soku z pomarańczy 1 czubata łyżeczka masła orzechowego z nasionami konopi (Profusion - Eko Hurtownia) 2 kostki surowej czekolady o smaku pomarańczowym (Pana Chocolate - Eko Hurtownia) szczypta cynamonu dodatki: banan, kuleczki owsiane o smaku banana i czekolady (Made Good - Eko Hurtownia), kostka surowej czekolady o smaku pomarańczowym (Pana Chocolate - Eko Hurtownia) Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki, cynamon, zalej napojem kokosowym
Zdrowie na języku :Plodów ❤ Koktajl, który przygotowałam odznacza się dość sporą dawką słodyczą, ale tylko i wyłącznie tą pochodzącą z owoców i słodzika z odżywki białkowej. Mango nadało pysznego, oryginalnego smaku. Banan wpłynął na konsystencje, która stała się niesamowicie kremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej 150 ml wody(...)miarka (20 g) białka wegańskiego Plantforce o smaku czekoladowym (Siła Roślin) 1 średni banan 1/2 małego mango mrożonego 1 łyżeczki proszku maca Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką konsystencje
Zdrowie na języku :PSkładniki na 2 porcje: wiórki kokosowe pozostałe po zrobieniu mleka kokosowego z tego przepisu 2 łyżki lnu garść daktyli mrożone lub świeże maliny lub inne owoce 1 banan 1/2 szklanki wrzątku Przygotowanie: Len mielimy. Dodajemy do lnu daktyle i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut. Len z daktykami oraz banan dodajemy
Szkrab Je SamSkładniki na około 10 szt: - 2 jajka - 1/2 szklanki mąki arachidowe lub z mielonych orzechów arachidowych - 1 mały banan lub pół dużego - 1 jabłko Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana, miksujemy na gładko. Dodajemy mąkę arachidowa, miksujemy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy i mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Szkrab Je SamSkładniki na około 9 muffinek: 2 jajka 1 banan 1/2 szklanki mąki jaglanej 3 łyżki karobu garść rodzynek Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy banan pokrojony na kawałki i miksujemy mikserem na gładką masę. Dodajemy karob i mąkę jaglaną, ponownie miksujemy. Dodajemy rodzynki, mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni (góra-dół) Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Sampłatkami jaglanymi, twarogiem posyłam kokosem i takim sposobem stworzyłam pełnowartościowy posiłek. Polecam wykonać taki smakołyk dzieciaczkom. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcję: -2 większe marchewki -1 banan -1 jabłko -120 g płatków jaglanych lub innych -30 g wiórków kokosowych -150 g twarogu -ok. pół szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Marchew, jabłko i banana obieramy. Kroimy
Zdrowie i pysznie na talerzuskładniki miksujemy i gotowe! Idealna propozycja na Tłusty Czwartek dla osób zapracowanych, którzy nie mają czasu na tradycyjne pączki. A zawsze to domowe i wiemy co jemy 😉 Składniki: 3 banany 250 g serka mascarpone 1 jajko 1,5 szklanki mąki 1 łyżka wódki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego dropsy czekoladowe cukier puder z cynamonem do posypania(...)olej do smażenia Wykonanie: Banany obieramy ze skórki i blendujemy na gładkie puree. Mieszamy (najlepiej mikserem) z jajkiem, wódką i serkiem mascarpone. Dodajemy cukier waniliowy oraz przesianą przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładką masę. Ciasto nabieramy łyżką i wrzucamy na rozgrzany olej, pomagając sobie drugą łyżeczką. Nie przejmujcie się kształtem 😉 Smażymy z obu stron
Kuchnia MagdaLenytroszku - nie zaszkodzi. (Oczywiście najpierw trzeba obserwować dziecko czy nie ma żadnych objawów alergii.) Wracając do placuszków... Naprawdę są przepyszne i kuszą już podczas smażenia. W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak. Idealnie także sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej. Koniecznie spróbujcie! (około 9 sztuk) 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej(...)mleko roślinne) 1/2 banana 2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Di gotujepracę przewodu pokarmowego. Ponadto zawartość wapnia, fosforu, żelaza, cynku i magnezu korzystnie wpływają na funkcjonowanie całego organizmu. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Polecam. (około 9 sztuk) 1,5 banana (*) 6 łyżek mleka kokosowego 3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) 3 łyżki mąki lnianej (płaskie) 2 łyżki mąki kukurydzianej (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki umieścić w misce(...)spłaszczać. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) (*) Najlepiej, aby banany były bardziej dojrzałe, dzięki czemu nadadzą placuszkom słodkiego smaku i tym samym dosładzanie ciasta będzie zbędne. U mnie placuszki zawsze wychodzą dość słodkie. Mleko kokosowe , mąka lniana i olej kokosowy
Di gotujeinny składnik, a poza tym przyczyniają się łatwego "usuwania resztek" różnych produktów, w tym świeżych warzyw i owoców. Poniższy koktajl jest niezwykle kremowy , a to za sprawą awokado , dojrzałego banana oraz masła migdałowego . Jako fanka zielenizny nieodzownym elementem okazał się w tym przypadku świeży szpinak. Całość smakuje cudownie, a sam koktajl jest niezwykle odżywczy i sycący. Składniki(...)porcje) 1 duży, dojrzały banan (145 g) 1 małe awokado (100 g) 1 łyżka masła migdałowego (Planta Food) 300 ml wody kokosowej 1/3 łyżeczki cynamonu 1 duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję
Zdrowie na języku :Ptrue, ad_basket: false, ad_container: 'ceneoaffcontainer157283', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: true }; Składniki na 4 porcje (szklanki): 3 łyżki siemienia lnianego 2 szklanki wody 4 banany 2 łyżki prawdziwego kakao Przygotowanie: Len zalewamy dwoma szklankami wody, gotujemy na średnim ogniu około 25 minut. Po zdjęciu z gazu przecedzamy. Ostudzony wstawiamy na godzinę do lodówki. Banan kroimy
Szkrab Je SamDaleko na wschodzie, curry oznacza mniej więcej tyle co sos :) Zgodnie z obowiązującą w Indiach modą, jedzone w pojemniku przed komputerem w pracy :) Składniki: - ryż - wiórki kokosowe - zielona soczewica - banan - cebula - koncentrat pomidorowy - chilli - kmin rzymski Wykonanie: Ryż mieszamy z wiórkami kokosowymi, zawijamy w folię aluminiową, robimy dziurki w tak powstałej paczce i gotujemy, najlepiej na parze. Soczewicę gotujemy. Cebulę(...)kroimy w półplasterki i podsmażamy z rozdrobnionym bananem. Dodajemy koncentratu i dolewamy trochę wody. Doprawiamy kminem i chilli wedle uznania oraz mieszamy z soczewicą
Kryzysowa Książka Kucharskasobie i na szybko upiekłam brownie, a żeby nie było to bez dodatku cukru Składniki na małą blaszkę 25x 20 cm: 100 g mąki pszennej 200 g daktyli 1 banan 100 ml mleka roślinnego (sojowe, migdałowe, owsiane) 100 g dowolnego orzechowego masła łyżeczka proszku do pieczenia 50-100 g orzechów (dowolnych, z grubsza posiekanych) 50 g kakao- 2 czubate łyżki(...)daktyle i zalej je ciepłym mlekiem. Jeżeli masz czas to daj się przez 15 minut namoczyć daktylom (będzie łatwiej blendować) a jak nie, to od razu dodaj do tego banana i masło orzechowej. Zeblenduj wszystko na gładką masę. Do powstałej masy przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Dodaj posiekane orzechy i wymieszaj do połączenia składników. Przełóż wszystko na blaszkę
greenscarfWprawdzie już topnieje pod wpływem promieni słonecznych, ale zawsze to jakaś namiastka zimy. A dla tych, co za zimą nie przepadają, polecam wycieczkę w tropiki - dzięki egzotycznemu koktajlowi z banana, ananasa i mleka kokosowego :) Składniki na 2 porcje: 1 banan (obrany) 1 gruby plaster ananasa (obrany ze skórki i pozbawiony twardej, środkowej części) 1 szklanka mleka kokosowego (u mnie domowe
My simple kitchenSkładniki: 3 dojrzałe banany, 200 g mąki, 150 g cukru, 75 g masła, 1 jajko, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka naturalnego cukru waniliowego, Przygotowanie: Przesiewamy mąkę, dodajemy sodę. W oddzielnej misce rozgniatamy widelcem banany. Roztapiamy masło (można w mikrofalówce). Do wystudzonego masła dodajemy cukier, cukier waniliowy, jajko — całość dokładnie mieszamy. W kolejnym kroku łączymy wszystkie składniki suche i mokre
rozgotowana