Garnek przykryłem i przy niskiej temperaturze gotowałem do miękkości ziemniaków. W międzyczasie liście jarmużu zrolowałem i pokroiłem w cienkie paski. Gdy ziemniaki i cebula się ugotowały, wyjąłem je, zrobiłem puree, które dodałem do rosołu wraz z jarmużem i pokrojoną w grubsze plasterki kiełbasą. Doprawiłem do smaku solą. Doprowadziłem do wrzenia, zmniejszyłem ogień i gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Udekorowałem natką
R'n'G Kitchenzupą i zostawiłam na małym gazie na 45 minut, tym razem pod przykryciem. Trzeba mieszać, żeby zupa się nie przypaliła. W tym czasie groch całkiem się rozpadł na puree. Golonkę wyjęłam z garnka, zdjęłam z niej skórę a chude mięso rozdzieliłam wzdłuż włókien za pomocą widelca na cząstki i przełożyłam ponownie do zupy. Doprawiłam do smaku solą i na wierzchu
Kuchnia u KrysiZiemniaki można przygotowywać na wiele wariantów: gotowane, jako puree, pieczone, a nawet grillowane . Składniki: 1 kg młodych ziemniaków 1 łyżka kminku 5 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mieszanki przypraw np. czosnek mielony, majeranek, pieprz, słodka papryka, kolendra Wykonanie: Ziemianki obrać i obgotować na półtwardo (około 15 minut). Wymieszać z przyprawami i olejem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec
Tradycyjna Kuchniazapiekania w piekarniku, danie staje się praktycznie jednogarnkowe. Chrupiące udka, delikatnie słodki sos jagodowy z aromatem rozmarynowym na pewno przypadnie do gustu całej rodzinie. Podałam je z nieziemskim puree z kalafiora Gorodna Ramsaya , pycha! Jedynym minusem są fioletowe zęby po obiedzie, ale zapewniam, że warto Scroll down for recipe in English Kurczak z sosem jagodowym (4 porcje) Składniki: 4 udka
karmelowyMoże to wina zbyt wielu dodatków? Sama nie potrafię ocenić. Kurczak zapiekany w musztardzie z pieczonymi warzywami – 35zł To danie było smaczną, tradycyjną propozycją obiadu. Mięciutki kurczak, delikatne puree i porcja pieczonych warzyw. Jedyne czego mogłabym się czepić: dodałabym więcej musztardy, aby kurczak bardziej nią przeszedł, ale to przecież kwestia gustu. Crème brûlée z rozmarynem – 16zł Był idealny
Kuchnia Bazyliiposypujemy tymiankiem dość obficie i piec w naczyniu żaroodpornym lub grillu,obracając co jakiś czas i polewając oliwą z dodatkami.Do dania podajemy przypieczone np.na ruszcie lub patelni pieczywo lub puree z ziemniaków oraz grillowane warzywa.Ja do glazury dodałam pikantny ketchup i chili.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipodobny sposób przygotowałam kiedyś karkówkę. Kurczak szybciej się przygotowuje, bo mięso drobiowe jest delikatniejsze. Bardzo smakowało z surówką z młodej kapusty i puree ziemniaczanym pod krzewem bzu w ogródku mojej teściowej. 3 duże filety z kurczaka Marynata: 1/2 szklanki łagodnego keczupu 3-4 sosu balsamicznego (ew. octu balsamicznego) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka ostrej musztardy
Czerwień i błękitopłukać, wydrążyć kuleczki ( wydrążaczem do owoców) zalać wrzącą wodą, posolić i ugotować( lecz nie rozgotować) odcedzić. Polać roztopionym masłem z olejem i posypać zieleniną. Z pozostałych części ziemniaków zrobić puree
Tradycyjna Kuchniaosolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić i ugnieść duczkiem. Dodać mleko, masło i posiekany koperek. Wymieszać. Od grzybów oderwać nóżki, łebki doprawić solą i pieprzem. Do kapeluszy nałożyć puree ziemniaczane. Lekko przydusić. Na dno blaszki wlać wodę, tyle żeby dno było przykryte. Włożyć raszki na które położyć kurczaka. Jeśli nie macie takiej blaszki, można kurczaka nadziać na butelkę wypełnioną wodą
Kuchnia Pokoleńmasła, włożyć ziemniaki, lekko osolić i ugotować. Odcedzić. Następnie dokładnie utłuc, przetrzeć przez sito. Połączyć z bobem. Dodać resztę masła, dokładnie wymieszać, cały czas trzymając na ogniu. Puree ziemniaczane z bobem doprawić do smaku musztardą francuską i solą. zastawa z 1 kg ziemniaków, 700 ml mleka, 150 g masła, 500 g bobu, musztarda francuska, sól Bób wrzucić do wrzącej
królestwo garówkawałki, razem z porcją rosołową włożyć do garnka, wlać wodę, ugotować bulion. Gdy zacznie wrzeć dodać obrane i pokrojone w 1 cm kostkę ziemniaki. Ugotowany groszek zmiksować na gładkie puree, wrzucić do zupy. Dodać ziele, pieprz, liść laurowy. Gotować na małym ogniu aż ziemniaki zmiękną. Boczek pokroić w paseczki, wytopić na suchej patelni. Dodać do zupy, wrzucić majeranek, doprowadzić
6niebonależy wykonać przed nadzianiem do podpieczenie patisona. Na ok. 10 minut wkładamy warzywo pozbawione gniazda nasiennego, lekko nasmarowane tłuszczem, np. olejem kokosowym. Potem nadziewamy, czym mamy :) Może to być puree z kalafiora i brokuła. Nic innego jak miks ugotowanych: kalafiora i brokuła, doprawionych mieloną kolendrą, z dodatkiem tartego sera, np. parmezanu i jajka. Ugotowane warzywa miksujemy, doprawiamy, dodajemy
Kucharzycamnie biały i kokosowy] -wg mnie za mało cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Ogórki i jabłko obrać, zmiksować na puree. Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, następnie suche dodać do mokrych składników i delikatnie wymieszać łyżką. Przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, ułożyć
Moje domowe kucharzenieszynkę, przypraw, dolej wodę i dokładnie wymieszaj. Z mięsa formuj większe w kształcie elipsy kotlety, smaż na rumiano na rozgrzanym tłuszczu, odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego:) Podawaj z puree ziemniaczanym i buraczkami lub marchewką
Zasmakuj Kuchni