę na 200 stopni. Pieczemy około 20 minut
Szkrab Je SamSkładniki: - 1 dojrzały banan - pół szklanki siemienia lnianego - 1 jajko Przygotowanie : Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę Dodajemy zmielony len oraz banany. Miksujemy na gładką masę. Masę nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 50 stopni, po wstawieniu zwiększamy temperaturę na 200 stopni. Pieczemy około 30 minut
Szkrab Je Sam