LIMONKOWKOWA BABKA Z JAGODAMI I MANGO

LIMONKOWKOWA BABKA Z JAGODAMI I MANGO

LIMONKOWKOWA BABKA Z JAGODAMI I MANGO

Nadszedł ten czas kiedy w sklepach można kupić świeże owoce. Niestety jeszcze nie ma niestety moich ulubionych jagód ale to nic ponieważ wyciągnęłam z zamrażalki zeszłoroczne ostatki. Połączenie mango, jagód i limonki jest idealne. Babka jest mokra i delikatna. Tak jak lubię. Składniki: 420 g pulpy mango 1 kostka masła 2 1/2 szkl. mąki 10 łyżek mlek 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka z 1/2 limonki garść jagód   Jajka ubić na pianę. Utrzeć masło z cukre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję