Pory zapiekane pod beszamelem

Pory zapiekane pod beszamelem

Pory zapiekane pod beszamelem

Przepis na : obiad

Jako dziecko uwielbiałam wyjadać por z rosołu. Żałowałam wtedy, że mama tak mało go ugotowała ;) Kiedy poznałam smak porów zapiekanych w sosie beszamelowym, byłam zachwycona. Skusicie się? :)Potrzebujemy:pory (białe ich części, gdyż zielone są łykowate) - ilość wedle uznania ;)3 łyżki masła,1 czubata łyżka mąkiokoło 1,5 - 2 szklanki mleka,sól, świeżo zmielony pieprz (najlepiej biały)gałka muszkatołowa (najlepiej starta na świeżo),starty żółty ser (ja użyłam "Corregio" Presidenta).Pory... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.