puree - 3280 przepisów (strona:126/219)

Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym 156

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Nie tylko doskonała w okresie świątecznym, ale sprawdzi się również w przypadku zwykłego obiadu. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub puree. 5-6 kawałków białej kiełbasy (u mnie parzona) 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 duża cebula 1 łyżka mąki 4 łyżki śmietany (użyłam 18%) 3 łyżeczki chrzanu ze słoiczka masło

Di gotuje
Marchewkowe lasagne z czerwoną soczewicą 211

przepyszna! Podaję przepis na zupę z połowy składników, w sam raz aby wystarczyło na nadzienie. 200 g płatów lasagne ( u mnie 10) 80 g cheddara łyżka posiekanej natki pietruszki puree z marchewki (przepis na purre z moimi małymi zmianami pochodzi z książki „Warzywo” Dominiki Wójciak) 5 marchewek 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku szklanka mleka szczypta gałki muszkatołowej

Mienta blog
Zrazy wołowe z pieczarkami. 160

pieczarkami. Ale to nie wszystko:)  Udusiłam je w czerwonym winie i to dopełniło smaku.  Polecam Wam również takie zraziki. Najlepiej smakują podane z kaszą lub ziemniakami puree. Składniki: 700 g polędwicy wołowej (ja dałam łopatkę wołową) 100 g masła 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina 6 dużych pieczarek Farsz 250 g pieczarek 2 łyżki masła klarowanego 2 średnie cebule

O kuchni z uczuciem
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem 2531

przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy drobiowe kieszonki przez ok. 10 minut na małym ogniu (dzięki temu mięsko będzie soczyste). Smacznego! Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami (zobacz przepis na: ziemniaki puree ) The post Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gala Gault&Millau od kuchni 149

Millau 2016 – przystawka zimna: wędzony pstrąg/ pietruszka/ mirabelka Michał Kuter Szef Kuchni Tradycyjnej Gault&Millau 2016 – zupa: biały barszcz/ krokiet z wędzonych żeber/ chrupiący boczek/ jajko przepiórcze/ puree z leśnymi grzybami Paweł Dołżonek – danie głowne ryba: dorsz w popiele/ soubise/ kalafior/ gruszka/ vermouth Adrian Klonowski Młody Talent Gault&Millau 2016 – danie głowne mięso: kaczka z grilla/ płaskurka/ śmietana

królestwo garów
Marchewkowo-orzechowe zrazy z tłuczonymi ziemniaczkami 140

dodaj mleko oraz margarynę i wstaw na mały ogień cały czas ugniatając za pomocą tłuczka do momentu, aż znikną wszystkie grudki. Na koniec dopraw solą i pieprzem.  Gładkie puree oraz gotowe marchewkowe zrazy przełóż na talerz i podawaj udekorowane świeżą kolendrą. Smacznego! 8 zrazów / 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Ciasto dyniowo - marchewkowe w polewie karmelowej. 108

pyszne , wilgotne ciasto dyniowe! Składniki; (foremka 18x30cm) 25 dag mąki pszennej 15 dag cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 10 dag roztopionego masła 25 dag puree z dyni   (ok 5-6 łyżek) 15 dag marchewki ( 2 małe) Polewa; 15 dag cukru kryształu 1/3 szkl. śmietany kremówki (30 lub 36%) Dodatkowo ; posiekane pistacje do dekoracji Przygotowanie; Jajka

Radość kipiąca uśmiechem.
Bananowe ciasto z jabłkami na serku waniliowym (bez jajek) 182

proszku do pieczenia Nadzienie: 2 banany (średnie) 2 kwaskowate jabłka Dodatkowo: cukier puder do posypania   Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać masło i rozgniecionego (na puree) banana. Całość dokładnie wymieszać (ręcznie lub mikserem z końcówką do mieszania). Formę wyłożyć papierem do pieczenia - a następnie 3/4 części ciasta. (Ciasto jest troszkę lepkie, więc dłonie można delikatnie zwilżyć

Di gotuje
Nogi perliczki confit, perliczka konfitowana 216

być tyle, aby przykryć mięso. Naczynie przykryć papierem do pieczenia przyciętym do wielkości naczynia. Papier ma dotykać do tłuszczu. Gotować na najmniejszym ogniu aż nogi będą miękkie. Podałam z puree z topinambura i dymką . kryształ

królestwo garów
Puree maślane z nutą czosnku 108

Bardzo maślane puree ziemniaczane z wyraźną nutą czosnku, które doskonale pasuje jako dodatek do wielu różnych dań. Oczywiście do takich dań, które same w sobie są na tyle wyraźne, że tego typu dodatek nie przyćmi ich smaku

Milion Smaków
Czekoladowe ciasto z buraka 157

posiekanej Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do naczynia przesiać mąkę pszenną, a następnie dodać kakao, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać, odłożyć. Zblendować buraki na gładkie puree, dodać jajka i olej. Do zmiksowanych mokrych składników dodać suche składniki i wymieszać trzepaczką do połączenia. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać. Tortownicę lub blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec

Fabryka pomysłów
Ciasteczka dyniowe z cynamonem i czekoladą 124

niecoś w nim nie pozmieniała. Razem z córeczką zabrałyśmy się do pieczenia. Miałyśmy przy tym świetna zabawę. A ciasteczka wyszły obłędne! Jeszcze ciepłe znikały z talerza. Koniecznie wypróbujcie. 150g puree z dyni szkl oleju 2 łyżki mleka jajko 350g mąki pszennej 150g cukru trzcinowego 1 łyżka cynamonu szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka mlecznej czekolady W jednej misce

Smakołyki Asi
Langos - placek węgierski 132

łyżki oliwy 3 łyżeczki cukier  20 g drożdży sól Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy, trzemy na tarce jarzynowej o grubych oczkach lub przeciskamy przez praskę do puree Drożdże z cukrem oraz 100 ml ciepłego mleka rozrabiamy odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, sól, oliwę oraz ziemniaki składniki łączymy ze sobą

kgwjanczewo
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 306

gorący bulion energicznie mieszając aby się nie porobiły kluski. Wlej śmietankę, dodaj musztardę i gorczycę. Gotuj sos przez 10 minut. Podaj indyka z musztardowym sosem i na przykłąd ziemniaczanym puree i brukselką

codojedzenia
Sernik z mango 172

wkładamy do lodówki na czas przygotowania reszty składników. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Mango obieramy, wycinamy pestki. 1 i 1/2 mango miksujemy przy pomocy blendera na gładkie puree, resztę mango odkładamy na później do dekoracji. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. 4. Foremkę ze spodem wkładamy prosto z lodówki

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania