mielone - 47549 przepisów (strona:110/3170)

POTRAWKA GOŁĄBKOWA 141

bulionu 500 ml soku pomidorowego sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju do momentu zeszklenia. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili. Smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Kapustę sparzymy

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka meksykańska 139

mała główka sałaty lodowej 50 dkg mięsa mielonego drobiowego lub wołowego 1 duża cebula czerwona 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej puszka kukurydzy (34 dkg puszka, kukurydza 28,5 dkg) puszka fasoli czerwonej (40 dkg puszka, fasola 24 dkg) 20 dkg sera żółtego paczka naczosów 1 duża paprka czerwona 2 łyżki(...)oleju słonecznikowego lub rzepakowego 200 gr jogurtu naturalnego szczypa soli 1 łyżeczka soli 2 ząbki czosnku szczypta pieprzu Jak przygotować sałatkę meksykańską . Na patelnię wlać łyżkę oleju, dodać mięso mielone, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie i słodką paprykę. Smażyć na średnim ogniu przez co najmniej 15 minut. Pod koniec smażenia dodać łyżeczkę soli oraz szczyptę pieprzu. Wystudzić. Paprykę pokroić

mecooks
Ciasto francuskie zawijane z kiszoną kapustą na obiad 225

Pewnej niedzieli przyszła pora na obiad, a ja jakoś nie miałam inwencji twórczej, co by tu zrobić. Otworzyłam lodówkę, zrobiłam przegląd i znalazłam ciasto francuskie i mięso mielone. Hmmm. co by tu zrobić. Pierwsza myśl to zrobić coś zawijanego z ciasta na słodko, na deser, a z mięsa jakiś sos. Ale wtedy przypomniałam sobie o kiszonej kapuście, którą(...)mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól 2 łyżki oleju ew. pasta paprykowa ( można zastąpić chili ) 1 jajko + 1 łyżeczka mleka czarnuszka   Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, czosnek również obrałam i pokroiłam w plasterki. Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim cebulę i czosnek. Kapustę kiszoną pokroiłam nożem na krótsze kawałki. Mięso mielone

Kuchnia na wzgórzu
Kruche ciasto z mięsem i kapustą kiszoną 116

mięsa wieprzowego (np. łopatka) 2 średnie białe cebule 2 łyżki masła 50 dkg kapusty kiszonej 6 sztuk suszonych śliwek 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka mielonego kminku 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczka pieprzu 3 jajka Jak przygotować wytrawne ciasto kruche . Ciasto: do miski wsypać mąkę, dodać sól oraz masło (powinno mieć temperaturę pokojową). Wymieszać mikserem(...)włożyć do lodówki na 30 minut. Nadzienie: cebulę pokroić w małą kostkę, włożyć na patelnię i dodać masło. Smażyć na średnim ogniu przez dwie minuty. Do cebuli dodać mięso mielone. Kontynuować smażenie przez kolejnych 15 minut. Po 15-u minutach dodać kapustę kiszoną, ziele angielskie, liść laurowy, kminek, śliwki pokrojone w drobną kostkę, sól oraz pieprz. Zmniejszyć ogień

mecooks
POTRAWKA GOŁĄBKOWA 152

bulionu 500 ml soku pomidorowego sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili olej do smażenia Wykonanie: Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju do momentu zeszklenia. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz chili. Smażymy, aż mięso nie będzie surowe. Kapustę sparzymy

Kuchnia MagdaLeny
Pulpeciki w sosie pomidorowym – prosty przepis na obiad 715

passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki suszonej bazylii (u mnie mielona) pół ząbka czosnku (można użyć cały) sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej rzepakowy do podsmażenia składników ( Woj-len ) Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, pod koniec dodajemy 1 starty ząbek czosnku. Do miski przekładamy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól

Słodkie okruszki
KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 346

papryki czerwonej i żółtej 15 ml oliwy z oliwek sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony posiekana świeża kolendra Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę. Podsmażać do momentu zeszklenia się. Dodać mięso mielone i przyprawy. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę. Gdy mięso się podsmaży dodać pomidory w puszce razem

Ola la LCHF
Zapiekanka gołąbkowa 158

suszone) sól, świeżo mielony pieprz kolorowy, zioła prowansalskie WYKONANIE Kapustę umyć i obrać z niej liście. Liście umieścić w dużym garnku, zalać wodą i zagotować. Gotować do momentu, aż liście nieco zmiękną (miałam kapustę z ogródka i u mnie trwało to około 4 min.). Podgotowane liście wyłowić i zostawić do ostudzenia. Wody nie wylewać. Mięso mielone przełożyć(...)będzie surowe, a cebula się zeszkli. Do misy blendera wlać pomidory z puszki, dodać obrane ząbki czosnku, koncentrat pomidorowy, świeże liście bazylii i oregano. Następnie doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem kolorowym i odrobiną ziół prowansalskich, po czym włączyć urządzenie. Zmiksowany sos przelać do mięsa i podgrzewać przez kilka minut. Do 1/2 wysokości szklanki nalać wodę z kapusty, dodać mąkę

Passions hobbies life
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 982

przygotowani, zawijańce wieprzowe z mięsno-warzywnym farszem, polane aromatycznym sosem, świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko pół szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku pół niedużej cukinii pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 niewielka cebula (użyłam czerwonej cebuli) 1 łyżka koncentratu pomidorowego przyprawy(...)pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Paprykę, cukinie, cebulę oraz boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy równomiernie

Blog z Apetytem
Makaronowe gniazdka z klopsikami 138

sosu pomidorowego i dodajemy do całości, mieszamy *** *** Sos doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką oraz ostrą a także dodajemy posiekaną bazylię *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, bułkę tartą oraz przyprawy- przyprawiamy do smaku, tak jak na kotlety mielone. Masę dzielimy na 8 części i formujemy klopsiki *** *** W żaroodpornym naczyniu wykładamy surowe gniazdka makaronowe (użyłam cienkiego makaronu, jeżeli chcemy

Blog z Apetytem
KLOPS Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM Z SOCZEWICĄ 164

czerstwej bułki, np. kajzerki 1 jajko +1/2 szklanki mleka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy Dijon przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1/2 łyżeczki: mielonego kminu rzymskiego, kolendry i suszonego oregano gałązka rozmarynu 1-2 łyżki oleju do smażenia SOS POMIDOROWY 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili / można dać mniej(...)zalewamy mlekiem. Odstawiamy na 10 minut do napęcznienia. Dokładnie odciskamy. Przekładamy do miski. Wprost do miski ścieramy na tarce (o grubych oczkach) cebulę i 2 ząbki czosnku. Dodajemy mielone mięso, jajko oraz przyprawy i musztardę.  Dokładnie wyrabiamy i w zwilżonych woda dłoniach formujemy okrągłego klopsa.  Na małej patelni mocno rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Kładziemy klopsa

cool and minty
Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami 209

idealny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Makaronowe rurki można faszerować różnego rodzaju mięsami, serami lub warzywami. Pomysłów jest mnóstwo! Polecam Składniki: około 21 rurek cannelloni 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża czerwona papryka 1/2 dużej cukinii 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy(...)mleka 2 łyżka masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Dodatkowo: 100 g parmezanu Przygotowanie: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Dołożyć mielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, cynamon, rozmaryn, oregano i szczyptę soli. Lekko podsmażyć, od czasu do czasu mieszając. Dodać drobno pokrojoną paprykę i cukinię, chwilę podsmażać. Następnie dołożyć

Oryginalny smak
Spaghetti bolognese 167

sól, pieprz, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego, szczypta cukru olej bazylia Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać marchewkę, podlać odrobiną wody i dusić. Na tej samej patelni podsmażyć mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, i przyprawą. Mięso

Pieguskowa Kuchnia
Kotlety pieczarkowe z fasoli czyli Niedzielne Mielenie odc.46 174

Uwielbiam kotlety każdej maści i prawie każdego składu! moja miłość do kotleta zaczęła się od maminych mielonych, w których mama miała mistrzostwo, na wszystkich wyjazdach to zawsze ja zjadałam mielone z talerzy innych dzieci (oczywiście za ich zgodą). Od kiedy zaczęłam sama gotować zwykły mielony stał się mniej zwykły. Do mięsa dodawałam rozmaitych składników(...)końcu zaczęłam robić mielone bezmięsne.  Dzisiejszy przepis jest zmodyfikowanym pomysłem jaki znalazłam w    .Składników właściwie nie zmieniałam, inaczej wszystko przygotowałam i nie podałam w bułce :) Kotlety pieczarkowe z fasoli 4 duże pieczarki (bez skórki), przekrojone na 4 części 1 puszka czarnej fasoli, odcedzona 1 cebulka szalotka pół główki brokuła 2 duże jajka 100 ml bułki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sos z mielonej wołowiny z ziemniakami 167

Kuchnię szkocką lubię przede wszystkim za jej prostotę i nieskomplikowane, domowe potrawy. Jednym z takich dań jest sos z mielonej wołowiny z ziemniakami , czyli mince and tatties. ( Mince - mięso mielone, a właściwie siekane, tatties - to po szkocku ziemniaki ).  Danie jest łatwe do przygotowania i nie wymaga wielu składników czy wyszukanych przypraw. Jest to po prostu(...)ziemniakami. Jest to proste, domowe, rozgrzewające jedzenie i mimo niewielkiemu dodatkowi przypraw jest niezwykle smaczne. Danie będzie idealne na późny obiad czy kolacje na ciepło. Polecam! Sos z mielonej wołowiny z ziemniakami Składniki:  500g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 1 łodyga selera naciowego 2 marchewki 500ml bulionu wołowego 1 łyżka sosu worcestershire

Codzienne Gotowanie