Ciasto w 5 minut? Myślicie, że to niemożliwe? Też byłam sceptyczna dopóki nie spróbowałam tego deseru ze strony internetowej www.dompełenpomysłów.pl Kiedy przyjdą
upichcicTortellini to tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem. Do sałatki można użyć dowolne małe pierożki, czyli mięsne, grzybowe bądź z serem. Jest to idealna przystawka na przyjęcia
upichcicNie wiem, czy taka jest właściwa nazwa tego ciasta, aczkolwiek w moim zeszycie z przepisami tak mam go właśnie podpisanego. Takie ciasto może spokojnie poleżeć parę
upichcicTo moja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna!Składniki:1 puszka tuńczyka w oleju4
upichcicPomysłów na zapiekanki jest całe mnóstwo. Tym razem wymyśliłam zapiekankę z mięsem mielonym oraz składnikami, które znalazłam w kuchni ;) Powstał naprawdę smaczny obiad, który na pewno
upichcicPrzepis na te parówki dostałam od siostry, sprawdziły się jako przekąska wśród jej znajomych. Zazwyczaj robiłam parówki w cieście francuskim, a tym razem postanowiłam pokazać wersję
upichcicPrzepyszne, znane na cały świat, ciasto czekoladowe, choć mimo gorzkiej czekolady dość słodkie, ale rozpływające się w ustach. Jednym słowem obłędne, najlepiej smakuje z mocnym espresso
upichcicDziś zapraszam do przygotowania karkówki w warzywach. Wychodzi przepyszna, soczysta i po prostu rozpływa się w ustach. Ze względu na dużą ilość mięsa jest to danie
upichcicTo chyba najprostszy przepis na szybką przekąskę na przykład dla dziecka, zresztą któż z nas nie lubi racuchów. Dziś przedstawiam jedną z receptur, którą wykonuję, a
upichcicKruchy z jabłkami, czyli szarlotka...ja jem taką wersję odkąd pamiętam. Uwielbiałam patrzeć jak moja mama je ugniatała i zawsze podkradałam surowe jeszcze ciasto, ale po
upichcicWcześniej na blogu udostępniłam przepis na chlebki pita. Dziś podam swoją wersję chili con carne, które może być wykorzystane jako nadzienie do wspomnianych chlebków. Można je
upichcicMiskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Ciasto podzielić na 8 równych części. Aby bułeczki ładnie rosły w górę należy postępować w następujący sposób: każdą z części rozpłaszczyć na placek, następnie boki ściągnąć do góry (na kształt sakiewki), znowu placek i znowu sakiewka. Dopiero wtedy uformować podłużne bułki i układać na blaszce wyłożonej papierem
Ala piecze i gotuje