Caldo verde

Caldo verde

Caldo verde

Klasyczna zupa kuchni portugalskiej. Z jarmużem i chorizo.  Składniki 200 g listków jarmużu 500 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g chorizo 3 łyżki oliwy sól natka pietruszki wędzona papryka   Przygotowanie Jarmuż dokładnie wypłukałem ( tak aby woda nie zabarwiała się na zielono). Oderwałem delikatne listki, usunąłem zewnętrzne , twardsze. Ziemniaki i cebulę pokroiłem, zalałem gotującą się wodą z posiekanym czosnkiem i 3 łyżkami oliwy. Garnek przykryłem i przy niskiej temperaturze gotowałe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję