LIMONKOWKOWA BABKA Z JAGODAMI I MANGO
LIMONKOWKOWA BABKA Z JAGODAMI I MANGO
Nadszedł ten czas kiedy w sklepach można kupić świeże owoce. Niestety jeszcze nie ma niestety moich ulubionych jagód ale to nic ponieważ wyciągnęłam z zamrażalki zeszłoroczne ostatki. Połączenie mango, jagód i limonki jest idealne. Babka jest mokra i delikatna. Tak jak lubię. Składniki: 420 g pulpy mango 1 kostka masła 2 1/2 szkl. mąki 10 łyżek mlek 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z 1/2 limonki garść jagód Jajka ubić na pianę. Utrzeć masło z cukre... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach
Autor
Aneta Gwiner
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
z jagodami, ciasto, babki, deser, desery, babka ziemniaczana
Inne przepisy z Kuchnia w oparach
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję