puree - 3280 przepisów (strona:133/219)

PIEROGI UKRAIŃSKIE 151

drobno cebulę na maśle.Przełożyć do miski a na tej samej patelni podsmażyć boczek pokrojony w bardzo drobną kosteczkę.  Ziemniaki odcedzić i za pomocą praski zrobić puree. Dodać boczek i cebulę, dokładnie wymieszać. Doprawić dużą ilością pieprzu i odrobiną soli.  Z zagniecionego ciasta, wykrawać krążki i nadziewać farszem. Gotować ok 2-3 min od momentu wypłynięcia

pieprzny smaczek
Knedle ze śliwkami 191

były robione właśnie z ziemniaków gniecionych tłuczkiem, a nie praską). Odstawiamy je teraz do przestygnięcia. Można je ugotować dnia poprzedniego, a całą resztę zrobić na chwilkę przed obiadem.  Puree ziemniaczane dociskamy do dna garnka w taki sposób aby utworzyła nam się w miarę równa powierzchnia. Dzielimy na 3 części (można narysować znaczek Mercedesa ;) i jedną z tych części wyjmujemy

Jedzeniomania
,,Spacer po lesie’’ -ciasto szpinakowe z jeżynami 466

części, obcinamy nożem wierzch ciasta i kruszymy je na talerzyku. MASA JEŻYNOWA: Owoce miksujemy i przecieramy przez sitko by pozbyć się pestek. Ubijamy śmietanę ze śnieżką a następnie dodajemy puree z jeżyn. Miksujemy aż składniki się połączą. Ubitą kremówkę jeżynową przekładamy na biszkopt i wyrównujemy. Na masę dodatkowo możemy poukładać całe owoce. MASA ŚMIETANOWA: Ubijamy śmietanę dodając pod koniec śmietan

Podróż w kulinaria
Restauracja Ale wino - Warszawa 189

pierwszego kęsa nas zachwycił! Najlepszy boczek jaki jedliśmy! Idealny! Mięso rozpływało się w ustach! Tego smaku nie możemy zapomnieć! Dla kontrastu wybraliśmy dorsza - był bardzo dobry - idealnie przyrządzony, z puree ziemniaczanym, chrupiącymi warzywami i sosem z masłem rakowym! Nic dodać nic ująć! I pewnie gdyby nie ten boczek można byłoby się rozpływać nad tymi smakami, ale boczek przyćmił wszystko! Alewino.pl

Plate of Joy
Brownie dyniowe 156

lubi brownie? Chyba nikt :-). Pyszne, ciężkie, wilgotne i aż zapychające ciasto. Pełne pysznej i kochanej przez każdego czekolady! Tym razem postanowiłam przygotować je z dyniowym puree, w końcu mamy właśnie dyniowy sezon, a ja będąc w odwiedzinach u JEdyni zaopatrzyłam się w kilka dorodnych sztuk :-). Migawki z jesiennej wizyty u JEdyni pojawią się wkrótce w oddzielnym wpisie. Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Dietetyczne placuszki bananowe (dwuskładnikowe) 706

gładki krem za pomocą widelca lub blendera. Używam najczęściej widelca, ale zauważyłem, że kiedy uciera się banany blenderem, placuszki są bardziej zbite i łatwiejsze do obrócenia.  Do puree z bananu dodajemy jajko i dokładnie łączymy między sobą.  Na rozgrzanej nieprzywierającej patelni formujemy placuszki o średnicy ok. 5-6 cm. Smażymy z każdej strony

