puree - 3280 przepisów (strona:110/219)

Wigilijna kapusta z grochem 181

gotować jeszcze ok. 30 minut, na wolnym ogniu pod przykryciem często mieszając. Wszystkie składniki potrawy powinny dokładnie się połączyć, a groch w większości rozpaść, tworząc potrawę o konsystencji gęstego puree. Po zakończeniu gotowania przyprawić solą, pieprzem ziołowym i majerankiem.  Lepiej przyprawiać potrawę, gdy będzie lekko ciepła ale nie gorąca, ponieważ można dodać zbyt dużo przypraw, zwłaszcza soli. Kapusta

Codziennik Kuchenny
Klopsiki w sosie koperkowym 223

bardzo tłustego mięsa wieprzowego sprzedawanego na tackach w marketach. Klopsików nie należy zbyt mocno przyprawiać, aby ich smak pasował do delikatnego i aromatycznego sosu. Klopsiki podaję z puree ziemniaczanym, kaszą jęczmienną, gryczaną, jaglaną lub kopytkami. Dobrymi dodatkami do nich są korniszony, sałatka z pieczonych buraków , ogórki kiszone, sałatka z marynowanych warzyw . Dla dzieci można podać surówkę z tartej marchewki, marchewkę

Codziennik Kuchenny
Piernik z dynią 195

ciemnej i jasnej pół na pół) 60 g brązowego cukru 2,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki mokre: 250 g puree z dyni 100 g mleka roślinnego 100 g płynnego oleju (u nas kokosowy) 3 garście mieszanki studenckiej Przygotowanie: Zmiksuj robotem suche składniki, dodaj składniki mokre, zmiksuj/wymieszaj na niskich obrotach. Przełóż

SzczyptaSmaQ
Dwupiętrowy tort na chrzciny dla dziewczynki 210

minut. Dodawać po małym kawałeczku masła, miksując na najniższych  obrotach. Krem się zważy, a następnie przybierze pożądaną konsystencję. Maliny zagotować, a następnie przetrzeć przez sitko. Ostudzić. Malinowe puree partiami dodawać do kremu, mieszając łyżką. Oba torty posmarować kremem maślanym, wygładzając krawędzie. Schłodzić, a następnie obłożyć białym marcepanem.  Część marcepanu zabarwić na brązowo i czarno, ulepić misia. Kolejną część

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto dyniowe z jabłkami i czekoladą 158

mąkę owsianą i dodajemy suche składniki - brązowy cukier, cynamon, kardamon, proszek do pieczenia. Jabłka ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ugotowaną dynię, jabłka i 100 ml wody blendujemy na puree. Wbijamy żółtko, dodajemy mleko i blendujemy, aż powstanie gładka masa. Dodajemy ją do suchych składników i kilka minut miksujemy, aby składniki dobrze się połączyły. Białko ubijamy na sztywną pianę

My Chcemy Jeść
Stamppot czyli tłuczone ziemniaki z suszonymi pomidorami w oliwie, podduszoną rzymską sałatą i jabłkami 249

czerwone twarde jabłko Wykonanie: Ziemniaki po ugotowaniu odcedzić i do gorących wlać mleko i dodać masło i jajka. Ponownie postawić na małym ogniu i zmiażdżyć praską na gładkie puree. Na patelni rozgrzać 2 łyzki oleju z suszonych pomidorów i podsmazyć na nich przez minutkę cebulkę pokrojoną w krążki, odsączone pokrojone w paseczki pomidory i pokrojoną sałatę rzymską. Doprawic do smaku

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ekstrakt cytrynowy 151

Powiem Wam, że umieściłam zdjęcie tego ekstraktu na Instagramie i nie spodziewałam się, że będzie, aż tyle zapytań o przepis. Miałam już na dziś przygotowany wpis z puree dyniowym, ale w takim razie z dynią zobaczycie się w piątek, a dziś specjalnie dla Was ekstrakt cytrynowy. Ja pokochałam domowe dodatki do pieczenia. Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy

