salami - 2500 przepisów (strona:25/167)

Hreczanyki, czyli mielone z kaszą gryczaną -Hreczanyki, o terra con grano saraceno 202

www.polska-gotuje.pl/blogi/view-frame-item/guid/414912 Hreczanyki , o di terra con grano saraceno Ingredienti : ½ kg Chops : carni macinate ½ kg di grano saraceno 3 uova 4 spicchi d'aglio 1 cucchiaino di sale 1 cucchiaino di pepe olio per friggere salsa di funghi : 100 g di funghi secchi 1 cucchiaino di sale 1 cucchiaio di burro ½ cucchiai di farina 2 cucchiai ESECUZIONE Hreczanyki crema(...)dovrebbe ottenere circa 1,5 tazze . Mettere in una pentola e coprire con il doppio della quantità di acqua , in questo caso tre bicchieri . Potete cospargere un po 'di sale e aggiungere un po' di burro o olio d'oliva per cucinare . Grana cuocere fino a quando tira tutta l'acqua e addolcita . Strain in un setaccio e mettere

w mojej kuchni
łosoś na czerwonej poduszce-----salmone su un cuscino rosso 172

componenti      pezzo di salmone ,      olio d'oliva          sale      pepe(...)attuazione del pulito pepe salmone , sale e friggere in olio caldo su entrambi i lati fino a doratura . circa 2-3 minuti per lato .Ryba è pronto quando la carne può essere diviso in scaglie . componenti      barbabietola rossa      2 cucchiai di olio d'oliva       1 cucchiaio

w mojej kuchni
Pizzerinki 245

Dziś chciałem wam zaprezentować pyszne pizzerinki, które można wykonać z ulubionymi składnikami. Ja wykorzystałem dziś szpinak, salami czosnkowe, cebulę i paprykę. Oczywiście nie zabrakło sporej ilości żółtego sera. Składniki ciasto: 2 szkl. mąki płaska łyżeczka cukru 3-5 dag  świeżych drożdży 0,5 szkl. mleka 2 łyżki oleju 1 jajko 0,5 łyżeczki soli Przygotować rozczyn z drożdży(...)ząbki czosnku 3 łyżki śmietanki 12% sól, pieprz oregano Szpinak pogotować chwilę do odparowania nadmiaru wody. Dodać wyciśnięte praską ząbki czosnku. Dodać przyprawy i śmietankę. Moje dodatki: salami czosnkowe 0,5 czerwonej papryki 1 mała cebulka 20 dag sera żółtego Na uformowane placki nałożyć warstwę pasty szpinakowej, nałożyć dodatki i posypać żółtym serem. Piec w temp

Konrad Gotuje
Brokuły w cieście francuskim 291

poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę. Składniki :  ciasto francuskie 250 g brokułu 5 pomidorków koktajlowych 4-5 dużych plastrów salami ser pleśniowy ( u mnie Lazur) Przygotowanie : Z brokułu wycinam kilkanaście ładnych różyczek, wrzucam(...)wrzątku i gotuję ok 4 minut. Cedzę i przelewam zimną wodą je w cedzaku. Ciasto francuskie dzielę na kwadraty wielkości ok 8x8 cm. Na każdy kwadrat kładę po kawałku salami, sera pleśniowego, brokułu i po 2 plasterki pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC. Po upieczeniu posypuję pieprzem (aby nie powiedzieć "pieprzę"(:  ) Do podawanych na zimno idealnie

Mechanik w kuchni
Pizza trochę inaczej (w dwóch wersjach) 201

oregano, słodka papryka, sól, pieprzOrazPizza damska: 3 suszone pomidory w oliwie 3 plasterki szynki surowej (parmeńskiej, szwarcwaldzkiej lub jamón serrano) garść rukoli Pizza męska:5 plasterków salami kilka plasterków kiełbasy 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 3 korniszonki 2 papryczki chilliPrzygotowanie:Zaczynamy od przygotowania sosu. Jeśli mamy przecier, wystarczy przełożyć(...)żółty ścieramy na tarce. Pomidora kroimy w poprzek na plastry (wygląda lepiej niż pokrojony z góry do dołu). Groszek odcedzamy.Suszone pomidory kroimy na małe kawałeczki. Plasterki szynki i salami kroimy na 4 części. Cebulę najlepiej przygotować w formie piórek, a paprykę długich pasków. Korniszonki tniemy na plasterki, a papryczki chilli siekamy.Gdy przygotujemy wszystkie składniki, możemy wreszcie zacząć rozkładać

