Pizza dwie pory roku

Pizza dwie pory roku

Pizza dwie pory roku

Składniki:ciasto: 3 szklanki mąki,125 ml mleka,125 ml wody,2 łyżki cukru,1 łyżeczka soli,15 g drożdży,3 łyżki oleju,sos: 1 mała cebula,1 ząbek czosnku,2 łyżki oliwy,2 łyżki wody,1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego,zioła prowansalskie,dodatki:1 częśćsalami,czarne oliwki,kukurydza,pieczarki,pomidorki koktajlowe,żółty ser,2 częśćpieczarki,brokuły,kukurydza,ser solankowy,ser pleśniowy,żółty ser.Przygotowanie: ciasto: Mąkę wsypujemy do miski. Następnie mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i pokru... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, por , ciasto, pieczarki, ser żółty, brokuły, sosy, ser pleśniowy, brokuł, cebula, pieczarki w cieście, sok, zupa pomidorowa, pieczenie, lekka, pieczarki w sosie, drożdżowe, czosnek w ziołach, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, lekkie ciasto, sos do pizzy, ciasto z bezami, sos pomidorowy, sos pomidorowy do pizzy, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.