Kuchnia Łukasza
Dyniowe scones 134

mamy sezon na dynię.     Składniki: 350 g mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 1 łyżka cukru 50 g zimnego masła 250 g puree z dyni 2 jajka 20 ml mleka Czytaj dalej... Artykuł Dyniowe scones pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Dyniowe gofry 146

bardziej niż słońce. Gofry pełnoziarniste dyniowe na jogurcie Przepis: własny / 5-6 gofrów - 2-3 porcje / składniki:  80 g mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubella)  80 g puree z dyni 80 g gęstego jogurtu  jajko szczypta cynamonu, gałki muszkatołowej i soli czubata łyżeczka cukru waniliowego  olej do gofrownicy  jak zrobić? Wszystkie składniki wymieszać łyżką. Piec gofry

tost z dżemem
Dyniowy sernik z musem czekoladowym 224

czekoladowy, który idealnie zgrał się z dyniowym sernikiem. Polecam wszystkim smakoszom dyni i czekolady :) SPÓD: 200g pierniczków np katarzynki 50g masła MASA SEROWA: 1 kg zmielonego twarogu 300g puree z pieczonej dyni hokkaido 1/2 szklanki cukru 3 żółtka 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki mąki ziemniaczanej MUS CZEKOLADOWY: 100g czekolady gorzkiej 100g czekolady mlecznej 500ml śmietanki 30% 2 łyżeczki

https:KKuchniaMniam
Szybkie pesto z pieczonej dyni 165

Robiłam już pesto z pietruszki, szpinaku itp. i kiedyś na pewno je opublikuję, lecz dziś czas na pesto z pieczonej dyni! Smaczne, proste i o pięknym kolorze! Składniki: - 250g puree z dyni - 25g startego parmezanu lub wegańskiego odpowiednika - 25g orzeszków pinii - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1/3 łyżeczki imbiru - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej   Dodatkowo: - makaron razowy

Be Fit Be Strong
Wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) 158

Więc na co czekacie? Bierzcie się do pracy i róbcie zdrowe, dyniowe ciacho! Forma o średnicy 20cm, ok. 10 porcji, jedna ok. 170kcal. Składniki na ciasto: - 300-350g puree z dyni - 170ml mleka (u mnie sojowe) - 110g mąki żytniej typu 2000 - 80g mąki żytniej typu 720 (można również użyć tylko jednego typu) - 30g posiekanych orzechów włoskich (inne też będą

Be Fit Be Strong
Żeberka w sosie własnym z rozmarynem i pomidorami 107

przygotowane, w specyficzny sposób, żeberka jako idealna baza do każdego obiadu - do waszego wyboru pozostają dodatki takie jak sałatka czy jak ja to mówię "zapychacz" - czyli jakieś zapiekane ziemniaki, puree z selera lub marchewek z chilli. Do przygotowania dania potrzebne będą nam: 1-1,5 kg świeżych żeberek w paskach 250-400 g pomidorków koktajlowych  8-12 pieczarek, średniej

Kuba Gotuje
Razowy chlebek śliwkowy 111

było moje małe marzenie. Nie powiem Wam ile było prób, moim zdaniem zbyt wiele. Udało się jednak. Ciasto ma mokrą, wilgotną konsystencję i tutaj główną przyczyną jest puree śliwkowe, które nadaje ciastu takiej wilgotności. Poza tym ciasto charakteryzuje się kawałkami czekolady oraz pysznymi, laskowymi orzechami w środku. Pychotka! Składniki (na formę keksową o długości 30 cm): 1 szklanka mąki

Mango Papaja
Żytnie pierogi dyniowe a'la ruskie (wegańskie) 219

zasmakowały moje pierożki, więc mam nadzieję, że i Wam przypadną do gustu! Przepis na ok. 76 pierogów, czyli 12-13 porcji. Składniki: - żytnie ciasto pierogowe (wegańskie) lub bezglutenowe - 250g puree z dyni - 180-200g tofu naturalnego - 4 ząbki czosnku - 2 cebule - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżeczki majeranku - 1 łyżeczka papryki wędzonej - 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej

Be Fit Be Strong
Bekon burger truflowy z jajkiem przepiórczym 163

sukces kulinarny i nie obciążą domowego budżetu! O czym mogliśmy przekonać się podczas warsztatów przekonać się, przygotowując następne dania, do wykonania których, użyliśmy różnych elementów wołowiny. - stek z antrykotu, puree ziemniaczane, portobello, szpinak, sos holenderski z miso - rostbef z sokiem jabłkowym, chlebem z ogniska, sałatką z musztardowca - bulion estragonowo-wołowy z oliwą ziołową - tacos z rwaną wołowiną, salsa pomidorową

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania