z jagodami - 7023 przepisów (strona:84/469)

Szybkie ciasto z jagodami 485

mnie ciasto i mrożone jagody, bo tegorocznych nie mogłam dostać. A lasy w mojej okolicy zupełnie nie jagodowe, bo liściaste. Niemniej z pewnością jeszcze uzupełnię swoje zbiory na zimę. Ciasto łatwe w wykonaniu i bardzo dobre. Polecam. Składniki: 5 jajek 400 ml mąki 200 ml cukru 150 ml oleju 1 szklanka jagód 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder(...)dodać do masy. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z utartą masą.  Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem i wlać do niej ciasto. Na koniec posypać je jagodami.  Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 st.C przez 35-40 minut. Pod koniec pieczenia można sprawdzić ciasto patyczkiem, gdy po wyjęciu będzie suchy, to oznacza, że ciasto jest

Pasja Smaku
Śniadanie idealne. 238

biała żurawina suszona złote jagody inków Moje musli łączę z jogurtem naturalnym z łyżeczką miodu. Mmmm... No to teraz ciekawostki co to jest ta morwa biała i złote jagody inków (długie ale warto doczytać info pochodzi ze strony www.gojishop.pl) : MORWA BIAŁA: Suszone morwy są popularnym ziołowym suplementem, stosowane w leczeniu chorób wątroby, nerek oraz jako naturalny antybiotyk. Morwy(...)alzheimera. Dane literaturowe donoszą również o dużych zdolnościach morwy w lokalnym wybielaniu skóry w przypadku czerniaków, plam, piegów. owoce, dające efekt chłodzenia, są także stosowane jako środek przeczyszczający. ZŁOTE JAGODY INKÓW: Jagody te znane są także jako: jagody inkaskie, physalis peruviana, czy miechunka jadalna. Mają bardzo ciekawy i unikatowy słodko kwaśny smak, posiadają mnóstwo składników odżywczych. Złote

Brzuszki Łakomczuszki
Tarta z kruchym spodem z Oreo, jagodami i kremem budyniowo-mascarpone 299

jest za słodka, jest chłodna, idealna na takie letnie dni. Spokojnie można się nią pochwalić znajomym, rodzicom, teściom.. myślę, że będą zachwyceni!  Składniki: 2 szklanki jagód 200 gram ciasteczek Oreo 150 gram masła 1 budyń śmietankowy 3 szklanki mleka 2 jaja 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 250 gram serka mascarpone  cukier puder, mięta(...)mleka. Powstałą masę wlewamy do gotującego się mleka i dokładnie mieszamy. Gotujemy jeszcze przez 4-5 minut aż powstanie krem budyniowy o dość gęstej konsystencji. Krem odstawiamy do ostygnięcia. Jagody myjemy, przebieramy i wybieramy te najładniejsze i całe. Do kremu budyniowego dodajemy powoli serek mascarpone i dokładnie miksujemy całość. Wyciągamy spód tarty z lodówki, nakładamy na niego krem

Mango Papaja
TORT KISIELOWY Z JAGODAMI 183

masą. Postanowiłam upiec ciasta, które były kiedyś dużymi przebojami w mojej rodzinie. Niestety z biegiem lat zostały zapomniane. Jednym z takich smakołyków jest okazały tort kisielowy z jagodami. Moja(...)Mama piekła go na wszystkie większe święta i uroczystości. Tort jest idealny na zimowe święta/urodziny, ponieważ do jego przygotowania potrzebne będą jagody ze słoika (moja Mama używa jagód w delikatnej zalewie cukrowej). W sezonie można użyć jagód świeżych. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy

Przepisy Aleksandry
Deser z jagodami 175

dwie łyżki masy do pucharków, przykryć jagodami (mogą być mrożone, tylko należy je rozmrozić i odsączyć). Następnie ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów, przykryć warstwą śmietanki oraz jagodami. Wierzch posypać pokruszoną bezą

Z miłości do słodkości
Sernik z jagodami na Dzień Kobiet 209

pachnącymi kwiatami lub ulubionymi kosmetykami to poczęstujcie go własnoręcznie upieczonym sernikiem z jagodami, a jeśli macie frużeline to sprawdzi się tu tak samo dobrze. Sernik z jagodami składniki: 250 g ciasteczek owsianych 80 g masła 200 g serka ricotta 300 g twarogu śmietankowego 80 g białej czekolady 100 g cukru 3 jajka 300 g jagód wykonanie

Przysmaki Karolki
Ciasteczka z jagodami w 30 minut- Cupcakes with berries 358

mąki self rising * 220 gr drobnego cukru -caster sugar 220 gr masła 2 łyżeczki aromaru wanililiowego 5 jajek 125 gr jagód 5-6 truskawek *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Jagody I truskawki płuczemy I osuszamy na ręczniku papierowym. Wykonanie: Wszystkie składniki  miksujemy w misce do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej masy(...)lodówki, wtedy łatwiej będziemy miksować produkty. Formę mufinkową, wykładamy papierkami do mufinów, nakładamy ciasto łyżką- ok 1,5 łyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 minut. Ciasteczka gotowe. Możemy posypać cukrem pudrem Smacznego

Smaki Edyty
Ciasto drożdżowe z jagodami i kruszonką 591

jajka 1, 1/2 szkl. cukru 1/2 l mleka 10 dag drożdży 1  masło  zapach - waniliowy, migdałowy 2 łyżki dobrego oleju skórka z cytryny Nadzienie jagodowe 3/4 litra jagód 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka 1/2 margaryny Kasia 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki  zapach migdałowy Przygotowanie Ciasto. Jajka utrzeć z cukrem. Drożdże rozetrzeć, wymieszać(...)wyrośnięcia. Kruszonka. Składniki na kruszonkę rozetrzeć palcami. Pieczenie. Rozłożyć ciasto na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą  dużej blaszce z piecyka. Poczekać aż troszkę urośnie i rozłożyć jagody wymieszane z cukrem i mąką ziemniaczaną, posypać kruszonką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180ºC i piec około 30-40 min. (do zarumienienia). Smacznego     Polecam również

coolinarnastrefa.blogspot.com
Jagodowa karpatka 135

soli 125 g masła masa budyniowa: 80 g budyniu śmietankowego bez cukru/ 2 opakowania po 40 g/ 200 g masła 700 ml mleka 1/2 szklanki cukru pudru 2 szklanki jagód cukier puder do posypania Ciasto parzone: Do garnka wlewam wodę, dodaję sól , masło i zagotowuję aż masło się rozpuści. Wsypuję mąkę i mieszam cały czas szybko aż masa zacznie gęstnieć(...)budyniu stopniowo i ucieram masę ręcznie kulką albo mikserem ale na najniższych obrotach. Trzeba uważać żeby masa się nie zważyła. Na zimny spód karpatkowy wykładam połowę kremu, wysypuję połowę jagód, reszta kremu i reszta jagód. Przykrywam drugim spodem karpatkowym. Wstawiam na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem

wesoła kuchnia
Muffiny z Borówkami 136

łyżeczki cukru waniliowego 2,5 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jagód Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy. Jajka, mleko i masło mieszamy w drugiej misce. Mokre składniki dodajemy do suchych i dokładnie miksujemy. Jagody dodajemy do gotowego ciasta i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do foremek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl
Drożdżówka na maślance z jadodami i morelami 155

gram mąki + do podsypywania ok. 50 gram (użyłam 250 gram orkiszowej i 250 gram pszennej) 120 g cukru trzcinowego opakowanie suchych drożdży 1/2 szklanki oleju rzepakowego 250 gram jagód 6 sztuk moreli przeciętych na pół Maślankę wlewamy do garnka, wsypujemy drożdże, dodajemy miód i łyżkę mąki - odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy wyrośnięte drożdże w maślance, dodajemy cukier(...)blachę wyłożoną papierem posmarowanym olejem. Przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Kiedy wyrośnie ( ok. 30-45 minut - w zależności od temperatury w domu) rozłożyć morele  i wysypać jagody. Wstawić do piekarnika na 50 minut. Po wyjęciu i lekkim ostudzeniu posypać prażonymi migdałami i oprószyć cukrem pudrem

AZgotuj!
Najlepsze pierogi z czereśniami 144

własnoręcznie zebranymi truskawkami, jagodami lub czereśniami. Najczęściej lepię wytrawne pierogi, ale latem przygotowuję też pierogi na słodko jak te dzisiejsze pierogi z czereśniami, albo tradycyjne pierogi z jagodami lub pierogi z truskawkami . Dzisiaj przygotowałam porcję pierogów z czereśniami i podałam je z bitą śmietaną, ale zwykła śmietana z cukrem też może być, po przekrojeniu pieroga wycieka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Najlepsze wegańskie jagodzianki 194

jagodzianek: 1 szklanka mleka roślinnego, opakowanie drożdży suszonych, 1 łyżka cukru trzcinowego, 70 g masła roślinnego, 400 g mąki orkiszowej 80 g erytrolu szczypta soli Dodatkowo: 300 g świeżych jagód, 2-3 erytrolu sok z 1/2 cytryny. + 70 g mąki orkiszowej + 30 g erytrolu + 30 g oleju kokosowego Sposób przygotowania: W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową z cukrem trzcinowym, erytrolem(...)mokre. Ciasto wyrabiaj, aby było miękkie i elastyczne. Może lekko kleić się do rąk. Następnie gotowe ciasto przełóż do miseczki, przykryj je ściereczką i odstaw na ok. 60 minut. Jagody umyj, osusz i wymieszaj w misce z erytrolem i sokiem z cytryny. Wyrośnięte ciasto podziel na 10 części. Z każdej z nich uformuj płaski placek, a na środku każdego

365 dni dookoła kuchni
DROŻDŻÓWKI Z JAGODAMI 133

świeżych drożdży 90 g masła 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru Kruszonka: 100 g mąki krupczatki 60 g masła 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: ok 400 g jagód 1 jajko do posmarowania  Podgrzewamy mleko razem z masłem by się rozpuściło. Odstawiamy do przestudzenia. Gdy lekko przestygnie dodać łyżkę cukru i pokruszyć drożdże- całość wymieszać i odstawić by zaczyn(...)Całość przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy na ok 20 minut . Gdy bułeczki już są ładnie wyrośnięte w każdej z nich robimy na środku dołek, najlepiej szklanką. Wkładamy tam umyte, osuszone jagody a brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem. Górę posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką. Tak przygotowane drożdżówki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C na ok 20-25 minut

Niespełnione zdolności kulinarne
Jagodzianki 144

jajko ½ szklanki mleka 3 dag drożdży 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki cukru 6 dag masła 1 szczypta soli Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na nadzienie: 400 g jagód 3 łyżki cukru pudru 2 łyżka mąki ziemniaczanej Do jagód dodaję cukier puder i mąkę ziemniaczaną, mieszam i odstawiam. Teraz przygotowuję ciasto. Mleko podgrzewam, masło rozpuszczam. Drożdże zasypuję łyżeczką cukru(...)minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowuję na prostokąt o grubości mniej niż 0,5 cm. Na połowie rozwałkowanego ciasta układam w kupkach po 1-1,5 łyżki jagód i przykrywam drugą połową ciasta. Tam, gdzie powstały jagodowe górki, wykrawam koła szklanką lub kubkiem (Zdjęcia pomocnicze na samym końcu ). Boki dokładnie sklejam i bułeczkę lekko ściskam po bokach, żeby uformować kształt

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania