z jagodami - 7023 przepisów (strona:83/469)

Ciasto drożdżowe z serem i jagodami 248

się znaleźć w mojej drożdżówce;) Wyszperałam pyszny przepis i zrobiłam ciasto drożdżowe z dodatkiem masy serowej i całej góry jagód. Dzięki masie serowej ciasto drożdżowe nie było suche a jagody nadały letniego klimatu... Inspiracja Ciasto: 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej,  50g świeżych drożdży,  1/2 szklanki cukru,  150g masła lub margaryny,  4 żółtka,  łyżka(...)waniliowego,  1/2 laski wanilii,  600g jagód. Twaróg zmielić, zmiksować z serkiem mascarpone i żółtkami. Dodać cukier puder, sproszkowany budyń oraz nasiona wanilii. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy, delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wym. 30x40cm i wyłożyć na przygotowaną blaszkę. Na cieście rozsmarować masę serową, posypać jagodami (mrożone rozmrozić i odsączyć). piec

Z miłości do słodkości
Ciasto z budyniem i jagodami 362

Póki można kupic jeszcze jagody , chociaz musze przyznac , że coraz mniej ich na targu :( to proponuję upiec pyszna tartę , gdzie krem jest na bazie budyniu i cała tarta zalana jest galaretką brzoskwiniową. Spód ciasta jest bardzo maślany w smaku i kruchy.W połączeniu z masa budyniową , jagodami i galaretką tworzą niesamowity duet. Foremka o średnicy : 28 cm Czas(...)cukru 250 g masła 1 jajko  + ( opcjonalnie 2 żółtka ) 300 ml mleka 100 g miałkiego cukru 1 op. budyniu waniliowego 30 g wiórków kokosowych 20 dag jagód ( mogą też byc maliny , borówki ) 1 op. galaretki jasnej np. brzoskwiniowej Sposób przygotowania: Mąkę z cukrem pudrem przesiac na stolnicę. Wbic 1 jajko i dodac 150 g pokrojonego na kawałki masła.Wyrobic

Słodkości i nie tylko
LIMONKOWKOWA BABKA Z JAGODAMI I MANGO 128

proszku do pieczenia skórka z 1/2 limonki garść jagód   Jajka ubić na pianę. Utrzeć masło z cukrem. Dodać połowę piany z jajek i 1 szkl. mąki. Zmiksować. Dodać pozostałą pianę, 2 1/2 szkl. mąki, pulpę z mango, skórkę z limonki, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia oraz mleko.  Zmiksować. Dodać jagody. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki. Piec

Kuchnia w oparach
Zupa jagodowa 114

Mężczyzna pozostał wierny swoim wspomnieniom z dziecięcych lat. Jak widać niektóre rzeczy się nie zmieniają. Składniki na zupę jagodową 300 g jagód 1 l wody 3 łyżki cukru 2 czubate łyżki kisielu wiśniowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jagody przebrać, szybko opłukać. Do garnka wlać wodę, wsypać jagody i cukier. Zagotować. W połowie szklanki zimnej wody rozprowadzić kisiel, wlać

niecodziennikpary
Jagodowy Leśny Mech 190

zamulającej kremówki, przygotowałam masę na bazie 18%owej śmietany, śnieżki w proszku utrwalonej żelatyną. Ciasto mimo, że ucierane w połączeniu z tą masą wcale nie powoduje uczucia ciężkości, a jagody i borówki amerykańskie nadają lekkiego kwasku. Moim zdaniem smakuje o niebo lepiej niż wersja z pestkami granatu, no i jest bardziej „leśny”;)) a o jego smakowitości może świadczyć fakt(...)Dolny (grubszy) pozostawiamy w całości, a górny ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Składniki na frużelinę jagodową: 250-300 g mrożonych jagód 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczej rozrrobiona w 1 łyżce wody 1 łyżeczka żelatyny Jagody zasypujemy cukrem i smażymy chwilę na wolnym ogniu. Gdy się zagotują, dodajemy roztwór mąki ziemniaczanej. Mieszamy dokładnie. Do powstałej masy dodajemy

Domowe ciasta
Jagodowa tarta z budyniem 286

jagody. Dziś zapraszam Was na połączenie obu tych smaków. Jagodowa tarta z budyniem , to pyszny prosty wypiek idealny na weekend lub do popołudniowej kawy czy herbaty. Konfitura z jagód jest wspaniałym letnim akcentem. Aż chce się jeść i jeść Polecam Wam taką jagodową tartę z budyniem. Spróbujcie. Składniki: (na formę na tartę 26 cm lub mniejszą) Na tartę(...)śmietankowe 45 g – u mnie z eSłoneczko (takie) 3 i 1/2 szklanki mleka lub ciut mniej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 2 łyżki masła konfitura z jagód Nasze Domowe (polecam!) *ja użyłam Zott Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę (lub masło), siekamy. Następnie dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy ręką ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy

Słodkie okruszki
Napój kawowo-jagodowy z INKĄ 190

efektów! :) Składniki na 2 szklanki: 3 łyżeczki kawy zbożowej INKA klasyczna 1,5 szkl. mleka sojowego 5 łyżek mrożonych jagód 3 łyżeczki ksylitolu* Sposób przygotowania: Kawę Inkę zaparzamy w szklance gorącej wody, słodzimy (*wsypałam 3 łyżeczki, bo miałam dosyć kwaśne jagody, więc dostosujcie ilość do własnych upodobań). Jedną szklankę mleka sojowego wlewamy do blendera, miksujemy, aby je spienić, dodajemy(...)jagody i ponownie miksujemy, aby powstał jednolity koktajl. Przelewamy go do dwóch szklanek. Inkę ostrożnie cienkim strumieniem (lub przez łyżkę) wlewamy do jagodowego napoju. Po chwili zacznie opadać i utworzą się dwie warstwy. Pozostałe pół szklanki mleka sojowego ubijamy i od razu nakładamy powstałą pianę na wierzch w obu szklankach. Podajemy od razu

Kolorowy Przepisownik
Zapiekana jabłkowa kasza jaglana na serowo-bananowym spodzie 233

mleka (roślinnego lub krowiego) 1 łyżeczka płynnego miodu lipowego duża szczypta cynamonu 1/2 jabłka (średniej wielości) około 60 g chudego twarogu 1/3 średniej wielkości banana 3 łyżki mrożonych jagód (w sezonie świeże) Przygotowanie Kaszę jaglaną przepłukujemy wodą na gęstym sitku. Następnie przekładamy ją do garnuszka z grubszym dnem. Do kaszy dodajemy 125 ml mleka, dużą szczyptę cynamonu i łyżeczkę miodu(...)warstwy wykładamy naszą jabłkową kaszę jaglaną. Całość wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Zapiekamy 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika zostawiamy do lekkiego przestudzenia. Mrożone jagody podgrzewamy delikatnie w garnuszku - tylko tyle, aby były ciepłe i puściły sok. Następnie tak przygotowane jagody wykładamy na naszą kaszę jaglaną, tworząc w ten sposób ostatnią warstwę dania

Słodkie okruszki
Nocna owsianka z owocami, nasionami chia, ziarenkami i żurawiną 228

wrong? Składniki 6 1/2 łyżki płatków owsianych górskich 1/2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka miodu 1/2 szklanki mleka około 1 1/3 łyżki ziarenek "Cynamonowy Raj" 3 łyżeczki jagód* 1 łyżeczka żurawiny * jagody można zastąpić innymi małymi owocami Przygotowanie Wieczorem mieszamy w miseczce płatki owsiane górskie, nasiona chia, miód i mleko. Miseczkę przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na noc do lodówki(...)naszą owsiankę z lodówki. Jeśli lubimy cieplejsze śniadania możemy ją lekko podgrzać np. w mikrofalówce. Na wierzch owsianki sypiemy cynamonowe ziarenka. Układamy suszoną żurawinę oraz ulubione owoce (u mnie jagody, które zamroziłam w sezonie i zostawiłam na takie okazje). Podajemy. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl

Słodkie okruszki
Pierogi z jagodami polane śmietaną - smak dzieciństwa 229

tylko pojawiły się jagody na moim ryneczku, bez wahania kupiłam je! Pamiętam jak byłam mała chodziłam z mamą na jagody, a potem jadłam takie pyszne, domowe pierogi. Ich smak do dziś pamiętam! Lubicie ? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pierogi z jagodami polane śmietaną - smak dzieciństwa 321

tylko pojawiły się jagody na moim ryneczku, bez wahania kupiłam je! Pamiętam jak byłam mała chodziłam z mamą na jagody, a potem jadłam takie pyszne, domowe pierogi. Ich smak do dziś pamiętam! Lubicie ? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Chałka z jagodami 247

Chałka z jagodami? - Czemu nie. Jagody zaowocowały w tym roku dość wcześnie. Drożdżówka to chyba jeden z najpopularniejszych sposobów na wykorzystanie tych owoców. U mnie była to zazwyczaj wyrośnięta drożdżówa z jagodami i kruszonką na wierzchu. Pycha. Dzisiaj jednak inna propozycja.   Składniki: 0,5 szklanki maślanki 0,5 szklanki wody 0,5 kg mąki(...)łyżek cukru 2,5 dag masła 1 duże jajko 4 dag świeżych drożdży szczypta soli 1 łyżeczka cukru wanilinowego dodatkowo: ok. 0,5 litra jagód 2 łyżki cukru  odrobina masła do posmarowania po upieczeniu W naczyniu wymieszać mąkę, odrobinę soli i 4 łyżki cukry. Na środku zrobić zagłębienie, dodać pokruszone drożdże i posypać 1 łyżką cukru. Wodę podgrzać

Praktyczna pl
Drożdżowe bułeczki z jagodami 630

posmaku jak i wyjątkowej delikatności bułeczkom. Patent z serkiem mascarpone podpatrzyłam na blogu Gotuję bo lubi . Jak dla mnie ciasto drożdżowe nie istnieje bez kruszonki. Polecam! Drożdżowe bułeczki z jagodami Temperatura pieczenia: 220 o C | Czas pieczenia : ~25 min | Ilość : ok. 16 szt. Skłaniki ( na podstawie: MW ) 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki suchych drożdży(...)drożdży szczypta soli 1 szklanka mleka (250 ml) 1 jajko 1/4 szklanki oleju słonecznikowego pół szklanki cukru 8 g cukru waniliowego 3 łyżki serka mascarpone Jagodowe nadzienie 300 g jagód 3 łyżki cukru Kruszonka 0,5 szkl. mąki 0,5 szkl. cukru 3-4 łyzki masła kilka kropli aromatu migdałowego Przygotowanie Nadzienie. Wszystkie składniki na nadzienie wymieszać. Kruszonka. Wszystkie składniki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Placuszki z mąki owsianej z jagodami 175

pomysł tych placuszków. Wyszły zaskakująco smaczne. Nie wiedziałam do końca czy mąka owsiana zastąpi tą tradycyjną, ale obawy były zbędne. Placuszki wzbogaciłam dodając jagody i maliny. Naprawdę polecam. Placuszki z mąki owsianej z jagodami             Składniki: 1 szklanka mąki owsianej 1 łyżeczka sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki otrębów owsianych(...)pszennych 2 łyżki stevii lub słodziku w proszku ¾ szklanki mleka szczypta soli 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko ½ szklanki jagód lub 1/3 szklanki jagód i 4 truskawki oliwa do smażenia Przygotowanie: Truskawki kroimy w kosteczkę. Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli   W misce mieszamy suche składniki ciasta. Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy pozostałe składniki

Mania Gotowania
Jagodowy deser 198

owocami. Na drugim miejscu co do łatwości przygotowania jest jogurtowa pianka z galaretką i owocami. Do przygotowania jagodowego deseru wykorzystałam jogurt grecki, galaretki jagodowe i jagody. Polecam też piankowy deser z jagodami. Na FB-ku ten jagodowy deser na jogurcie bardzo się spodobał Składniki: 2 op. galaretki jagodowej Winiary jagody 400 g jogurtu greckiego Przygotowanie(...)gęstym jogurtem greckim, wstawiamy pucharki do lodówki do stężenia. Gdy pianka jagodowa stężała układamy na jej powierzchni jagody i zalewamy częścią odłożonej galaretki, znów wstawiamy pucharki do lodówki aby galaretka na powierzchni stężała. Powierzchnię jagodowego deseru obsypujemy ponownie jagodami i leśnymi borówkami. Wstawiamy pucharki do lodówki. Smacznego! W prostocie siła ! The post Jagodowy deser appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania