miałam. Do chwili gdy nie otworzyłam lodówki i nie ujrzałam jakże pomarańczowych marchewek. Hmm, bingo! Paczę na Młodego, na marchewki, znowu na Młodego i tak wyszło z tego, to puree. Dwukolorowe. Zakręcone jak Mama. 6 średnich marchewek 300g groszku zielonego 2-3 łyżki masła szczypta soli W osobnych naczyniach ugotowałam marchew i groszek, lekko posolone. Miękkie przełożyłam do dwóch miseczek
bastalenaBardzo rzadko używam gotowych produktów. Z reguły wszystko sama przygotowuję. Dzisiaj jednak zrobiłam wyjątek dla gotowego bulionu. Marco Pierre White (moje kulinarne guru) od jakiegoś czasu przygotowuje wspólnie z firmą knorr krótkie filmiki dostępne na youtube. Jest ich sporo i wszystkie dania wyglądają kusząco. Oprócz pozytywnych komentarzy przeczytałam też wiele niepochlebnych...pisząc w skrócie - Marco sprzedał się dla knorra. Moim
Przepisy Aleksandrygustu. Danie główne: dla mojego Ukochanego nie było problemu, bo wybrał tradycyjnie: roladę wołową z pyzami i modrą kapustą. Ja postawiłam na rybę: grilowany łosoś, ziemniaki dauphinoise, masło ziołowe, puree z kalafiora z wermutem. Genialne! :) Na samą myśl leci mi ślinka. Czas na deser! W tym wypadku wybraliśmy tak samo: tradycyjne lody, trzy gałki: pistacjowa, truskawkowa i waniliowa, coulis
Trufelkowosól, pieprz Pesto: 100 g bazylii 50 g orzeszków pini ząbek czosnku 50 g twardego sera 100 ml oliwy z oliwek Dodatkowo: kilka suszonych pomidorów 1. Ziemniaki rozgniatamy na puree, solimy, wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Zagniatamy ciasto. Po czym dzielimy je na części i z każdej formujemy wałeczki. Oprószamy je mąką i kroimy na ukos. Gnocchi gotujemy partiami
Krokusowy Dommasłem orzechowym. Za sprawą dodatku słodzonego mleczka, przyjemnie słodką. Kto się skusi? :) 100 g płatków owsianych bezglutenowych 100 g mleczka kokosowego 100 g mleczka skondensowanego słodzonego 100 g puree z dynii łyżka oleju kokosowego łyżeczka cynamonu 6 łyżeczek masła orzechowego Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Wszystkie składniki poza płatkami i masłem orzechowym, dokładnie miksujemy. Dodajemy płatki i mieszamy i przelewamy
Mienta blogwodą i pozostawiamy na 20-30 min. Po tym czasie odcedzamy. Fasolę z puszki odcedzamy i dokładnie płuczemy na sitku wodą. Następnie daktyle razem z fasolą blendujemy na gładkie puree. Dodajemy pokrojonego banana i dalej miksujemy. Gdy masa jest już idealnie gładka dodajemy po jednym jajku, kakao oraz sodę, nie przerywając miksowania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy
Kuchnia MagdaLenyDziś przygotowałam kluseczki, których kolor poprawi nastrój nawet w najbardziej jesienny i pochmurny dzień. Kluseczki z ricotty z dodatkiem puree z buraków są bardzo delikatne w smaku a niezapomniany smak i wyjątkowy aromat uzyskamy poprzez dodanie szałwiowego masełka i startego parmezanu. Polecam serdecznie i życzę smacznego :) **** Oggi ho preparato degli gnocchi il cui colore potrà migliorare il nostro umore
La grande e la piccola cuocajajka 2 łyżki mleka 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 1 szklanka gorzkiego kakao 50 g gorzkiej czekolady, roztopionej 1/2 szklanki miodu 1/2 łyżeczki sody Banany zmiksować na gładkie puree. Dodać jajka, mleko, aromat, kakao, miód i czekoladę. Zmiksować do uzyskania gładkiej pasty. Na koniec dodać sodę iw krótko zmiksować. Prostokątną formę (np. 25x13) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec
Chocolate Muffin Blognich wody. Ziemniaki studzimy całkowicie, najlepiej wyłożyć je na talerz i użyć do klusek dopiero następnego dnia, bądź ziemniaki ugotować rano, a wykorzystać popołudniu. Ziemniaki ubij tłuczkiem na puree. Przełóż do miski i równomiernie rozprowadź w misce, wyjmij 1/3 ziemniaków odłóż na talerzyk na chwilę, w to miejsce po ziemniakach wsyp mąką pszenną, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dodaj ziemniaki
SMYKWKUCHNIkupny lub z mojego przepisu - - - > sos bbq ) 1 łyżka ketchupu 1 łyżka sosu worcestershire 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojoego 2 łyżki majeranku 1 łyżka skrobi kukurydzianej Puree: 5 ugotowanych ziemniaków 1 łyżka masła 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki śmietany 36% pieprz i sól (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś kurczaka kroimy na 4 mniejsze kawałki, przekładamy do miski, dodajemy
Delusional Trinepieczonej dyni i prażonych migdałów, ale to dobre ło matko! Wszystko pachnie nutą kardamonu i cynamonu, no jest po prostu czad! PRZEPIS NA TARTĘ Z DYNI: NADZIENIE: - 1 szklanka puree z pieczonej dyni (gatunek Hokkaido) - 3/4 szklanki migdałów bez skórki (możesz też np. orzechów) - 2 łyżki miodu - 1/3 łyżeczki cynamonu -1/4 łyżeczki kardamonu - 2 szczypty imbiru - łyżeczka oleju kokosowego
SMYKWKUCHNIwdzięcznym tytule Kulinarne opowieści , w którym do wygrania były warsztaty kulinarne. Dodając przepisy do postów konkursowych, udało mi się zdobyć pierwsze miejsce w edycji I (dzięki rybie na puree z kalafiora) i drugie miejsce w edycji II konkursu (dzięki tarcie ze śliwkami i bezą). Możecie podglądnąć co dodałam, klikając na linki do poszczególnych edycji. Nagrodami kolejno były warsztaty z Witem
Dietologdopiero na chwilę przed podaniem mięsa i nie gotujemy już potrawy dłużej niż tylko do podgrzania mięsa żeby nie ulotnił się aromat chrzanu. Ozora w sosie chrzanowym podałam z puree ziemniaczanym, ogórkiem kiszonym i surówką w kapusty
Smaczna Pyzakilkanaście minut i na pewno będzie pięknie soczysty i różowy w środku. Ja lubię średnio wysmażony i na taki też podaję tutaj czas i temperaturę. Podałam go ze śmietankowym puree ziemniaczanym i obłędnym sosem grzybowym z boczkiem i śmietanką, wyszło przepysznie! Ten stek to wielki stek typu tomahawk, ale z termometrem każdy wyjdzie idealny, zapraszam! Scroll down for recipe
karmelowykawałkami orzechów 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: masło orzechowe100% z kawałkami orzechów ulubione owoce cukier puder Przygotowanie: 1) Obrane banany rozgnieść widelcem na puree. 2) Do bananów dodać olej, cukier trzcinowy, jajko oraz masło orzechowe i wymieszać rózgą kuchenną. 3) Do masy bananowej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz solą i ponownie wymieszać (bardzo
Fitsweet.me