Zakręcony Widelec
SMAKROLSY. 195

Salami 3 plastry Jajko olej do smażenia Wykonanie:Z chleba  odcinamy skórki i wałkiem wałkujemy je na płasko. Smarujemy Smakowitą Pajdą i kładziemy po pół plasterka salami. Zwijamy dość ciasno w ruloniki. Jajko roztrzepujemy, moczymy w tym nasze roladki i smażymy na złoty kolor. Zdejmujemy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy papryką

Malinowe Pocałunki
Bułki drożdżowe faszerowane 259

Można je zrolować po obłożeniu farszem, ale ja tym razem  zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam trochę pasty paprykowej, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, kawałki salami i żółtego sera. Farsz dajemy w takiej ilości jak lubimy.  Przygotowałam już wcześniej  roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Bułki drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują(...)kanapki na kolację. Składniki: 3 szkl mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 250 ml wody 1 op. suszonych drożdży, 3 łyżki oleju, pasta paprykowa ser żółty kiełbasa salami- ok. 16 plastrów 1 papryka czerwona i żółta zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: W rondelku mieszamy wodę z olejem i 2 łyżeczkami cukru i 1 łyżeczką soli, lekko podgrzewamy.  Do misy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Włoski Mikołaj, czyli chrupiąca bruschetta 314

jest murowany. Do dzisiejszej wyprawy użyłem: 2 bułek typu ciabatta, puszki pomidorów w puszce, 150 gram sera mozarella, 1 szalotki, 2 dużych ząbków czosnku, 5 suszonych pomidorów, kilku plasterków salami, 2 łyżek octu balsamicznego, oliwy z oliwek, ziół prowansalskich, soli morskiej, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Czosnek i szalotkę obrałem z łupin i drobno posiekałem. Suszony pomidory pokroiłem w dość(...)oliwą i umieściłem w rozgrzanym piekarniku. Po 5 minutach wyjąłem ciabatty i na każdej umieściłem około 3 łyżek przygotowanego wcześniej gęstego sosu pomidorowego. Na sosie ułożyłem po 2 plasterki salami, a na wierzchu plasterek sera mozarella o grubości około pół centymetra. Całość ponownie włożyłem do rozgrzanego piekarnika na kolejne 5 minut.  Po tym czasie sprawdziłem, czy ser zrobił

Wyprawy kulinarne
Lasagne z Japońską nutą 110

Pini – 40 g Ząbek czosnku – 1 starty Sok z cytryny – z jednej cytryny Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego – 50-60 ml Salami Milano – 200 g Mortadela włoska – 200 g Japonia Bakłażan – 2 sztuki Pasta miso – 2-3 łyżki Sos mirin – 3 łyżki Oliwa z oliwek najwyższej(...)jeden plaster makaronu, posyp lekko parmezanem, dodaj odrobinę sosu pomidoriwego i ponownie makaron. Na górę połóż bakłażan, teraz kolejną warstwę makaronu, parmezanu, sosu pomidoriwego i znów makaronu. Teraz kawałki salami (w drugiej wersji była mortadela), ponownie zestaw z makaronu, parmezanu, sosu, makaronu i ponownie bakłażan. Zamknij całość ponowną warstwą makaronu, parmezanu, sosu i makaronu, górę posyp parmezanem dość obficie

RafalCook
Pizzerinki dla dzieci na imprezę 113

mąki pszennej tortowej lub specjalnej do pizzy 0 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Sos pomidorowy: 1 puszka pomidorów krojonych 2 ząbki czosnku Zioła prowansalskie Dodatki: salami pieczarki ser (może być mozzarella w kulkach) oliwki kukurydza Zobacz jak krok po kroku zrobić pizzerinki Krok 1. Przygotowuję ciasto na pizzerinki. Zrobienie ciasta rozpoczynam oczywiście od nastawienia zaczynu. W tym celu(...)jeszcze urosną. Krok 5. Dodaję ulubione dodatki i wypiekam. Pizzerinki posmarowane sosem pomidorowym Każde kółko smaruje sosem pomidorowym i układam na nich ulubione dodatki. Pizzerinki z sosem pomidorowym i salami Ulubione dodatki na pizzerinkach Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (jeśli wyrosną i lekko się zrumienia są gotowe). Gotowe pizzerinki Prosta, szybka i efektowna

