z jagodami - 7023 przepisów (strona:84/469)

Śniadanie idealne. 249

biała żurawina suszona złote jagody inków Moje musli łączę z jogurtem naturalnym z łyżeczką miodu. Mmmm... No to teraz ciekawostki co to jest ta morwa biała i złote jagody inków (długie ale warto doczytać info pochodzi ze strony www.gojishop.pl) : MORWA BIAŁA: Suszone morwy są popularnym ziołowym suplementem, stosowane w leczeniu chorób wątroby, nerek oraz jako naturalny antybiotyk. Morwy(...)alzheimera. Dane literaturowe donoszą również o dużych zdolnościach morwy w lokalnym wybielaniu skóry w przypadku czerniaków, plam, piegów. owoce, dające efekt chłodzenia, są także stosowane jako środek przeczyszczający. ZŁOTE JAGODY INKÓW: Jagody te znane są także jako: jagody inkaskie, physalis peruviana, czy miechunka jadalna. Mają bardzo ciekawy i unikatowy słodko kwaśny smak, posiadają mnóstwo składników odżywczych. Złote

Brzuszki Łakomczuszki
Tarta z kruchym spodem z Oreo, jagodami i kremem budyniowo-mascarpone 311

jest za słodka, jest chłodna, idealna na takie letnie dni. Spokojnie można się nią pochwalić znajomym, rodzicom, teściom.. myślę, że będą zachwyceni!  Składniki: 2 szklanki jagód 200 gram ciasteczek Oreo 150 gram masła 1 budyń śmietankowy 3 szklanki mleka 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 250 gram serka mascarpone  cukier puder, mięta(...)mleka. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez 4-5 minut aż powstanie krem budyniowy o dość gęstej konsystencji. Krem odstawiamy do ostygnięcia. Jagody myjemy, przebieramy i wybieramy te najładniejsze i całe. Do kremu budyniowego dodajemy powoli serek mascarpone i dokładnie miksujemy całość. Wyciągamy spód tarty z lodówki, nakładamy na niego krem

Mango Papaja
TORT KISIELOWY Z JAGODAMI 195

masą. Postanowiłam upiec ciasta, które były kiedyś dużymi przebojami w mojej rodzinie. Niestety z biegiem lat zostały zapomniane. Jednym z takich smakołyków jest okazały tort kisielowy z jagodami. Moja(...)Mama piekła go na wszystkie większe święta i uroczystości. Tort jest idealny na zimowe święta/urodziny, ponieważ do jego przygotowania potrzebne będą jagody ze słoika (moja Mama używa jagód w delikatnej zalewie cukrowej). W sezonie można użyć jagód świeżych. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy

Przepisy Aleksandry
Deser z jagodami 189

dwie łyżki masy do pucharków, przykryć jagodami (mogą być mrożone, tylko należy je rozmrozić i odsączyć). Następnie ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów, przykryć warstwą śmietanki oraz jagodami. Wierzch posypać pokruszoną bezą

Z miłości do słodkości
Sernik z jagodami na Dzień Kobiet 219

pachnącymi kwiatami lub ulubionymi kosmetykami to poczęstujcie go własnoręcznie upieczonym sernikiem z jagodami, a jeśli macie frużeline to sprawdzi się tu tak samo dobrze. Sernik z jagodami składniki: 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła 200 g serka ricotta 300 g twarogu śmietankowego 80 g białej czekolady 100 g cukru 3 jajka 300 g jagód wykonanie

Przysmaki Karolki
Ciasteczka z jagodami w 30 minut- Cupcakes with berries 363

mąki self rising * 220 gr drobnego cukru -caster sugar 220 gr masła 2 łyżeczki aromaru wanililiowego 5 jajek 125 gr jagód 5-6 truskawek *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Jagody I truskawki płuczemy I osuszamy na ręczniku papierowym. Wykonanie: Wszystkie składniki  miksujemy w misce do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej masy(...)lodówki, wtedy łatwiej będziemy miksować produkty. Formę mufinkową, wykładamy papierkami do mufinów, nakładamy ciasto łyżką- ok 1,5 łyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 minut. Ciasteczka gotowe. Możemy posypać cukrem pudrem Smacznego

Smaki Edyty
Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką 605

jajka 1, 1/2 szkl. cukru 1/2 l mleka 10 dag drożdży 1  masło  zapach - waniliowy, migdałowy 2 łyżki dobrego oleju skórka z cytryny Nadzienie jagodowe 3/4 litra jagód 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka 1/2 margaryny Kasia 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki  zapach migdałowy Przygotowanie Ciasto. Jajka utrzeć z cukrem. Drożdże rozetrzeć, wymieszać(...)wyrośnięcia. Kruszonka. Składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami. Pieczenie. Rozłożyć ciasto na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą  dużej blaszce z piecyka. Poczekać aż troszkę urośnie i rozłożyć jagody wymieszane z cukrem i mąką ziemniaczaną, posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180ºC i piec około 30-40 min. (do zarumienienia). Smacznego     Polecam również

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jagodowa karpatka 146

soli 125 g masła masa budyniowa: 80 g budyniu śmietankowego bez cukru/ 2 opakowania po 40 g/ 200 g masła 700 ml mleka 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki jagód cukier puder do posypania Ciasto parzone: Do garnka wlewam wodę, dodaję sól , masło i zagotowuję aż masło się rozpuści. Wsypuję mąkę i mieszam cały czas szybko aż masa zacznie gęstnieć(...)budyniu stopniowo i ucieram masę ręcznie kulką albo mikserem ale na najniższych obrotach. Trzeba uważać żeby masa się nie zważyła. Na zimny spód karpatkowy wykładam połowę kremu, wysypuję połowę jagód, reszta kremu i reszta jagód. Przykrywam drugim spodem karpatkowym. Wstawiam na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem

wesoła kuchnia
Muffiny z Borówkami 148

łyżeczki cukru waniliowego 2,5 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jagód Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy. Jajka, mleko i masło mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie miksujemy. Jagody dodajemy do gotowego ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Drożdżówka na maślance z jadodami i morelami 164

gram mąki + do podsypywania ok. 50 gram (użyłam 250 gram orkiszowej i 250 gram pszennej) 120 g cukru trzcinowego opakowanie suchych drożdży 1/2 szklanki oleju rzepakowego 250 gram jagód 6 sztuk moreli przeciętych na pół Maślankę wlewamy do garnka, wsypujemy drożdże, dodajemy miód i łyżkę mąki - odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy wyrośnięte drożdże w maślance, dodajemy cukier(...)blachę wyłożoną papierem posmarowanym olejem. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie ( ok. 30-45 minut - w zależności od temperatury w domu) rozłożyć morele  i wysypać jagody. Wstawić do piekarnika na 50 minut. Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu posypać prażonymi migdałami i oprószyć cukrem pudrem

AZgotuj!
Najlepsze pierogi z czereśniami 160

własnoręcznie zebranymi truskawkami, jagodami lub czereśniami. Najczęściej lepię wytrawne pierogi, ale latem przygotowuję też pierogi na słodko jak te dzisiejsze pierogi z czereśniami, albo tradycyjne pierogi z jagodami lub pierogi z truskawkami . Dzisiaj przygotowałam porcję pierogów z czereśniami i podałam je z bitą śmietaną, ale zwykła śmietana z cukrem też może być, po przekrojeniu pieroga wycieka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze wegańskie jagodzianki 204

jagodzianek: 1 szklanka mleka roślinnego, opakowanie drożdży suszonych, 1 łyżka cukru trzcinowego, 70 g masła roślinnego, 400 g mąki orkiszowej 80 g erytrolu szczypta soli Dodatkowo: 300 g świeżych jagód, 2-3 erytrolu sok z 1/2 cytryny. + 70 g mąki orkiszowej + 30 g erytrolu + 30 g oleju kokosowego Sposób przygotowania: W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową z cukrem trzcinowym, erytrolem(...)mokre. Ciasto wyrabiaj, aby było miękkie i elastyczne. Może lekko kleić się do rąk. Następnie gotowe ciasto przełóż do miseczki, przykryj je ściereczką i odstaw na ok. 60 minut. Jagody umyj, osusz i wymieszaj w misce z erytrolem i sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto podziel na 10 części. Z każdej z nich uformuj płaski placek, a na środku każdego

365 dni dookoła kuchni
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI 142

świeżych drożdży 90 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru Kruszonka: 100 g mąki krupczatki 60 g masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: ok 400 g jagód 1 jajko do posmarowania  Podgrzewamy mleko razem z masłem by się rozpuściło. Odstawiamy do przestudzenia. Gdy lekko przestygnie dodać łyżkę cukru i pokruszyć drożdże- całość wymieszać i odstawić by zaczyn(...)Całość przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na ok 20 minut . Gdy bułeczki już są ładnie wyrośnięte w każdej z nich robimy na środku dołek, najlepiej szklanką. Wkładamy tam umyte, osuszone jagody a brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Górę posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. Tak przygotowane drożdżówki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na ok 20-25 minut

Niespełnione zdolności kulinarne
Jagodzianki 152

jajko ½ szklanki mleka 3 dag drożdży 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 6 dag masła 1 szczypta soli Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na nadzienie: 400 g jagód 3 łyżki cukru pudru 2 łyżka mąki ziemniaczanej Do jagód dodaję cukier puder i mąkę ziemniaczaną, mieszam i odstawiam. Teraz przygotowuję ciasto. Mleko podgrzewam, masło rozpuszczam. Drożdże zasypuję łyżeczką cukru(...)minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowuję na prostokąt o grubości mniej niż 0,5 cm. Na połowie rozwałkowanego ciasta układam w kupkach po 1-1,5 łyżki jagód i przykrywam drugą połową ciasta. Tam, gdzie powstały jagodowe górki, wykrawam koła szklanką lub kubkiem (Zdjęcia pomocnicze na samym końcu ). Boki dokładnie sklejam i bułeczkę lekko ściskam po bokach, żeby uformować kształt

Słodki sentyment
Pełnoziarniste placki jogurtowe z jagodami 216

placki smakują mi najbardziej z jagodami. Możesz całkowicie pominąć dodatek owoców i podać je z tym z czym lubisz najbardziej. Są leciutkie i pulchne, a przygotowanie ciasta zajmuje dosłownie chwilę. Nie trzeba do niego użyć miksera. Smakują też dobrze na zimno.   Składniki na około 20 sztuk: 250g jogurtu naturalnego 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka(...)słodzidła 170g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120g świeżych lub mrożonych jagód   Przygotowanie: Jajka wbić do miski, dodać jogurt, erytrytol i aromat waniliowy. Wymieszać za pomocą trzepaczki.   Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Patelnie posmarować olejem za pomocą pędzla. Na rozgrzanej patelni smażyć placuszki

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania