puree - 3280 przepisów (strona:97/219)

Karkówka duszona z kapustą pekińską 290

przepis na danie mięsne, które jest bardzo proste do przygotowania i bardzo smaczne. Raz dwa i mamy obiad. Karkówka duszona w kapuście pekińskiej. Podałam ją z ziemniakami puree. Można podawać również z frytkami, ryżem , kaszą lub makaronem. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce Mięsa  . Polecam również przepis na pyszną karkówkę pieczoną Składniki 500 g karkówki bez kości

O kuchni z uczuciem
Pierś z gęsi pieczona w winie z gruszką i puree 109

gustu jest pierś pieczona (a w zasadzie gotowana) w winie z nutą malin. Delikatne soczyste mięso w połączeniu z bardzo chrupiącą skórką smakuje wybornie. Do tego dodajmy puree i pieczoną gruszkę i mamy danie na wyjątkowe okazje ;) Uwaga: mięso trzeba zamarynować na kilka godzin - najlepiej

Milion Smaków
Jajka w sosie porowo-śmietanowym 147

Smaczna propozycja na szybki bezmięsny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i tanie. Podaję z puree ziemniaczanym i surówką. Składniki: jajka ugotowane na twardo (ilość wg potrzeb) Sos: por 180 ml śmietany 30% 2/3 szklanki bulionu pęczek koperku łyżka masła pieprz, sól Przygotowanie Pora kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy bulion i dusimy przez chwilę. Następnie dodajemy śmietankę

e-PrzepisyKulinarne
Pisklę kurczaka w Peri -Peri na puree z groszku z glazurowanymi warzywami i faszerowaną pieczarką 188

szczypiorkiem 3 szklanki groszku zielonego może być mrożony Mieszanka młodych warzyw typu baby (marchew , groszek ,kukurydza) 4 łyżki masła sól, pieprz do smaku wedle uznania troszkę czarnuszki do puree Groszek gotujemy w osolonej wrzącej wodzie około 3-4  minut odcedzamy studzimy i przekładamy do miski blendera. Ja niczego nie dodaje prócz soli żadnego czosnku , śmietany

Viola cooks with passion
kotlety schabowe po hawajsku 154

tłuszczu, z obu stron na rumiano. Przełożyć kotlety na blachę do zapiekania, na każdym ułożyć plaster ananasa, przykryć serem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podałam z puree ziemniaczanym. zastawa

królestwo garów
Spaghetti carbonara z dyniowym musem 174

smaku Przygotuj dyniowy mus według przepisu, kliknij w link powyżej. Boczek usmaż, przestudź i pokrusz na małe kawałki. Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Wymieszaj dyniowe puree z jajkami. Rozgrzej masło na patelni. Dodaj jajeczną mieszankę, czosnek, pietruszkę i boczek. Mieszaj aż jajka się zetną. Na koniec dodaj parmezan, dopraw carbonara solą, pieprzem i wymieszaj jeszcze raz. Wyłóż

codojedzenia
Inny Wymiar w sercu Warszawy 184

oraz świeżym chrzanem (29 zł). W karcie dań mamy również ryby oraz gulasz z dzika (42 zł). Wszystkie danie podane są w niebanalnym towarzystwie takim jak tłuczony tapinabur czy puree z pasternaku.  Kolejnym ciekawym rozdziałem w karcie są podpłomyki, zapomniane i niedocenione przez współczesną Polską kuchnię. Grecy mają swoją pite, Włosi pizzę a Polacy?? Otóż mamy podpłomyki, czyli drożdżowe

Wylizany Rondel
Ziemniaki pieczone w całości 307

obiadu często podajemy ziemniaki. Podajemy je gotowane w całości lub w postaci puree, pieczone czy smażone. Dzisiaj polecam ziemniaczki pieczone w całości. Trzeba je tylko ponacinać, dzięki temu potem fajnie prezentują się na talerzu. Najlepiej wybrać ziemniaki mniej więcej tej samej wielkości dzięki temu wszystkie równomiernie się upieką. Można je doprawić ulubionymi przyprawami. Najbardziej lubię właśnie z tymiankiem i słodką

Monia miesza i gotuje
Karkówka pieczona z pieczarkami 700

Mój sposób jest szybszy, cierpliwym polecam obsmażanie. Podczas pieczenia powstaje delikatny sos pieczarkowo-pomidorowy, lekko zagęszczony i lekko słodko-kwaśny. Taka karkówka idealnie smakuje z ziemniakami puree i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: – 1,5 kg karkówki – 1 kg pieczarek – 2 cebule – sól, pieprz do smaku Sos – 3 łyżki

To co kocham
Wegańska nutella czyli, krem z pieczonych kasztanów (bez glutenu) 238

łatwe w obróbce i nie chodzi mi tu o cały proces, lecz o ich staranne obieranie. Obieranie bowiem to syzyfowa praca, jeśli zależy nam na idealnie gładkim puree, które jest bazą naszego kremu. W zasadzie 3 składniki ale efekt końcowy dużo lepszy niż można by się spodziewać. Kto się skusi... >>>??? Składniki : na ok 500 ml kremu

vaniliowoczekoladowa
Zupa brokułowa z gorgonzolą / Broccoli and gorgoznola soup 216

Brokuły ostatnio mocno rozgościły się w mojej kuchni. Przygotowuję je na parze jako dodatek do dań głównych, jako puree do dań głównych, jednak ostatnio królują u mnie w zupach. Dziś proponuję przepyszną zupę krem z brokułami, ziemniakami i delikatnym serem gorgonzola, który sprawia, że staje się ona aksamitna, z charakterystycznym posmakiem sera pleśniowego. Podana z prażonymi migdałami na pewno zachwyci

karmelowy
Kassler duszony z jarmużem i sokiem z pomarańczy. Jak polubić jarmuż? 190

obsmażyć na 2 łyżkach smalcu. Ziemniaki posolić, oprószyć pieprzem, dodać gałkę muszkatałową i miód. Smażyć około 15 minut, często mieszając, aż ładnie się zrumienią. Jeśli wolisz przygotuj tradycyjne puree ziemniaczane pomarańczę obrać tak, by usunąć całą białą skórkę, a następnie ostrym nożem wyciąć pojedyńczo fileciki. Chrzan obrać i zetrzeć na tarce. Fileciki z pomarańczy i starty chrzan dodać do jarmużu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z górki cielęcej z grzybami leśnymi podane na puree selerowo-jabłkowym z chrzanem z sosem pieczeniowym z karmelizowanym 163

blogu z cielęciny jest mało postaram się w najbliższym czasie przygotować kilka dań, które zachwycą nasze podniebienia. Dziś przygotowałam roladki z górki cielęcej z grzybami leśnymi podane na puree selerowo-jabłkowym z chrzanem z sosem pieczeniowym z karmelizowanym jabłkami z olejem rzepakowym, które możecie podać na obiad, kolację, przyjęcia i wiele innych okazji. Danie grzechu

Kulinarne pyszności Molki
“Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem” – recenzja 175

też pozwolić sobie na improwizowanie.   Co bym ugotowała z pierwszej części książki?   Uwielbiam kiszonki, więc zrobię pikle z dyni i cukinii. Dobrze wyglądają: polenta z młodymi marchewkami, puree z bobu, francuska sałatka z zielonej soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy z kremem

Ugotowane pozamiatane
Pierogi z kaszą gryczaną ,mięsem i grzybami leśnymi 179

przeciśniętych przez praskę. Posłużą za lepiszcz całej masy sól i pieprz ziołowy  do smaku Najpierw robimy farsz na pierogi. Odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. Jeśli jest za sypki dodajemy puree ziemniaczane. U mnie masa na pierogi wyrabiana jest w robocie. Następnie robimy ciasto. Wałkujemy wykrawamy kółka i na każde kółko kładziemy porcję farszu. Zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie około

Z Kuchni Do Kuchni