Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele)

Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele)

Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym (Salmone al forno con asparagi e salsa alla senape e miele)

Przepis na : obiad

SKŁADNIKI 500 g filetu z łososia  400 g zielonych szparagów 1 cytryna s ó l, pieprz  oliwa z oliwek Sos miodowo-musztardowy 3 łyżki musztardy  1 łyżka miodu 250 ml śmietany 30% szczypta kurkumy oliwa z oliwek s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI  500 g di filetto di salmone 400 g di asparagi verdi 1 limone sale, pepe olio d'oliva Salsa alla senape e miele 3 cucchiai di senape  1 cucchiaio di miele 250 ml di panna fresca un pizzico di curcuma olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOW... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, łosoś, sosy, ryby, ryba, sos miodowo musztardowy, obiad

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.