Jarmuż ciągle jest na topie i nic dziwnego, pełen antoksydantów, prawdziwa skarbnica witamin i minerałów powinien znależć się w każdej zdrowej diecie. To jedna z niewielu roślin w naszym klimacie, której sezon przypada na czas zimy, dlatego tym bardziej warto go teraz wykorzystać. Jarmuż nie jest łatwy w obsłudze i ma lekko gorzkawy smak, zatem trudno go polubić. By był smaczny, wymaga pewnych umiejętności w przygotowaniu. Odradzam przygotowywanie surówki z jarmużu, bo można się zrazić do niego na bard... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...