Ania gotuje
Naleśniki 134

Holandia Co potrzebujesz by zrobić naleśniki Nalesniki 2 szklanki mąki Szklanka mleka 3 jajka Szklanka wody Odrobina soli Odrobina oleju roślinnego Nadzienie 1 Szynka parmeńska Ser ementaler Nadzienie 2 Salami Mus jabłkowy Nadzienie 3 Miękka gruszka Syrop z agawy Jak zrobić naleśnik Wymieszaj składniki na naleśniki w blenderze. Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej odrobinę oleju, rozprowadź ją papierem. Wlej(...)łyżkę ciasta na naleśniki i rozlej je równomiernie po całej patelni. Teraz w zależności, który rodzaj robisz, połóż szynkę lub, salami lub gruszkę. Podsmaż przez chwilę i obróć naleśnik na drugą stronę. Chwilę smaż i ponownie obróć. Teraz przełóż naleśnik na talerzyk i dodaj odpowiednio drugi dodatek, czyli ser, lub mus, lub syrop i zwiń. Po zrobieniu wszystkich można

RafalCook
Łatwa pizza neapolitańska – prosty przepis 240

czosnku 1 łyżeczka octu balsamicznego duża szczypta soli i cukru oliwa z oliwek extra vergin do polania pizzy przed pieczeniem mozzarella (ok. 200 g) + ulubione składniki (u mnie włoskie salami, oliwki i pieczarki; można użyć parmezanu, bazylii, włoskiej szynki) Do dużej miski (lub najlepiej zamykanego pojemnika) wlewamy wodę i dosypujemy suche drożdże. Dokładnie mieszamy (np. łyżką), aż się rozpuszczą(...)dnie. Za pomocą dużej łyżki albo chochli rozprowadzamy sos na pizzy, zostawiając grubsze brzegi puste. Nakładamy mozzarellę pokrojoną w słupki i maksymalnie trzy ulubione dodatki (u mnie włoskie salami, pieczarki i oliwki). Skrapiamy oliwą z oliwek i wsuwamy na rozgrzany element piekarnika. Pizzę w 300 stopniach piekłam 3,5-4 minuty, w 250°C pewnie minutkę więcej. Potem wyciągamy

Poezja smaku
Zapiekanka BBQ 153

Odpowiedź znalazłem TUTAJ – to unikalny sos BBQ stworzony na bazie majonezu z nutą oregano i papryki wędzonej. Smaczny, ale umiarkowanie pikantny. Składniki półbagietka wieloziarnista 200g pieczarek 100g pikantnego salami 100g tartego żółtego sera papryka czerwona ogórek kiszony szczypiorek sos BBQ Brown sól Zapiekanka BBQ – przepis Zaczynamy od obrania i umycia pieczarek. Następnie kroimy je w plasterki(...)dusimy 2-3 minuty na rozgrzanej patelni. Doprawiamy szczyptą soli. Dodajemy pokrojone w kostkę salami i dla podbicia smaku dodajemy łyżkę sosu BBQ. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, na każdej z połówek układamy farsz, posypujemy żółtym serem i zapiekamy ok. 5 minut w temperaturze 220 st. C. Po wyjęciu układamy na wierzchu pokrojoną paprykę, ogórka, polewamy sosem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Włoska pizza na cienkim cieście 128

tylko byłam we Włoszech. Poszukajcie jej także online, lub we włoskich delikatesach (w Warszawie znam fantastyczne miejsce, w którym są wszystkie włoskie produkty). Polecam Wam także: – pizzę z salami – pizzę na tortilli – sałatka gyros – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami WŁOSKA PIZZA NA CIENKIM CIEŚCIE Przygotowanie : 20 minut + 6-18 h wyrastania ciasta Ilość porcji(...)przeleci przez uszkodzone miejsca i przyklei placek do podłoża). Cienki placek do pizzy posmaruj cieniutko sosem zostawiając rant dookoła, posyp tartą mozzarellą i połóż ulubione dodatki (u mnie to salami). Całość posyp odrobiną oregano i włóż do piekarnika zsuwając pizzę na gorącą blachę lub kamień (jak zrobisz to kilka razy nabierzesz wprawy). Pizzę piecz przez 8-10 minut

nietylkopasta.pl
Naleśniki z wędzonym łososiem (Crespelle al salmone affumicato) 176

łyżka posiekanego koperku otarta sk ó rka z 1 cytryny sól, pieprz **** PREPARAZIONE Crepes 500 ml di latte 250 g di farina 3 uova un pizzico di sale 1 cucchiaio di burro Ripieno 500 g di ricotta 200 g di salmone affumicato 1 cucchiaio di prezzemolo tritato 1 cucchiaio di aneto tritato la scorza grattugiata di 1 limone sale(...)resztę naleśników.  **** PREPARAZIONE Crepes Rompete le uova in una ciotola e sbattetele con una frusta con il latte. Aggiungete la farina setacciata con un pizzico di sale. Amalgamate bene tutti gli ingredienti fino ad avere un composto liscio e omogeneo. Coprite la ciotola con della pellicola e lasciate riposare per circa 30 minuti in frigorifero. Scaldate una padella

La grande e la piccola cuoca