Przepis na : śniadanie
Każdy z nas lubi zjeść niespieszne sycące śniadanie. Te z pewnością takie jest! Dostarczy nam energii na cały poranek. Bogate w białko i tłuszcze danie zaspokoi nasz głód. 4 jajka Sól Pieprz 50 g żółtego sera 1 łyżka oleju lub oliwy ½ dojrzałego awokado 5 rzodkiewek 2 łyżki szczypiorku Jajka dokładnie mieszamy widelcem lub trzepaczką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Gdy jest odpowiednio rozgrzany wlewamy jajka. Cały czas m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...