awokado - 6329 przepisów (strona:182/422)

Sałatka z rukolą i boczkiem 130

Tutaj akurat użyłam i szynki parmeńskiej i boczku podsmażonego na patelni, wyszło naprawdę pysznie! A kiedyś pokażę Wam jeszcze inną wersję tej sałatki ;-) Składniki: rukola roszponka pokrojone w plasterki awokado pokrojona w plasterki lub kostkę gruszka orzechy włoskie podgrzane z miodem 100-150 g boczku podsmażonego na patelni (można pół na pół z szybką parmeńską) Dressing: 5 łyżek oliwy(...)łyżki octu winnego 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka miodu zioła prowansalskie Sposób wykonania: 1. Sałaty opłukać, osuszyć ułożyć na półmisku.  2. Na sałatę wyłożyć pokrojone awokado, gruszkę, orzechy z miodem i podsmażony na patelni boczek. Całość polać dressingiem.  3. Podawać po przygotowaniu. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Burgery z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem 91

Mój ulubiony, zdrowy obiad. Burgery z łososia, brokuła i ziemniaków z koperkiem , podsmażone na odrobinie oleju, podane z pyszną sałatką z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych. Świetne danie dla wszystkich, również dla dzieci – szczególnie dla tych, które na bakier są z warzywami i rybkami 🙂 W tej postaci powinny się skusić 😉 Składniki: 300 g ziemniaków 100 g różyczek z brokuła(...)równe części, z każdej części uformować kulę, spłaszczyć i położyć na rozgrzanym oleju. Smażyć po 3 minuty z obydwu stron. Wyłożyć na talerze. Podawać z “ Sałatką z roszponki, awokado i pomidorków koktajlowych “. Czytaj więcej: Burgery z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem The post Burgery z łososiem, brokułem i ziemniakami z koperkiem appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Meksykańskie tortille z boczniakami 71

łyżeczka suszonego oregano – 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry – 1 łyżeczka czosnku (przyprawy w proszku) – 1 łyżeczka soli – 2-3 placki tortilli pszennej lub pełnoziarnistej – 1 dojrzałe awokado – kilka rzodkiewek – listki świeżej kolendry Sos: – do tortilli możesz podać domowe guacamole lub pikantny sos pomidorowy Przygotowanie : Grzyby umyj i osusz za pomocą papierowego ręcznika. Dłońmi porwij boczniaki na cienkie paski(...)grzyby nie były zduszone. W czasie przygotowania boczniaków zrób domowy sos taki na jaki masz ochotę, przez chwile podgrzej tortille w piekarniku lub na suchej patelni. Nakładaj boczniaki, awokado, rzodkiewki. Dodaj listki świeżej kolendry, ulubiony sos i podawaj! SMACZNEGO! Artykuł Meksykańskie tortille z boczniakami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Keto lody Magnum (Paleo, LowCarb, Vegan) 191

pytanie jak tu skonstruować wersję zgodną z dietą ketogeniczną … Czy iść w jogurt kokosowy , jak we wspomnianym przepisie czy raczej w ś mietankę kokosową , a może mleko kokosowe i awokado dla kremowej konsystencji…? Głowa pełna pytań a odpowiedzi brak… W końcu przyszedł ten moment, że stwierdziłam, że nie będę dłużej zwlekać. Czas zabrać się do roboty i w praniu wyjdzie(...)jaka wersja lodów jest najlepsza… I tak też zrobiłam… Ostatnia wersja odpadła od razu, gdyż nie było awokado na stanie magazynowym w kuchni. Było jednak schłodzone mleko kokosowe w puszce i jogurt kokosowy , więc padło właśnie na te dwa składniki. Oto, co z tego wyszło: Lody Magnum Lody, lody dla ochłody. I co z tego, że ochłody już nie trzeba

Modern Cave Girl
Burrito z kurczakiem 142

łyżki oliwy z oliwek lub oleju – po pół łyżeczki: ostrego chilli, kminu rzymskiego, wędzonej papryki, soli i pieprzu Składniki burrito: – 2 placki tortilli pszennej lub pełnoziarnistej – 1 dojrzałe awokado – 2 garści dowolnej sałaty – listki świeżej kolendry – kilka plastrów wędzonego boczku Sos: – marynowane papryczki jalapeno wraz z odrobiną zalewy ze słoika – zblendowane na jednolity sos Przygotowanie : Kurczaka(...)smaż na patelni bez dodatku tłuszczu, potrwa to kilka minut zanim boczek się wytopi, pięknie zrumieni i zrobi chrupiący. Na środek tortilli układaj garść sałaty, usmażonego wcześniej kurczaka, świeże awokado pokrojone w plasterki, usmażony boczek i listki świeżej kolendry. Najpierw zawiń boki tortilli nakładając je do środka, a później zroluj delikatnie całość. Burrito podsmażaj na patelni grillowej lub w opiekaczu

nietylkopasta.pl
TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO 80

PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – 8 chrupiących, gotowych taco shells / u mnie Poco Loco – Filet z kurczaka – Sałata lodowa – połowa główki – Papryka czerwona – Papryczka chili – Mango – Bazylia – 15 średnich listków – Awokado – Czosnek – 1 ząbek – Cebula czerwona – Sos Teriyaki – 1 łyżka – Sezam biały do panierowania – Sok z 1/3 limonki – Jajko – Sól do smaku – Pieprz czarny świeżo mielony do smaku – Oliwa PRZEPIS: GUACAMOLE(...)Awokado wydrąż łyżką do miseczki, dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz sok z limonki, posól i popieprz do smaku wymieszaj. SALSA Z MANGO Paprykę, papryczkę chili, cebulę czerwoną oraz mango pokrój w kostkę, dodaj poszatkowane listki bazylii, posól i popieprz do smaku. KURCZAK Pierś umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przełóż do miseczki. Posól i popieprz do smaku. Dodaj

globuskulinarny
Kawa z adwokatem 77

alkoholowym z dodatkiem brandy, w którym zawartość alkoholu wynosi zazwyczaj od 14% do 20%.  Jest mniej słodki od naszego polskiego wynalazku czyli ajerkoniaku. Nazwa advocaat pochodzi od owocu awokado z którego rdzenni mieszkańcy północnej Brazylii przygotowywali napój alkoholowy „abacate”. Holenderscy koloniści wprowadzili ten napój do Europy właśnie pod nazwą  „advocat / advocaat”. Ponieważ awokado nie mogło rosnąć w północnej

Cztery Fajery
Dutch baby z łososiem 78

jajek  250 ml mleka 1 szklanka mąki 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka masła klarowanego 1/2 łyżeczka ziół / bazylia, oregano/ pozostałe: 100 g łososia wędzonego 2 jajka 1 awokado 4 pomidorki koktajlowe 1 garść groszku zielonego strąki 4 liście sałaty szczypior, natka pietruszki masło klarowane sok z cytryny  sól, pieprz czerwony 1/2 papryczki chili Omlet: Piekarnik nagrzewam do temp(...)zarumieni się. Wyłączam piekarnik i zostawiam na chwilę uchylone drzwiczki i studzę. Jajka sztuk dwie smażę na osobnej patelni na maśle, doprawiam solą, pieprzem. Układam na omlecie, dodaję pokrojone awokado skropione sokiem z cytryny. Dodaję łososia, groszek ziarna, pokrojone pomidorki, sałatę, pokrojoną natkę, chili i szczypior

wesoła kuchnia
Chłodnik z ogórków 157

upały chłodniki są najlepsze, zapewne zgodzicie się ze mną. Robiłam już naprawdę wiele wersji tej chłodnej zupy, od klasycznego chłodnika z botwinki po chłodnik z ogórka i awokado (jeden z moich ulubionych), chłodnik z pomidorów i arbuza czy pyszne warzywne gazpacho. Zapraszam także na inne przepisy na chłodniki: – najlepsze przepisy na zupy kremy – chłodnik z ogórka i awokado – chłodnik

nietylkopasta.pl
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i emulsją miętową 86

Mięta sprawia, że całe danie jest lekkie i orzeźwiające. Składniki na 4 duże porcje: 250 g boczku wędzonego cebula biała 1,40 kg młodych ziemniaków połowa cytryny awokado 400 g jogurtu  greckiego 3 gałązki mięty 30 g cebulki  zielonej mix sałat (opcjonalnie) sól, pieprz Emulsja miętowa: 4 łyżki oliwy z oliwek 6 gałązek mięty 1 łyżeczka syropu klonowego(...)gotowe. Gdy ziemniaki z boczkiem będą lekko ciepłe łączymy je sosem jogurtowym i całość delikatnie mieszamy. Na dużym talerzu układamy garść sałaty, na niej sałatkę ziemniaczaną, kilka cząstek awokado. Całość polewamy emulsją miętową oraz posypujemy grubo zmielonym pieprzem

noteskulinarnyfiga
TARTA FILO Z RICOTTĄ, SZPINAKIEM I „BURRATĄ” NADZIEWANĄ ŁOSOSIEM 97

MOWI PURE łosoś wędzony na zimno – 4 plastry * mozzarella mini – 100 g * pomidory koktajlowe – 250 g * świeży szpinak – 200 g * czosnek – 3 ząbki * awokado – 1 szt * ricotta di buffala – 250 g * oliwa z oliwek + mleko – po 125 ml * gałka, sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: FARSZ: Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, dodajemy posiekany czosnek(...)ricotty, doprawiamy do smaku. Na ułożone w formie kilka płatów ciasta ( każdy płat smarujemy oliwą z mlekiem! ) wyciągamy farsz z ricotty. Układamy pomidory koktajlowe oraz pokrojone w plastry awokado. Pieczemy ok. 15-18 minut w 180C bez termoobiegu. Wyciągamy tartę i na gorącą układamy nadzianą wcześniej „burratę”. Dodajemy świeże liście szpinaku oraz zioła. Oprószamy solą i pieprzem. Zobacz

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania