puree - 3280 przepisów (strona:128/219)

Prosta zupa ‚Meksykańska’ 276

momentu, w którym będzie dobre (nie surowe, ale nie za bardzo wysmażone), i do garnka dodajemy przecier pomidorowy. Chwilę razem podgrzewamy i wrzucamy do wszystkiego fasolkę i puree z fasolki. Znowu grzejemy ;) Teraz możemy przyprawić zupkę. U mnie duuuużo papryk, i słodkiej i ostrej, do tego nieco bazylii, soli i pieprzu cayenne – mocno aromatycznie i ostrawo ;) Tu każdy doprawia

Jak gotować i nie zwariować
polędwiczki w sosie grzybowo- czekoladowym z krokiecikami ziemniaczanymi 182

tarta  Przygotowanie: polędwiczkę myjemy, osuszamy i kroimy w talarki, które lekko rozbijamy oprószamy solą i pieprzem podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek ziemniaki gotujemy po czym zgniatamy na puree dodajemy śmietanę  i żółtko formujemy wałeczki, obtaczamy w jajku i bułce, smażymy na gorącym oleju zdejmujemy z patelni, na którą wlewamy wino, dorzucamy połamaną czekoladę i masło grzybki kroimy

Luźna Kuchnia
Groch z olejem rzepakowym 125

Następnie rozgnieść go porządnie tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. Groch doprawić solą,  pieprzem i odrobiną majeranku. Cebulkę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju rzepakowym tłoczonym na zimno. Puree z grochu podawać polane smażoną cebulką z olejem na wierzchu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kotlety schabowe tradycyjne 164

jajkach, a następnie panierować w bułce tartej (tę czynność można powtórzyć, jeśli chcemy uzyskać grubszą panierkę). Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu do uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z ziemniakami, puree ziemniaczanym i ulubionymi dodatkami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Łosoś w sosie śmietanowym 110

grudek. Dolać bulion warzywny i mieszać aż do wrzenia. Dodać śmietanę i wsypać koperek. Wszystko starannie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.   Najlepiej smakuje z puree   i surówką

Kubki smaku
Ziemniaczane kuleczki z czosnkiem i ziołami czyli "Apetyt na Francję" 167

tłuczek do ziemniaków  łyżka do lodów Przygotowanie Ugotowane ziemniaki bardzo dokładnie ugnieść w garnku za pomocą tłuczka do ziemniaków lub przecisnąć przez praskę. Ważne jest, aby w ziemniaczanym puree nie pozostawić grudek. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, ulubione zioła lub podsmażoną cebulkę i ewentualnie 3-4 łyżki stopionego masła lub 0,5 szklanki mleka. Doprawić solą, pieprzem i gałką

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kopytka ze szpinakiem 146

wcześniej. Następnego dnia zabieram się za kopytka.  Ziemniaki mielę w maszynce do mięsa na dużych oczkach. Szpinak gotuję ok. 10 min. z odrobiną soli. Odsączam go przez szmatkę. Puree ziemniaczane kładę na potrzepanej mąką stolnicy w środku robię wgłębienie i wbijam do tego jajko, dodaję oliwę i szpinak. Wyrabiam ciasto dosypując stopniowo mąki aż nabierze elastycznej i miękkiej konsystencji

Tanio smacznie i prosto
Pulled beef - wyczesana wołowina długo pieczona 247

pasma, po prostu dwoma widelcami. Do mięsa musi być dobrze doprawiony sos i wtedy całość tworzy pyszne danie. Można je serwować na różne sposoby - ja podałam je z puree ziemniaczanym i duszoną kapustą czerwoną , ale świetnie sprawdzi się też jako wsad do dobrej bułki zamiast burgera. Możecie wierzyć lub nie, ale to mięso po prostu rozpływa się w ustach! Podobne

Smaczna Pyza
Dyniowo-pierniczkowa latte i test nowego ekspresu Russell Hobbs Clarity 122

Cena : ok 300 zł  Tutaj jeszcze filmik dla wszystkich zainteresowanych    A poniżej przepis na dyniowo-pierniczkową latte idealną na święta  Składniki :  500 g puree z upieczonej dyni (można użyć mrożonej) 1/2 pomarańcza mleko 200 ml przyprawy korzenne (może być przyprawa do piernika) 100 ml espresso  miód do smaku Przygotowanie :  Zagotować mleko z przyprawą

zdrowa vege kuchnia
Roladki szpinakowe 354

smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu około 6 -8 minut. Pododajemy z ziemniakami puree z marchewką z groszkiem lub warzywami z wody. Smacznego

kgwjanczewo
Ciasto z batatów bez mąki 195

więcej- zależy jak słodkie lubimy ciasta ) cukier puder do posypania Bataty obrać o pokroić w dużą kostkę. Gotować aż będą miękkie. Przestudzić, dodać mleko kokosowe i zblendować ( jak na puree ). Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Dodać przestudzone bataty, cynamon i skórkę pomarańczową. Przelać masę do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika

Jemy Pijemy
Soczyste piersi z kaczki w przyprawach i czerwonym winie 122

idealnie chrupiąca i rumiana. Pieczemy w tem. 180 stopni około 90 min. Pilnujemy żeby w naczyniu było wino i w razie potrzeby dolewamy je w trakcie pieczenia. Podajemy z puree ziemniaczanym.     SMACZNEGO

Lili w kuchni
Nogi kurczaka z tarniną 119

stopni. Po 1/2 godziny wlać wodę, przykryć i piec kolejne 1/2 godziny. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, zagęścić przez gotowanie. Podałam z puree z pietruszki. *u mnie kurczak kukurydziany zastawa

królestwo garów
Kremowy sos do makaronu – z kalafiora 206

makaron. Ja na kalafiora. Czy w takim połączeniu uda się znaleźć wspólny mianownik? Okazało się to całkowicie wykonalne. I zdrowe! Bazą tego sosu jest kalafior. A w zasadzie puree z kalafiora. Możecie go ugotować na dwa sposoby. Pierwszy to tradycyjny sposób – woda z solą i cukrem – potrzebne nam po 1 pełnej łyżeczce soli i cukru na litr wody do gotowania

Karo in the Kitchen
Pieczone ziemniaki 171

Jakie ziemniaki uwielbiają moje dzieci? Pieczone. Jakie Wam zrobić ziemniaki ? Pieczone. I takie mogą jeść stale. Ja też lubię, ale bardziej jednak jestem zwolenniczką ziemniaczków puree. Najlepsze do pieczenia są ziemniaki  impala lub irga. itp. Obecnie w niektórych sklepach możemy kupić ziemniaki odpowiednio oznakowane i do czego są przeznaczone. A  jakie Wy ziemniaczki lubicie? Składniki: 1 kg ziemniaków

O kuchni z uczuciem