Wiosna coraz bliżej więc chce się jeść coś kolorowego, szybkiego i nie skomplikowanego. Jeszcze najlepiej jakby było zdrowe! Kulki jaglane z puree z zielonego groszku to po prostu trochę inny sposób na podanie kaszy jaglanej która sama w sobie nie ma atrakcyjnego wyglądu. Danie można podać w wersji wegańskiej zastępując śmietanę oliwą i pomijając ser żółty. SKŁADNIKI/ 2 porcje
Mohiellamnie bardzo lubią mięso z kurczaka. Zrobiłam więc klopsy z dodatkiem jajka na twardo i dodałam trochę kukurydz y z puszki. Podałam z puree ziemniaczanym i surówką. Rodzinka była zachwycona. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 cebula 3/4 łyżki masła klarowanego 1 jajko surowe 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki majonez kremowy Folwark
Ala piecze i gotujemielonego czosnku 1 łyżka sezamu prażonego (użyłam białego i czarnego pół na pół) 1/2 łyżki maku 1/2 łyżeczki czarnuszki 1. Fasolę, oliwę, sezam i pieczony czosnek zmiksuj blenderem na puree. 2. Wyjmij z blendera, dodaj sól, pieprz oraz 3/4 dodatków. Następnie wymieszaj. 3. Przełóż do miseczki, skrop odrobiną oliwy z oliwek i posyp resztą dodatków /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
Powiedz dietom niejuice, brown sugar, brandy, jelly and cinnamon to boil over medium-high heat. Reduce heat to low and cook until thickened, about 3 minutes. Transfer to food processor and puree until smooth and set aside. In medium bowl, whisk together flour, cinnamon, baking powder and salt. In large bowl of stand mixer, beat butter with sugar
karmelowyczyli mąkę, tarte orzechy, cukier brązowy, proszek do pieczenia, sodę i sól połączyć w jednej misce. Do drugiej wlać mokre składniki i wymieszać. Mokre składniki przelać do suchych, dodać puree daktylowe i dokładnie połączyć. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać ciasto, do około 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. W połowie pieczenia
Domowa cukiernia EwyDelikatne pulpety z chudego mięsa wołowego, ugotowane razem z pyszną kaszą gryczaną. Użyłam niepalonej bo jest dużo zdrowsza. Pulpety podałam na gładkim puree z marchewki a całość uzupełniły zielone, krótko duszone warzywa. Do doprawienia użyłam orientalnych przypraw i mięty dzięki czemu obiad był aromatyczny i pyszny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzachwilę, jest bardzo smaczny i soczysty. A zapach... mieszanka imbiru, sosu sojowego i przypieczonej, czerwonej cebuli jest wspaniała. Sos powstały podczas pieczenia idealnie nadaje się do polania ryżu czy puree. Składniki: 6 nóg kurczaka 1 cebula czerwona 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 5 łyżek sosu sojowego ciemnego 4 plasterki imbiru świeżo mielony pieprz oliwa z oliwek Nogi kurczaka nacieramy słodką
Gotowanie i blogowaniemąki (pszennej razowej lub kukurydzianej) Nadzienie: 250 g suszonych moreli 1,5 szklanki soku pomarańczowego (lub jabłkowego) skórka otarta z połowy cytryny 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Banany rozgnieść na puree, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Nadzienie: Morele wrzucić do garnka, zalać sokiem i doprowadzić do wrzenia. Następnie gotować na małym ogniu przez ok. 30 min. (bez przykrycia), aż morele zaczną
Domowa Cookierenka Agiczekolady deserowej Dodatkowo: k ilka malin do dekoracji Przygotowanie: Warstwa malinowa: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Następnie pogrzać, aż żelatyna się rozpuści. Maliny wraz z cukrem pudrem zmiksować na puree, np. za pomocą blendera. Wlać do nich ciepłą żelatynę i wymieszać. Malinową masę wyłożyć na dno 4 szklanek lub pucharków. Schłodzić w lodówce. Mus czekoladowy: Obydwie czekolady drobno posiekać
Nastoletnie Wypiekaniestartego żółtego sera. Składniki: 1 duża cebula 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 karton pokrojonych pomidorów ulubione zioła (użyłam bazylii i oregano), sól, pieprz puree ziemniaczane (z ok. 700 g ziemniaków) posiekana natka pietruszki Rozgrzej olej i podsmaż drobno pokrojone cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, fasolę i zioła i duś ok. 10 minut. Dodaj natkę
Qlinarnie i Qlinarnieświeże jeżyny do dekoracji Galaretkę truskawkową rozpuszczam w podanej ilości gorącej wody. Jeżyny gotuję na małym ogniu przez 5-8 minut, następnie przecieram przez drobne sito a pestki wyrzucam. Puree jeżynowe mieszam z galaretką. Studzę. Ciastka miksuję w malakserze z rozpuszczonym masłem do momentu aż uzyskam jednolitą masę o konsystencji mokrego piasku. Wykładam na spód blaszki, mocno ugniatam i umieszczam
Mango Papajapodsmażamy na oleju. Dodajemy pomidory z puszki i przyprawy. Masę z kaszy formujemy w kształt pulpetów i dusimy w sosie pomidorowym przez około 15 minut. Ziemniaki dokładnie dusimy na puree. Dodajemy płatki drożdżowe i kurkumę oraz kilka łyżek wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowane pulpety polewamy sosem i kremem o smaku sera
Jacob Tasteswersję z ziemniaków surowych – Rösti z ziemniaków gotowanych nie ma aż tak ziemniaczanego smaku jak placek zrobiony z dobrych, mącznych surowych ziemniaków. Smakuje trochę jak placek zrobiony z ziemniaczanego puree, podczas gdy surowe ziemniaki dają mu fajnej konsystencji i tekstury. Placek z ziemniaków gotowanych potrafi się też rozpaść przy smażeniu. Placek z podanych składników smażę na patelni o średnicy
Karo in the Kitchensię zetnie. Za trzecim razem sos mi się udał, wiadomo do trzech razy sztuka… Nie ja pierwsza i ostatnia! Ten sos świetnie pasuje do smażonej ryby z ziemniaczanym puree i szpinakiem. Sos holenderski Składniki: 3 duże żółtka 150 g roztopionego masła sól do smaku 1 łyżka winnego octu 1 łyżeczka octu szczypta białego pieprzu Ubij żółtka na parze
codojedzeniacebula 3 łyżki mleka 2-3 łyżka masła sól, pieprz, majeranek wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odsączmy, dodajemy mleko oraz 2 łyżki masła i dusimy na puree przy pomocy tłuczka do ziemniaków. Cebulę, kiełbasę lub boczek kroimy w kostkę i podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dnie równomiernie wykładamy pokrojoną kaszankę, oprószamy solą
Domowy Smak Jedzenia