Sezon na czarne jagody powoli się kończy. Najwyższy czas korzystać z nich, póki jeszcze znajdziemy je w lasach. Ja do lasu wciąż boję się wejść (nierówne powierzchnie podłoża wciąż budzą we mnie lęk), ale mam hojnych dostawców :) Składniki : szklanka jagód szklanka maślanki mleko miód (ilość wedle uznania) Jagody z maślanką i miodem zblenderować. Przelać do szklanek do zimnych napojów i umieścić w lodówce na ok. pół godziny. Przez ten czas napój stanie się gęsty, więc do szklanek dolać mleko. Lekko wymiesz... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)