Karobowe muffinki jaglane z rodzynkami - bez mąki i cukru

Karobowe muffinki jaglane z rodzynkami - bez mąki i cukru

Karobowe muffinki jaglane z rodzynkami - bez mąki i cukru

Przepis na : deser

Składniki na około 9 muffinek:   2 jajka 1 banan 1/2 szklanki mąki jaglanej 3 łyżki karobu garść rodzynek Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy banan pokrojony na kawałki i miksujemy mikserem na gładką masę. Dodajemy karob i mąkę jaglaną, ponownie miksujemy. Dodajemy rodzynki, mieszamy łyżką. Nakładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni (góra-dół) Pieczemy 20 minut. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.