Najsmaczniejsze jagodzianki.
Najsmaczniejsze jagodzianki.
Pojawiły się jagody, a jak tylko się pojawiają to pierwszą rzeczą jaką robię, to piekę jagodzianki. Takie z dużą ilością jagód, mięciutkie, puszyste i oblane lukrem. Pyszności. Składniki na 16 bułek Ciasto 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka mleka 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru Nadzienie 1 szklanka jagód 2 łyżki cukru Do miseczki wsypać jagody i cukier. Delikatnie wymieszać Lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki ciepłej wody Cukier utrzeć z wodą. Zaczynamy od przy... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
z jagodami, ciasto, bułki, pieczenie, lukier , puszyste ciasto
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję