Składniki:1/2 główki włoskiej kapusty2 duże marchewki1 cebulasiekana natka pietruszkiSos:2-3 łyżki oleju2 łyżeczki musztardy krymskiejodrobina octu jabłkowegoodrobina soku z cytrynyodrobina cukruewentualnie sólSposób wykonania:1. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.2. Składniki sosu mieszamy.3. Warzywa łączymy z sosem, dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.Smacznego
Kuchnia domowa Aniburaczany. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy kminek i ząbek czosnku pokrojony w plasterki, w razie potrzeby zwiększamy ilość zakwasu lub koncentratu. Jeśli barszcz wyszedł mało kwaśny to dokwaszamy go sokiem z cytryny lub octem.3. Na koniec dodajemy majeranek.Smacznego
Kuchnia domowa Animinut wkładam do pieca.Po upieczeniu karkówkę kładę na desce i przyciskam drugą, ma to na celu utrzymanie zbitej formy ułatwiającej krojenie w plastry.Pozostałe warzywa z powstałym sokiem przelewam do garnka i na piecu zamieniam blenderem w gotowy sos chwilkę gotując. Ps.: Te 2 ziemniaki w śród warzyw powinny idealnie zagęścić sos bez użycia dodatkowej mąki
Mechanik w kuchnipodwójnych matjasów1 jabłko1 cebula3 łyżki śmietany (bądź jogutrtu greckiego)3 majonezusólsok z 1/2 cytrynyszczypta cukru pudruWykonanie:cebulę obrać,pokroić w drobną kostkę,posolićjabłko obrać,pokroic w drobną kostke,skropic sokiem z cytryny,by nie ściemniałojogurt wymieszać z majonezem,połączyć z cebulą i jabłkiem,dodać cukier i wyłożyć na śledzie.Posypać zieleniną i podawać z ziemniakami w mundurkach lub bagietkądruga możliwość
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kawałki. W garnku gotujemy pokrojoną w piórka cebulę z cukrem, solą, pieprzem i listkiem laurowym. Cebula ma zmięknąć. W słoiku układamy cebulę, śledzie i suszone owoce. Zalewamy sosem – olej, sok z cytryny, sól i pieprz. Zamykamy szczelnie i zostawiamy. Prosto i pysznie.Smacznego
ladykitchenpiekarniku nagrzanym na 190°C. Następnie polać szynkę pozostałą glazurą i piec w tej samej temperaturze przez kolejne 25-35 minut, aż szynka będzie złoto-brązowa, często polewając ją sokami z formy. Wyjąć z piekarnika i odstawić na przynajmniej 15 minut (przed podaniem na ciepło. Można podawać także na zimno. Przed spożyciem wyjąć goździki
Delicious Titbitsmąki) i wykrawać pierniczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 10 minut.Do ozdobienia:Pierniczki dekorować roztopioną czekoladą lub lukrem (cukier puder utarty z odrobiną wody lub soku z cytryny) i posypać np. cukrowymi koralikami, płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.Smacznego
Oryginalny smakLidlu )WYKONANIEŚledzie wymoczyć, osuszyć rącznikiem papierowym, włożyć do miski. Pokroić na małe kawałki, posypać ziołami, dodać pokrojone pomidory oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać sok wyciśnięty z jednej cytryny. Wszystko wymieszać Śledzie ułożyć w słoiku. Ocet połączyć z olejem. zalać śledzie. Najlepiej smakują po dwóch trzech dniach.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie
W kuchennym oknie Ewypieczenie lub podkładzie silikonowym. Zaczynamy od równomiernego rozprowadzenia sosu pomidorowego na obu pizzach. Następnie rozkładamy resztę składników, pamiętając, by surowych pomidorów nie kłaść bezpośrednio na spodzie (puszczą sok i mogą rozmoczyć ciasto). Mozzarellę w kostkach dodajemy do pizzy męskiej, a tę w plasterkach do damskiej. Na koniec posypujemy żółtym serem w proporcjach odwrotnych do mozzarelii (2/3 na męską
Zakręcony Widelecpomidora) wraz z przyprawami z moździerza. Wszystko zalewamy gorącym bulionem, a następnie dodajemy pastę curry i pomidora. Gotujemy 5-7 minut na małym ogniu.Do garnka wlewamy mleczko kokosowe i sok z limonki, a jej skórkę wrzucamy, by dodała jeszcze smaku. Dosypujemy cukru. Wrzucamy fasolkę, a po chwili makaron sojowy. Próbujemy i w razie potrzeby dosypujemy trochę soli. Gotujemy kilka minut
Zakręcony Widelecdynia zacznie się rozpadać. Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy za pomocą blendera, aż powstanie nam konsystencja kremu i żadne kawałki nie będą pływać w środku.Zupę doprawiamy sokiem wyciśniętym z całej pomarańczy i połowy cytryny. Dosypujemy cukru, papryki i soli. Gotujemy chwilę i gotowe! Gdy pestki są już wysuszone, część obieramy, by wsypać do zupy, a resztę możemy
Zakręcony Widelecłyżki miodu CytrynaSzczypta rozmarynu , tymianku1 łyżeczka musztardySzczypta chili Vegeta Wykonanie;Żeberka umyć i osuszyć ręczniczkiem .Z około 3 łyżek miodu, 1 szklanki dobrej oliwy , łyżeczki musztardy , odrobiny soku z cytryny i przypraw zrobić marynatę zanurzyć w niej żeberka i natrzeć . Przykryć miseczkę z mięsem i odstawić na noc do lodówki .Żeberka przełożyć do rękawa wlać troszkę marynaty
Sama słodycz i szczypta chilitemperatury około 180 stopni. Podudzia zawieszamy na stojaku, a całość ustawiamy na ruszcie. Używając stojak do grillowania należy pamiętać aby w wanience ociekowej był zawsze płyn (woda, wino, piwo, sok owocowy). Podudzia grillujemy w ten sposób około 20-30 minut lub do momentu aż ich temperatura wewnętrzna osiągnie minimum 88 stopni. Grillowane podudzia z boczkiem is a post from: naRuszcie.plThe
naRuszciejest już ciemno ><Tak więc, dzisiaj przez to sprzątania ciąg dalszy :P Ps. Wczorajszy wpis uzupełniłam o przepis :)Przepis:40g mąki pełnoziarnistej20g maki pszennej15g zimnego masła20ml soku pomarańczowego10ml mlekaszczypta sody oczyszczonej1/3 łyżeczki proszku do pieczeniacynamon, przeprawa korzennaskórka starta z pomarańczyaromaat pomarańczowycoś do posłodzeniagorzka czekoladaMąkę przesiać, zmieszać z resztą suchych składników. Rozetrzeć z zimnym masłem. Dodać resztą składników
More food, love and dreamsdokładnie pokrywać. Umieścić szybkę z przyprawami w liściach kapusty pekińskiej i grillować/piec w niskiej temperaturze przez 3-4 godziny. Szynka z grilla z nutą pomarańczySkładniki: 1 szklanka soku pomarańczowego¼ szklanki miodu1/8 łyżeczki białego pieprzu3 łyżki, tartego imbiru2 łyżki oleju roślinnegoszynka gotowana, 2 kg½ szklanki konfitury morelowej¼ szklanki musztardy DijonPrzygotowanie: Na szynce wykonać nacięcia, tak aby uzyskać strukturę diamentu
naRuszcie