Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more)

Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more)

Ciasto z jabłkami, jeżynami i migdałową kruszonką (Crumb cake alle mele e more)

Przepis na : deser

SKŁADNIKI Ciasto 200 g m ą ki pszennej 170 g masła (miękkiego) 100 g cukru trzcinowego 8 g proszku do pieczenia 3 jajka  1 żółtko szczypta soli  Kruszonka 75 m ą ki pszennej  75 g m ą ki  migdałowej 75 g cukru trzcinowego 75 g masła (zimnego) 3 łyżki migdałów w płatkach szczypta soli Owoce 200 g jabłek 200 g jeżyn ****  INGREDIENTI Torta 200 g di farina 170 g di burro (ammorbidito) 100 g di zucchero di canna 8 g di lievito vanigliato per dolci 3 uova 1 tu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, ciasta z jabłkami, deser, desery, ciasta z masa

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.