Drożdżówki z jagodami i twarogiem

Drożdżówki z jagodami i twarogiem

Drożdżówki z jagodami i twarogiem

300 g mleka 60 g miękkiego masła lub oleju kokosowego 20 g świeżych drożdży, pokruszonych lub 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g) 50 g ksylitolu 250 g mąki orkiszowej 300 g mąki pełnoziarnistej orkiszowej lub pszennej 1 łyżeczka soli 1 jajko, delikatnie roztrzepane, do posmarowania tłuszcz do posmarowania miski Nadzienie: szklanka jagód 200 g twarogu półtłustego 2 łyżki ksylitolu – opcjonalnie Jagody mieszamy z twarogiem, aby uzyskać możliwie jednolitą masę. Ja użyłam jagód ze słoika – odsączonych d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kucharzyca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.