Witajcie po Świętach! Zapraszam Was dziś na nieco odmienioną, moim skromnym zdaniem bardziej odświętną wersję Leśnego Mchu. Tradycyjne szpinakowe ciasto przełożyłam dodatkowo frużeliną jagodową, a zamiast nieco zamulającej kremówki, przygotowałam masę na bazie 18%owej śmietany, śnieżki w proszku utrwalonej żelatyną. Ciasto mimo, że ucierane w połączeniu z tą masą wcale nie powoduje uczucia ciężkości, a jagody i borówki amerykańskie nadają lekkiego kwasku. Moim zdaniem smakuje o niebo lepiej niż wersja ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...