puree - 3280 przepisów (strona:101/219)

Kotlety mielone z pieczarkami 194

masy mięsnej można dodać ulubionych przypraw czy drobno posiekanego koperku lub szczypiorku. Smak ziemniaków w mielonych nie jest wyczuwalny, śmiało można je podawać z ziemniakami z wody czy puree ziemniaczanym.  Ja nie obieram pieczarek. Myję je jedynie dokładnie pod bieżącą wodą. Kroję całe, łącznie z nóżkami. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie . Kotlety podaj z ziemniakami i  Prostą surówką

Gospodyni Miejska
Kisiel ananasowy 98

kopiasta łyżka) listki bazylii do podania Przygotowanie: Obrany ananas zmiksować blenderem do gładkości lub niedokładnie- pozostawiając drobne kawałki owoców, jeśli lubicie. 1 szkl wody zagotować z cukrem i puree ananasowym. W reszcie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną. Mieszankę wlać do gotującej się wody z ananasem. Niestanie mieszając gotować kilka minutek, aż masa ponownie się zagotuje, a kisiel zgęstnieje. Zdjąć z ognia

Nastoletnie Wypiekanie
Klopsiki z ryby 103

minut do piekarnika. DO PODANIA: Klopsiki wybrnie smakują z sosem remulada(przepis znajdziecie tutaj : http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/sos-remulada.html  )ale uważam,że sos czosnkowy też się sprawdzi. Do tego puree ziemniaczane i gotowana marchewka

Kopystką po garach
Szare kluski 117

kostkę, wytapiamy na małym ogniu, dodajemy cebulę. Kluski wybieramy łyżka cedzakową, łączymy z okrasą-wskazane dodanie wody po ugotowanych kluskach,żeby nie były suche. DO PODANIA: kapusta zasmażana lub puree z marchwi

Kopystką po garach
Danie z młodej kalarepy 145

Przygotowujemy zasmażkę, Mało roztapiamy, i dodajemy mąkę(nie wolno przypalić-ma mieć jasny kolor). Zasmażkę dodajemy do kalarepy. Doprawiamy maggi, posypujemy posiekanym koperkiem. WSKAZÓWKI: u mnie podane chmurką z puree ziemniaczanego

Kopystką po garach
This dark, green soup made out of California wild sorrel might surprise you 207

sorrel and keep boiling until sorrel gets wilted and starts falling apart (it will change color from bright green to “muddy” dark green) . Using hand blender, puree contents of the pot until smooth. Add heavy cream, salt and pepper to your taste. Boil for next 20-30 minutes, then add the vegetables. Pour soup with vegetables

Food Polka
Ciasto buraczkowo-czekoladowe 121

oleju roślinnego 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka ciemnego kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 250 g ugotowanych buraków, zmiksowanych Przygotowanie: Ugotowane i ostudzone buraczki miksujemy na puree. Czekoladę (ok 180 g) topimy w kąpieli wodnej (metalową miskę z czekoladą ustawiamy na garnku z gotującą się wodą i powoli mieszamy, aż czekolada się roztopi). Jajka ubijamy z cukrem

bistro mama
Kotlety mielone z drobiu. 146

smażenia. Najpierw powinno się obsmażyć kotlety na dużej mocy palnika, a następnie przez około 4 minuty na średniej. Unikniemy wtedy przykrej niespodzianki po przekrojeniu kotleta. Podawałam  z ziemniaczanym puree oraz marchewką z groszkiem. PS. W daniu użyłam groszku konserwowego dostarczonego przez firmę  Jamar . Produkt bardzo dobrze sprawdził się w moim obiadowym dodatku. Polecam :) Składniki: 500 g filetów

zadanie-gotowanie
Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti 151

powstało spaghetti z marchewki w glazurze z pomarańczy i miodu z odrobiną octu balsamicznego dla przełamania słodyczy. Polecam do wszystkiego, ja podałam go ze schabowymi w sosie musztardowym i puree ziemniaczanym i całość bardzo dobrze się skomponowała. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach (4-5 porcji) Składniki: 300 g makaronu

karmelowy
Gulasz z dzika / Wild boar stew 248

powinno, skorzystałam z przepisu znajomej blogerki Niezły Młynek i jak zwykle się nie zawiodłam. Naniosłam jedynie kosmetyczne zmiany, dostosowujące przepis do kubków smakowych mojej rodziny i podałam z genialnym puree z topinambura i jabłka . Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Gulasz z dzika (6-8 porcji) Składniki: 1 kg karkówki z dzika, pokrojonej w 2 cm kostkę olej

karmelowy
Placuszki z batatów i cukinii 195

Uwielbiam bataty we wszystkich wariantach, pieczone w całości i w kawałkach, jako dodatek do sałatki, w formie puree i w formie frytek. Z batatami zaprzyjaźniłam się od „pierwszego wejrzenia” i od tego czasu zawsze mam je w spiżarni. Lubię je też w połączeniu z innymi warzywami chociażby w plackach. Popularne i smaczne placuszki z batatów i cukinii

Book of spells
Koktajl dynia – banan 120

tylko smakuje on wyśmienicie, ale też zawiera w sobie sporą dawkę witamin. Koktajl przygotować można również z mlekiem owsianym, wtedy uzyskamy fajny posmak i aromat. Składniki na koktajl: szklanka puree z dyni 1 banan 1,5 szklanki zimnego mleka 0,5 szklanki maślanki szczypta gałki muszkatołowej cukier do dosłodzenia, wg. uznania Przygotowanie koktajlu: Wszystkie składniki miksujemy ze sobą za pomocą

NiePieprz.pl
Gulasz z dzika / Wild boar stew 198

powinno, skorzystałam z przepisu znajomej blogerki Niezły Młynek i jak zwykle się nie zawiodłam. Naniosłam jedynie kosmetyczne zmiany, dostosowujące przepis do kubków smakowych mojej rodziny i podałam z genialnym puree z topinambura i jabłka . Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Gulasz z dzika (6-8 porcji) Składniki: 1 kg karkówki z dzika, pokrojonej w 2 cm kostkę olej

karmelowy
Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti 244

powstało spaghetti z marchewki w glazurze z pomarańczy i miodu z odrobiną octu balsamicznego dla przełamania słodyczy. Polecam do wszystkiego, ja podałam go ze schabowymi w sosie musztardowym i puree ziemniaczanym i całość bardzo dobrze się skomponowała. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach (4-5 porcji) Składniki: 300 g makaronu

karmelowy