Mania Wypiekania
TYMIANKOWY KURCZAK Z OLIWKAMI 176

Podlewamy bulionem ,wrzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu do miękkości.Doprawiamy.Zagęszczamy sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimniej wody.Chwilę zagotowujemy i gotowe.Podajemy z makaronem lub puree ziemniaczanym.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Parówki w sosie pomidorowo-paprykowym 156

smaku. Wymieszać. Parówki przekroić wzdłuż i włożyć do sosu. Wszystko razem udusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do miękkości papryki.  Podawać posypane natką pietruszki lub świeżą bazylią z puree ziemniaczanym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jesienne risotto z dynią 180

później podlewamy dwoma łyżkami wody i dusimy dynię do miękkości, najlepiej pod przykryciem. Dodajemy do niej mieloną gałkę, imbir i goździki, zdejmujemy. Jedną trzecią uduszonej dyni rozgniatamy widelcem na puree, resztę zostawiamy w całości. Odkładamy na bok. W rondlu rozgrzewamy kolejną porcję masła i łyżkę oliwy, rumienimy i wysmażamy na chrupko cienko skrojony boczek. Do zrumienionego dodajemy posiekaną cebulę

Karo in the Kitchen
Polędwica z dorsza z pieca 165

kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami brokułów. Świetnie komponuje się także z sosem chrzanowym i puree z zielonego groszku. Do tego ziemniaczki lub kasza jaglana. Zdrowo, smacznie i łatwo;D Składniki: 360 g polędwicy z dorsza sól, szczypta świeżo mielonego pieprzu kilka ziarenek pieprzu i ziarenek kolendry

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z kaszy jaglanej ze śliwkami i figami 196

sztuk Figi – 4 sztuki Wykonanie: Kaszę jaglaną opłukać zimną wodą, a następnie ugotować według instrukcji na opakowaniu razem z daktylami i ksylitolem. Ugotowaną i przestudzoną kaszę zmiksować na gładkie puree razem z daktylami. Następnie dodać cynamon, masło, jajka, mąkę i płatki owsiane. Ze wszystkich składników wyrobić ciasto o konsystencji ciasta kruchego. W razie potrzeby podsypać ciasto mąką. Gotowe ciasto schłodzić

Kuchnia Bon Appetit
Kremowa zupa z gruszki i pietruszki 170

przyprawa w tej zupie, bo cudownie podkręca smak porów i nadaje bulionowego smaku) pół łyżeczki gałki muszkatołowej , która z kolei super współgra z ziemniakami, przy okazji, jak będziecie robić puree ziemniaczane dodajcie ciut tej przyprawy, zwyłke pyry a smakują wtedy wybornie sól do smaku (łyżeczka) 2 łyżki delikatnego w smaku oleju roślinnego przepraszam za jakość zdjęć, ale coś mi aparat

greenscarf
Burgery z szynki 191

lubiła, ale wole domowe sosy i wiem wtedy co jem;) I burgery zawsze są świeże, gorące, prosto z pieca;) Można je jeść nie tylko w bułce, do tłuczonych ziemniaków, puree czy frytek też świetnie pasują;) Składniki: 500 g mielonego mięsa z szynki 1 średnia cebula ząbek czosnku 5 łyżek octu winnego sól, pieprz, słodka papryka - papryki dość dużo

Zasmakuj Kuchni
PUREE Z ZIEMNIAKÓW ZE ŠMIETANĄ MOJE SMAKI DZIECIŃSTWA 129

jeśli się na nie u niej załapię ,to nie zostawiam okruszka na talerzu.W domu takie ziemniaki ze śmietaną tłukliśmy tłuczkiem ,stawały się puszyste i gładkie.Ja natomiast robię puree ,gładkie i przejrzyste ,ucierając je na gładką masę.Mozemy oczywiście dać mniej śmietany ,a efekt też będzie wyśmienity.Zapraszam.   1KG.ZIEMNIAKÓW UGOTOWANYCh 1/2KUBKA  ŚMIETANY 12% KOPEREK ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ZIEMNIAKI UTŁUC

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania